• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AQUARIUS: tak zalezi co od toho clovek ceka.. me treba neprijde 12tisic moc na to, ze je to hlavni gateway, ktera musi byt rock stable a hlavne se to kupuje na 3-5 let....
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NETWORK: ad ty supermicra, mam na tom postavenejch nekolik serveru, procesor je Atom D510, pri osazeni 4GB RAM a 2x250GB 7200RPM 2.5" diskama je spotreba celyho serveru 30W. Jsem velmi spokojen, jenom cena v tyhle konfiguraci byla uz kolem 12kkc, coz na router je docela dost, jednodussi bude spis nejakej malej all-in-one atom, tam se da cena srazit o dost niz (s tim, ze clovek nedostane 1U case a nema IPMI)
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK:
    NETWORK: dik.

Jinak mate nekdo zkusenosti s Zeroshell? Premyslim, ze bych otestoval nejakou alternativu RouterOS.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: pro predstavu - ja mam PDSMA+ s 2Ghz C2D a SG-I2 sitovkou, optimalizovane mangle - ve spicce tam tece ke 100Mbit a 12tis pps a procesor si brumla nekde kolem 15% ;)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: Pockej si na novy cloud router a nebo jakekoliv PC. Pokud chces kvalitu, tak vem supermicro desku a supermicro sitovku do PCIex. Popr. jsou k dispozici i supermicra s atomem a integrovanymi ethernety - co vim, tak s tim lidi routuji, natuji a shapuji 100Mbit linky docela bez problemu... A spotreba mala
    ATAN
    ATAN --- ---
    poradte prosim nejaky hardware pro RouterOS. Mame ted v praci 450G na 40Mbps fullduplex lince a v posledni dobe se stale sere, navic kdyz zapnu qos, tak je vytizeny skoro na maximum. Staci 5 GLAN portu a bez wifi. Co jsem koukal na nabidku primo od Mikrotiku, tak vsechno je nic moc.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo, tak ja mam asi taky ten první.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    je nejakej zpusob jak debugovat pruchod pres firewall? (myslim to abych videl jak ten paket prochazel a jak na nej reagovaly a vyhodnotily ho jednotlivy pravidla...)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    AHARAZ:
    ten za tech 1200 vypada ze by byl schudny, diky
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FATBOZZ:
    pekne..ja snad budu muset poridit uz konecne neco androidiho...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ADAM:
    jde mi jen o to, abych nekoupil neco, co uz je vybehovy typ a nezjistil nasledne, ze priplatkem par korun navic bych mel neco uz vyrazne lepsiho, co jsem prehledl
    ADAM
    ADAM --- ---
    HAWKS: promin, ja fakt nevim. prostě něco s N wifi a gigabitovými porty.
    já myslím, že model je asi vcelku jedno.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    FATBOZZ:
    svuj doma mam 750g a jsem plne spokojen, takze okouknu tu 751
    dik
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    OGMIOS: dyt tam ma ruzny soupatka a zaskrtavatka kde si muze vybrat co potrebuje. Vesmes asi vyjde nejlip http://routerboard.com/RB751G-2HnD
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    FATBOZZ: sorry ale kdyz vidim takovouhle odpoved tak to uz je potom jenom lepsi kdyz bys mu poslal odkaz na google :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HAWKS: vyber si :)
    RouterBoard.com : Products
    http://routerboard.com/
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ELPASO:
    v zasade jen router do kancelare
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HAWKS: to si vyber podle toho co na tom chces provozvat... wifi se do toho dokupujou solo opet podle pozadavku. jestli je to na doma tak vykon CPU te nebude moc zajimat. spis pocet portu jak pises a eventuelne pocet mini-pcie portu do kterych soupnes wifi karticku (pripadne karticky kvuli mobilum na 2,4Ghz)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam