• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no to on prave nechce.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: ten port 11111 je uveden pro priklad - muze byt libovolny
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: nene, takhle to nepujde... otevrit diru. a pak (v podstate libovolny) port 11111 Tve verejne IP smerovat na port 161 vnitrni IP (pro kazde zarizeni jedno pravidlo)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ze mi to nefunguje
    tgze otevrit diru na 161 a dstnat na celou range?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: ajoo 161 je snmp.. no tak v cem je problem? :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    snmp neasi
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: no je to prinejmensim divne teda... moc nevim co pres udp chce monitorovat (pokud na tech zarizenich nebezi nejaka specificka sluzba....)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    NETWORK: Americky dohled(cizi ip) muj mkrvotik(moje IP) a za mrvotikem ve VLAN101 4 zarizeni na danym rozsahu vnitrnich IP
    a amik mi tvrdi ze mu musim otevrit UDP 161 aby je mohl vsechny monitorovat....? nechapu
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: mas v tech pojmech trosku zmatek..
    mas tedy firewall kde krome pravidel co povolujes vsechno ostatni drople?
    Pak tedy staci jen pridat mezi accept pravidla jedno s bud portem (to ten port ale otevres pro vsechny) a nebo s src ip a portem (pak to bude fungovat jen pro tu 1 IP)..
    mno a ted zalezi co dal chces... predpokladam ze mas nekde ve vnitrni siti nejake zarizeni, na ktere chces z inetu vlest (a pouziva to UDP 161). Potom tedy pomoci DST natu premapujes port z verejne IP na tu vnitrni...

Ale mozna potrebujes uplne neco jineho - zkus to vice rozepsat....
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    panove jak udelat diru do site? ja mam nska vyhrabano
    potrebuju z cizi public ip UDP 161 dovnitr site za moji public ip
    staci otevrtit ohnozed sourceCiziIP -> destinationmojeIP/UDP161
    a on si naroutuje vnitrni sit pres moji public ip? nebo to musim prelozit a buhvi co?
    Popravde sem este nikdy nic takovyho nekonfiguroval
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    LEXXA: moje prostredi je fklidu... resp tadle cast site :)))
    ATAN: jsem si tu proxy doma spustil na mikrotiku a tak me to nejak sepnulo, ze tady budou lidi co poradej.... ono kam stim tady na nyxu jinam nez sem a do siti

thx, mrknu, zkusim
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ELPASO: jak pise. zjisti si kam saha onenote a zahostuj to. je to hodne dirty pac si tim presmerujes celkem dost trafficu k ms serverum ale neco za neco, zejo?
    kolega napsal v PSH nejaky tuze dirty hack co sedel nad stackem v W7 a primo upravoval pakety. bylo to divne a nestabilni.
    nicmene kdyz mu na to prisli malem prisel o praci a to nedelame v tak exponovanem prostredi jako ty.
    ATAN
    ATAN --- ---
    nepatri to sem ani trochu, ale jestli jsem to pochopil spravne, tak bych zkusil kombinaci upravy hosts a presmerovani portu pres ssh.
    Hosts soubor
    http://navody.c4.cz/hosts
    Tuneluji, tuneluješ, tunelujeme: přesměrování portů - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/tuneluji-tunelujes-tunelujeme-presmerovani-portu/
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    sorry, vim, ze to sem nebude patrit uplne 100%, ale nekdo by to tady vedet mohl

existuje applikace, ktera by mi odizolovala jednu ci vice applikaci ve windows a nasmerovala je do prednastavene PROXY

konkretne mi jde o sync onenote, nase firemni proxy blokuje skydrive... takze mam ssh tunel do domaci proxy, ale jak tam nasmerovat jen nektere app?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SNIPERCZE: ona i ta minipci express karta je interne napojena pres USB, ale zkus se podivat na Alix 6F2, myslim, ze tohle hledas... (maji tam i plechovy krabicky, napajeni zvlada myslim 7-18V)
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    MCKIDNEY: me by se prave hodilo neco co nebude na usbcku. idealne aby ta krabicka mela 3G modem v podobe mikropci karty. Bude to umisteny v aute se kterym se bude jezdit i po cestach necestach a potrebuju aby to neco vydrzelo. Celej ten setup bych rad postavil ze sroubovacich konektoru nebo aspon s konektorama se zamkem, nez s jednoduchym zasouvacim co spoleha na treni
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SNIPERCZE: To všechno zvládnou mikrotiky ne? ID MITHRANDIR Naportoval na to debian a 3G z USB mají, nevím jestli uvnitř toho debianu, ale to by neměl být problém.

PoE podporují, ale to není zas tak užitečný.
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    NETWORK: Tohle kouzelne zatrzitko jsem nemohl porad najit :-D a tak jsem napsal jsem. Mel jsem vsechny dropy nastaveni ale nejelo to. Po tom co jsem nasel Use IP firewall tak to zacalo uz uz neco delat.
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    Zdravim,
    hledam krabicku, co by zvladla nasledujici silenost:

* Pripojeni do netu - musi umet 3G (idealne ne formou usb modemu), wifi a RJ-45 wan - to a je tam dulezite, musim mit k dispozici vsechny tri, pripojeni se bude volit podle aktualniho prostredi kde krabicka bude.
    * Pripojeni do site - klasicky RJ-45 gigabit
    * Beh nejakeho linux-like systemu, pripadne firewall, routovani a podporu pro VLANy
    * Trochu odolnejsi konstrukce, krabicka bude umistena v aute a jezdit po cely evrope

Bylo by fajn, kdyby se umela napajet z PoE ale neni az tak nutne. Na cene az tak nezalezi.

Diky za vsechny odpovedi. Rikam si ze neco takoveho musi existovat, ale jaksi neumim najit :(
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    GRAMAC: za 1. v nastaveni bridge musis zatrhnout Use IP firewall (nevim jestli takhle presne napsano, ale +- ) a pak ve firewallu zadas pravidlo s input a output interface (chain forward) a action drop :) to je vse
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam