• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, drazsi cisco 8xx pripadne, esli bys potreboval vic SIMek, pro vic provideru, tak Icomera.
    SRBAK89
    SRBAK89 --- ---
    CHOROBA: TL-MR3020/3220/3420/3040 ale funguje jen na 3G a je třeba sledovat kompatibility list :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    TLOUDEV: chces to drahy, nebo levnejsi?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele vazeni hledam reseni pro wifi router ktery se pres 3G pripoji k netu. Idealne hotovou skatuli do ktery vrazim simku od operatora a tralala hotovo. nejaky tip? wifi muze byt 2.4 nebo 5GHz, je mi to fuk.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    kdyby se nasel nekdo kdo by chtel vymenit moji http://routerboard.com/RB433UAH za http://routerboard.com/RB493G tak dejte vedet :-)))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    NETWORK: 100, burst 200.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: na jaky pocet to rezes?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    nebo zariznout pocet session, na torrent dobry
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FATBOZZ:
    CHOROBA:
    nefunguje... resp. funguje ale samozrejme jen na nesifrovane torrenty... Ja uz jsem to daaavno prestal resit - pouzivam burst u QT :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja myslel todle ip firewall filter add chain=forward p2p=all-p2p action=drop
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CHOROBA: Block P2P ? Kde to je ?
    Nicmene nechi blokovat, ale jen usměrnit, aby z toho nechcíplo APčko.
    TCP omezení konexí je jasný

add action=drop chain=forward comment="" connection-limit=50,32 disabled=no p2p=all-p2p protocol=tcp src-address-list="Stahovaci"

UDP takhle filtrovat nejde. Ted me napada oznacovat ty ip z kterych jde torrent na nejaky list s timeoutem treba den a z nich ten provoz nejak omezovat.

Spis jsem myslel jestli tu nekdo nemate sofistikovane reseni proverene praxi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja mam ten pocit ze zakliknuti block p2p vcelku funguje...jinak zejo bysto musel resit na L7
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jak jdete s mikrotikem na stahovače přes P2P sítě ?
    Zkoušel jsem mangle a ten jejich p2p, ale zdá se, že neodchytí všechno, snad jen ty "řídící" zprávy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ATAN: Aha, tak jsem kouknul a mas pravdu. Tak jim to nahlas at se vsichni kdo maj podobny problem maji dobre až to bude opravene
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FATBOZZ: potize s dhcp na stable byly casteji. mikrotiku to ale asi nahlasim.
    ATAN
    ATAN --- ---
    FATBOZZ: nevim o zadnem stable firmware pro Mikrotik Cloud Core Router.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ATAN: Možná hloupá otázka, ale zeptam se. Proč mas na tom routru, který je zřejmě používán jakožto hlavni, beta firmware? Je možný že ty chyby pak prameni právě z nějakých nedodelku. Zkus nejdřív stable anebo to hlas mikrotiku.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Tak nahodim dalsi dlouhodoby orisek. Mimo firmu pouzivam SSTP VPN jako pripojeni do firemni site a take pres ni do internetu (default gateway). a behem dne se casto stava, ze mi prestane fungovat pripojeni do internetu. Ping kamkoliv hlasi general failure. Routovani mi prijde, ze vubec nefunguje, ale stale jsem do vpn pripojeny a na vzdaleny mikrotik se pres sstp pripojim, ale dal uz ne. Jednoduse jedou jen podsite, ve kterych jsem. Ale staci se odpojit od SSTP a znovu se pripojit a uz to jede. Je fakt, ze se mi jednou stalo, ze jsem musel rebootnout cely pocitac. Stava se to i minimalne jednomu kolegovi. Oba mame Windows 7 x64. CCR RoS 6rc13.
    ATAN
    ATAN --- ---
    bohuzel asi ani jedno, pod vmware toho bezi vic a problemy jsou jen u techto dvou.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    myslel sem esli na switchi nejni nejakej dhcp snooping nebo tak neco. jinak ve vmware to muze bejt bridge nebo nastaveni iface, jednou sem se sral s necim podobnym
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam