• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    oproti cisco se muze zdat obracena :)
    pool's se definujou v ip/pools
    chain=srcnat action=masquerade src-address=172.30.30.0/24 out-interface=ether1
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    tak jsem na to blbec asi prisel:
    v definici dhcp serveru jsem mel default dhcp pool, ktery pravdepodobne obsahuje pool 192.168.88.x
    po pouziti address_poolu, ktery nevidim, kde se vytvari, ale vzniknul nejspis pouzitim "DHCP setupu" uz OK
    Jeste se ztracim v natu
    - kdyz postupuji podle wiki.mtk - http://wiki.mikrotik.com/wiki/NAT_Tutorial, tak mi to naprosto nedava smysl ;/

prijde mi, ze maji naprosto otocenou logiku ;/
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mam dva bridge - v bridge1 mam fyzicky port a virtual-AP1, v bridge2 mam virtual-AP2,
    na bridge2 mam namapovanou IP 192.168.254.1/24 , a dhcp server ma jako network 192.168.254.0/24
    ted zacal mikrotik pridelovat IP 192.168.88.254, aniz bych mel tento scope nadefinovany - smazal jsem jej hned po na zacatku testovani .. ;/
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VLASTIS: a ten virtualAP iface mas v tom bridgi? nebo bezi ti na nem aspon neco co by melo pridelovat adresy?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CHOROBA: resi se to pres virtual-AP iface? mam zakladne nastavene SSID pres virtual AP, to zakladni funguje jak si predstavuju, ale na sekundarnim ani nedostanu IP z DHCP, ktere mam na mtk ;/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nepoflakuje se vam doma nekomu nejakej dead mikrotik ? chtel bych zkusit fix :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mikrotik taky
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    VLASTIS: kdybys neuspel s Mikrotikem, tak UniFi tohle umi.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pleas help:
    dostal jsem nasledujici zadani - dve SSID na AP, jedno SSID bude bridgovane primo do loklani LAN, druhe SSID ma byt NATovane do IP mtk a nastaven FW, ze nesmi do lokalni LAN ale pouze do Inet.
    Jsem toho schopen na RB951G?
    Diky
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    tahle vim, odkud pochazi a proc nejela :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: skoro se bojim zeptat kde delas. pred roky jsem vymenil v jedne firme svoji domaci rb433 za rb800 protoze se srala a byla po zaruce... :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    hm..ze najdu na firme v elektrosrotu funkcni RB433, to bych necekal :) Teda...priznavam, musel jsem vymenit tri kondenzatory
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    ATAN: Ok , diky moc :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHINOXR: routy oznacene D jsou dynamicky vytvarene, musis vytvorit statickou pro 0.0.0.0/0 s branou ISP.
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    ATAN: ted to akorat stouram , takze necham dve D routy na tech DHCP int . a nastavim statickou routu pro GW na WAN? tu D routu z WAN mam maznou?

Sry pro resicky naprosto trivialnich sitarskejch zaletikosti :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    MARECEK: esli ses v praglu tak se pro nej stav, najdu je ve sklepe. posta
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ATAN: svata pravda, kdyz nespecifikujes range ale jen out iface
    to vetsinou mam:
    chain=srcnat action=masquerade src-address=10.5.50.0/24
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHINOXR: hlavne nezapomen na vychozi branu v Routes.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CHOROBA: ten db9 konec by asi nebyl tak uplnej problem - myslim ze nekde mam nejaky redukce a usb jdem chtel vylozene kvuli pohodli......
    hele myslis ze bys mi nejakej prodal?
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHOROBA: k cemu dva? u SNATu ano, ale u masquarade staci out interface.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam