• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    v tomhle ohledu by to melo jet, protoze provoz jel a kdyz jsem na strane serveru zmenil heslo l2tp, tak komunikace spadla, dokud jsem z druheho pocitace v siti klienta nenastavil to heslo stejne
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    VLASTIS:
    predpokladam, ze rozpojim dva mtk od sebe, napichnu se notebookem misto toho, ktery je jako server a budu sledovat, co zacne posilat klient v okamziku, kdyz ze strany klienta budu chtit neco v siti serveru ?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HAWKS: bud a nebo se jen pichnes do toho mtk a z vnitrni site pustis provoz do te druhe
    bud se ti zacne navazvovat ipsec nebo uvidis primo zacatek toho provozu
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    prosimte, jak overit, ze to beha sifrovane ?
    hub a odposlech provozu ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    letos na to uz seru :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: taaak. a ted prijde zabava. wiresharkem si over ze to mas skutecne zasifrovane :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    diky moc za nasmerovani, uz to beha jak vino :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    podle vseho to vypada, ze kurzivou je, kdyz nema pripojeny kabel
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: tusim ze invalid.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    no jen to nastaveni, zatim nevim, zda to pojede, ale jeste jedna vec
    co znamena, kdyz napr. v address listu je interface napsany kurzivou ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: no vidis! mne trvalo 3 dni nez jsem ro rozchodil :) a pak jsem stejne sel do ovpn koncentratoru :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    uz se to tam objevuje... :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    to proslo... nicmene, jedine co se objevilo po prepsani celeho nastaveni serveru byl profil v PPP, nic vic..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    asi se mlati verze OSu. zkus to bez tech any
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    tak zkousim vytvorit server a nedari se mi projit v tomto prikazu
    /ip ipsec policy add action=encrypt disabled=no dst-address=10.1.16.0/28:any \
    ipsec-protocols=esp level=require priority=0 proposal=default protocol=all \
    sa-dst-address=10.0.16.10 sa-src-address=10.0.16.9 src-address=10.0.0.0/24:any tunnel=yes

pres toto
    10.1.16.0/28:any

hlasi to
    invalid value 28:any for netmask, an integer required, cislo to taky nebere :(
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    diky, zkusim to prostudovat jak na to, dostal se mi totiz do ruky jedna 4xx rada mikrotiku, ktera uz nema vyuziti, tak bych ji rad pouzil
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: http://wiki.mikrotik.com/wiki/L2TP_%2B_IPSEC_between_2_Mikrotik_routers

v pripade wifi pojitka se ti nekdo dostane dejme tomu na medium ale ne na data.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    resp. chapu to tak, ze kdyz dam IPsec a propojene to bude kabelem, tak dam onem rozhranim mikrotiku IP adresy a komunikace mezi nimi bude sifrovana
    co v pripade, ze v ceste budou wifi pojitka, ktera maji vlastni IP ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    no..tak ted prijit na to, jak to nastavit
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: tak ipsec bez firewallu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam