• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    DANYSEK: aha, ja jsem na netu nasel ze se pouzivala pro spoje prave antena B, (jeste s tim jak je to obraceny oproti jinym kartam), nicmene kdyz by to nebylo prave jako spoj, ale jen jako obycejne AP, tak by se dali vyuzit obe anteny, ne? prave jako rx-a/tx-b. Nebo myslis ze je to uplne jedno jestli tam bude jen B nebo oboji? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MICHNZEE: teoreticky ano - ale pokud si dobre vzpominam, tak mezi a/b je stejne nejaky prepinac, takze tim asi nic moc neziskas
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    zdravim, u karty CM10 lze vyuzit v rezimu AP obe anteny? jak A tak i B soucasne jako rx-a/tx-b?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wireless_Station_Modes koukni na tu tabulku - mel by jit pouzit station pseudobridge pod 802.11 protokolem
    XADAS
    XADAS --- ---
    OGMIOS: existujou i jine moznosti, jako naprilad wds, to ale take neni bez problemu..., proste ten protokol na to neni stavenej...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    XADAS: takze kdyz to pristupuje na nemkroticacky AP tak mam smulu a nemuzu to pustit jako bridge? ja bych potreboval proste pripojit komp bez wifiny na wifi..zatim to mam teda s NATem ale je to zbytecne slozity kdyz by mi stacil bridge
    XADAS
    XADAS --- ---
    OGMIOS: AFAIK station bridge funguje jen mikrotik-mikrotik, jinak se chova stejne station.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: tak tam mas neco spatne - nedavno jsem presno to co ty chces potreboval u jednoho klienta a fungovalo to krasne...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: station bridge jsem zkousel jako druhou moznost. dopadl jsem stejne.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: pac v modu station nemuzes zbridgovat wlan a eth. nahrej tam v5.25 a pouzij mod station bridge - pak uz bridge pouzit muzes
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hele nevite jak je spravne expression/syntaxe content v dstnat???

chain=dstnat action=redirect to-ports=8080 protocol=tcp dst-port=80 content="kunda.com"

sem nekde vykoukal, ze bych si takle moch vodchytit jedno url a hodit na proxy, kde uz si ho presmeruju kam potebuju. samozrejme kdyz tam hodim
    chain=dstnat action=redirect to-ports=8080 protocol=tcp dst-port=80 content=!"kunda.com"

tak to chodi jak hodiny, vcetne kunda.com a dokonce mi to i proxy presmeruje kam ma. :-p
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    OGMIOS: ten samotnej mikrotik s okolim komunikuje?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    proc mi nefunguje mikrotik? potrebuju narychlo udelat klient-bridge pro pripojeni PC doma kam nedosahne kabel. vzal jsem mikrotika, udelal reset do tovarniho nastaveni. nastavil wi-fi jako klienta, pripojil se na moji domaci wi-fi sit. udelal jsem bridge a soupnul tam tu wi-fi karticku a eth. port na kterej je pichlej komp. dostal jsem IP adresu a od ty doby zadnej traffic.
    ADAM
    ADAM --- ---
    no, ani ne. jednak to není systémové a druhak se to nastavuje pro každého usera samostatně.

ale jo, asi to je taky řešení.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ADAM: nebylo by jednodussi nastavit na tom jednom PC statickou IP s DNS ktere potrebujes? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    VLASTIS: jedná jedno jediné PC (vs. zbytek sítě). statický lease nastavený mám, ale
    je tam na výběr jen: DHCP options a DHCP Options Set - tudy tuším povede cesta.

jenže v DHCP option je jen volba: 
    Name:
    Code:
    Value:

ip adresy dns serverů se tam nikde neuvádějí...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ADAM: nebo pokud to mas pár zařízeni tak nastavis statický lease.ukázku mužů pastnout až po víkendu. teď jsem jen na mobilu..
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ADAM: lze udělat pravidla na DHCP podle jmena pc. jestli máš jmenou konvencí přes kterou to lze rozlišit udelas si regexp na příslušný option
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ADAM: osobne jsem si v posledni dobe zvyknul pouzivat misto DHCP serveru dnsmasq, tam je to velmi jednoduche:

dhcp-host=00:aa:bb:cc:dd:ee,192.168.1.4,net:censored
    dhcp-option=6,ip_opendns_serveru,net:censored
    dhcp-option=6,ip_normalniho_dns

V ISC dhcpd to myslim jde taky pridanim radky primo do definice staticky lease v konfiguraku. Matne si vzpominam, ze by to melo bejt neco jako option nameservers, ale nemam ted zadnej dhcpd po ruce.
    ATAN
    ATAN --- ---
    no jedine snad sebe davat do samostatne podsite pres static lease u ktere budou nefiltrovane DNS, a vse ostatni do podsite s filtrovanymi DNS.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam