• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Co si myslite o Ubiquity Edge routerech?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    asi mas pravdu :D rikal jsem ze bych jeste pouzil v tom comtrendu tu wifinu...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    RAINBOF: nekomplikuj si zivot a dej tomu jinej rozsah :D ale jako technicky by to jit melo, vpodstate z toho routeru budes mit switch (nechce se mi hledat zpatky ten obrazek, ale afaik pak mas spojeny uz vsechno :D) ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no prave ze na ten router nemuzu. kdyz dam ether2 do bridge tak nejde nic mimo toho AP. coz mi prijde jako blbina ne? melo by to jit normalne... nebo ne ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak v tom případě jsem nepochopil ten dotaz :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja uz nevim normalne. je to zacarovany.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ADAM:
    přepnul.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RAINBOF: tem comtrend jsi nepřepl do brdige modu? 
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jenze kdyz to udelam tak prestane pppoe jit.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    vlastně vim :) rikal jsem si proc bych nemohl ether2 dat do bridge taky beztak vsechno jde k brigi a ten je v mikrotiku stejne jako NAT a vlastne i wan...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to je fakt proč si neudělám 10.0.1.0/24 :)
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    GHORMOON: pripadne tomu dej neco mimo, at nemusis prekonfigurovavat zbytek ... mas to /24 protoze vic mit nemuzes? pochybuju, ze si doma zeser veskery privatni rozsahy :)
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    RAINBOF: jj, to bude smit imho nejjednodussi, nez se to snazit prevedcit routovat stejnou sit na ruzny strany ... optimalne jestli muzes menit adresy, tak strihni maly site od konce
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GHORMOON: měnit můžu vpodstatě co chci je to doma :)

jen teda tu 10.0.0.0 mam /24 takže myslíš ji střihnout ?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    GHORMOON: horsi teda jestli tam je nastavena velka maska a nemuzes ji menit ...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    RAINBOF: si tam udelej sit mezi tim 10.0.0.130/30 a to uz by mohl zvladnout, ne? pokud se nepletu, tak kdyz das na eth2 10.0.0.129 tak to vyjde ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NETWORK: 10.0.0.130 :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    RAINBOF: predpokladam ze se nemuzes dostat na ten vdsl modem? jakou tam mas nastavnou IP?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    poprosil bych o pomoc. mam sit
    cela ma jeden segment 10.0.0.0/24 coz se tyka vsech iface mimo ether2 kde je PPPoE ... no a tady mam kapku problem potreboval bych tudy totiz i ke konfiguraci toho routeru ktery je 10.0.0.130... neprisel jsem na to jak udelat routu jen pro tu jednu IP adresu...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam