• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    potrebuju poradit:

mam 433AH a v ni dve wifi karty Atheros11N a AR5413

cas od casu ta 5413 prestane pripojovat clienty (mam ji kvuli telefonum na 11N jedou notebooky). na clientovi "unable to join" v logu mikrotiku NIC

druha karta jede, vse ostatni se zda byt ok...

kdyz dam reboot tak se mikrotik vetsinou zasekne a nenabehne (zboku jsou videt problikavajici zelene diody uvnitr). musim odpojit poe, chvili to nechat a pak uz mikrotik najede funguje i 5413ka aspon tedy na par dni mozna tyden.

je ta karticka fcud? nebo to dela poe?

thx!
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Manual:License - MikroTik Wiki
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MICHNZEE: pletes si verze s licencemi... jednoduche: v3, v4, v5 atd. jsou jednotlive verze (lze prirovnat napr. k windows 98, win xp, win 7, atp), kdezto licence L3, 4, 5 lze prirovnat jako win 7home, win 7professional, atp.. takze neplest verze s licencemi.
    Jinak kazdou licenci muzes upgradovat na soucasnou nejnovejsi verzi - kazda licence ale umoznuje "jine funkce"
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    ahoj, chtel bych se zeptat na takovou malickost v cem nemam trochu jasno - na mikrotik.cz je u vyrobku uvedeno, ze v zarizeni se nachazi RouterOS v3, ale je tam ke stahnuti i verze 4 a verze 5. Pokud jsem to dobre pochopil, pokud si zarizeni koupim s licenci L4 a provedu aktivaci vyrobku na te verzi 3, kdyz budu chtit upgradnout na vyssi verzi tak prijdu o tu licenci (vazanou na tu drivejsi sestavu s OS3?). Zkousel jsem si dohledavat tipy ohledne te aktivace a prechodu verzi ale porad mam podezreni, ze bych o tu licenci prisel. Jednalo by se konkretne o tenhle typ RB751G-2HnD
    ATAN
    ATAN --- ---
    zapni se wireless debug logging a zjistis vic.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, nevite nekdo co jest pricinou, ze mi mikrotik "reasociuje" wifi klienty?
    12:41:50 wireless,info XX:XX:XX:EE:14:05@myinterface: reassociating
    12:41:50 wireless,info XX:XX:XX:EE:14:05@myinterface: disconnected, ok
    12:41:50 wireless,info XX:XX:XX:EE:14:05@myinterface: connected

/int wireless print:
    1 R name="myinterface" mtu=1500 mac-address=XX:YY:ZZ:00:11:22 arp=enabled
    interface-type=virtual-AP master-interface=masterwifiinterface ssid="xxxxxx"
    wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no
    bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes
    default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 hide-ssid=yes
    security-profile=my-radius
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    zkousel nekdo mikrotikovou 6rc verzi už ? Použitelný ?
    ATAN
    ATAN --- ---
    PLAZEC: jsem to zbezne projel a pro jistotu nastavil switch-all-ports=no, ale nepomohlo. ono to se to tak chova i bez pouziti hw switche.
    PLAZEC
    PLAZEC --- ---
    ATAN
    ATAN --- ---
    /interface wireless set wlan1 default-forwarding=no
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, kopnete me: jak se na wireless interface na mikrotiku udela client separation on/off? /int wireless set 0 ...? (cmdline prosim) Diky
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak jsem to overil a je to urcite tim mikrotikem. pichnul jsem jeden server do samostatneho portu a nastavil ho jako slave portu pripojeneho do internetu a hned to jelo na maximum. prapodivne chovani. jako kdyby pri routovani mezi internetem a lanem dochazelo k perconnection omezeni.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ted jsem to jeste vyzkousel z Windows Server 2008 R2 a upload zase polovicni. Ze vsech windows je polovicni, ze vsech linuxu je ctvrtinovy.
    ATAN
    ATAN --- ---
    dik. bohuzel ani jedno mi asi nepomuze. server je linux, desktop je windows 7. a jak jsem psal, kdyz je spojeni vic, tak se vytizi linka ma maximum. a co mi to ma napovedet, fakt netusim. :) dela to jen s uploadem, s downloadem to jede maximalni rychlosti i s jednim spojenim. ani si vlastne nejsem jisty jestli je to tim mikrotikem. :(
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ATAN: tohle mam pocit jsme resili na xpckach like systemech. Bylo potreba zvetsit tcp window. Kdyztak
    http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: jaky OS mas na tom serveru? otestuj btestem rychlost (jak up i down) na 1, 2 a vice TCP spojeni.. Tohle by Ti mohlo napovedet ;)
    ATAN
    ATAN --- ---
    resim jednu zahadu. mame v kanclu 40mb spojeni a jako branu mame 450G. a problem je v tom, ze download skrz nej jede na max ale upload z lokalni siti ven se chova divne. napr. z web serveru v lokalni siti se zvenci da stahovat jen 10mbps v jednom spojeni. kdyz pustim ze vnitr z desktopu btest ven, tak to jede 20mbps, ale kdyz napr tech spojeni udelam vic, tak to jedena max. zadny queue nemam, zadne perconnetion limit ve firewallu nikde nemam. kdyz pustim btest ven primo z mk tak to jede na max. nenapada vas neco?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FAJL: tak mu o tom levnejsim nerikej :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FAJL: pokud chces setrit: http://routerboard.com/RB751U-2HnD
    pokud jsi spravny geek: http://routerboard.com/RB2011UAS-2HnD-IN ty grafy na tom LCD jsou ultimatni ;)
    KILLA
    KILLA --- ---
    DREAMWEB: taguje se na iface, otagovany paket je citelny i pro iface, ktery netaguje, takze myslim ze bude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam