• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ELPASO: Bohužel, tahle krabička má jen jednu wifi a další tam nenacpeš.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    CHOROBA: a nevyresil by to bridge nad dvema WLAN interfejsama v rezimech client a AP?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    BOTRYTIS: zapomen.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Vedel by nekdo jak po kazdym startu kdyz se prihlasim do winboxu vybehne okynko s poznamkou jako to dela kdyz se prihlasujete poprvy ( info o default konfigu ) ? Díky
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Zdravím, řeším takový problémek... potřeboval bych aby se RB951 choval jako wifi extender s tím že vysílaná síť bude mít jiný SSID a bude jinak zabezpečená... zatím se mi nepovedlo vůbec nic... dal by někdo radu?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CERMINEK: ano, ano hoď jsem konfiguraci
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CERMINEK: Asi bude nejjednodusi kdyz posles export konfigurace
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ: Jop to ano. Přes WinBox se v pohodě připojím, i přes web, který ale spadne po uložení nastavení s novým bridgem a mode station-bridge na WLAN portu
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CERMINEK: Povedlo se Ti aspon pripojit pres winbox a MAC?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ:
    CHOROBA:
    Tak se příznám, že jsem asi totální lama, pač se mi to pořád nepovedlo rozjet... Poradili byste prosím detailnější postup? S Mikrotikem, resp. se síťařinou, nejsem zase kdo ví jak zkušenej.
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    AHARAZ: tak super, podařilo se :) dokonce jsem našel podobné téma na https://support.hidemyass.com/hc/en-us/articles/204558497-Mikrotik-Client-Setup takže díky za pomoc
    LBW
    LBW --- ---
    spise omylem jsem si v Alze koupil router Mikrotik RB941-2nD, zapnul jsem to a takovejch nastaveni! citim se trosku provinile, ze jsem nechal vse na default :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    CERMINEK: si zapomnel presunout IP adresu na bridge
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Válí se mi tu nepoužitý Alix.2C10, nehodil by se někomu?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CERMINEK: nn ve webfigu to nebude, spíš jsi nepochopil nějakou část konfigurace, nebo jsi tam nechal něco od minule.
    Napadá mě, že jsi třeba nedořešil DHCP a nemáš tedy na počítači automaticky IP z rozsahu toho MK (nebo MK nema adresu na iface bridge - když uděláš bridge musíš přesunout adresu z portu na ten brigde).
    Teď bych použil Winbox přes lan port - ten tě nechá připojit i bez IP adresy (jen když neviš proč, tak se pak trochu pro tebe může trochu magicky odpojovat).
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ: Tak jsem se k tomu na chvíli zase dostal a asi jsem na MikroTik ještě málo nerd, nebo nevím... Pravda, že s tím nemám moc zkušeností..

Což o to.. nastavil jsem si bridgr a přidal do něj všechny porty, wlan jsem uršil jako master a od té chvíle se k routeru nepřipojím zkoušel jsem i nějaké návody, co se po netu válí a prd...Nemůže být problém, že to dělám přes webfig?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    MOPIK: routovat byva v drtive vetsine pripadu (a do nich spada i ten tvuj) jednodussi na debugovani problemu a bezpecnejsi.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MOPIK: novy a routovat.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    LEXXA: btw k tomuto tematu , je lepsi vzit kus z LAN rozsahu nebo udelat novy a routovat ho do vnitrniho?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REASON: jasne. dneska je krasne slunecno
    REASON
    REASON --- ---
    zdarek ,

viete mi poradit ako na VPN u miktortiku ?
    dakujem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam