• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CERMINEK: ani to nemá smysl. v praxi se ty share často stanou nedostupnými občas se ten disk zboří že to nejde spravit. je fakt že jsem to testoval s 1T diskem.

Možná že když tam dáš 16gb flash tak že to pojede dobře
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ: To rozhodně ne, spíš mě to zajímalo a hlavně jsem to chtěl jako alternativu k přehazování flashek mezi PC, protože mi nějako nechce fungovat sdílení mezi notebookama (Win) a stolákem (openSUSE) :)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    RAINBOF: určitě to nemá smysl jako náhrada NASu na to to nemá výkon.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AHARAZ: já jo a je to líný nemá to smysl.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ: Jop to vše mi frčí, akorát se na na to USB dostanu jen přes FTP, takže problém bude nejspíš u mě na PC. Díky,
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CERMINEK: Samotne sdileni pres SMB je v ip > smb > shares , disk by mel byt videt v system > discs a asi ho tam budes muset naformatovat, tak jak se libi mikrotiku, ale nikdy jsem to nezkousel... Po naformatovani nastavit sdileni...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Než napíšu svůj dotaz, tak díky ID AHARAZ a dalším za pomoc s rozjetím pseudobridge na Mikrotiku, už to frčí... Jen občas pokulhává rychlost, ale to už neovlivním.

Nicméně mám další dotaz a nejsem si úplně jist, jestli je to na straně MikroTika nebo v konfiguraci mého PC (openSUSE). Nasměrovali byste mě prosím, kde hledat nastavení USB portu Mikrotika, abych mohl k USB v něm připojeném přistupovat jako k síťovému disku? Na mikrotik wiki toho moc nenacházím :/
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    6746: povyzkousim, diky
    6746
    6746 --- ---
    MICHNZEE: Mobily asi nemaj mimo. Idealne to vyzkouset s druhym mikrotikem s mimo.
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    6746: to jsem právě udělal hned na začátku, ale třeba u připojených mobilů se snížila propustnost tak o 50% (měření proti speedtestu), u počítačů to šlapalo v pohodě. Takže to vypadá že ty mobily se s tím asi moc nepoperou...
    6746
    6746 --- ---
    MICHNZEE: Zapnout všechny čtyři chainy.
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    ahoj, chtěl bych se poradit ohledně karty r52nm - ona funugje v řežimu mimo? mě přijde že funguje jen na jednu anténu, byť má dva výstupy. Poradí mi někdo správnou konfiguraci v HT ohledně nastavení chainů? díky :) nejedná se o spoj P2P, ale o APčko.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kdyby někdo chtěl mikrotika RB433 používal jsem doma donedávna. teď tu mam turrise :D
    [ OFFERINGNABÍZÍM: mikrotik RB-433 / praha 1 ]
    ATAN
    ATAN --- ---
    Kdyby nekdo chtel podporit.
    Petition · Mikrotik: Release The Dude Source Code · Change.org
    https://www.change.org/p/mikrotik-release-the-dude-source-code
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    6746: diky za odpoved, tusim ze to neni na miste kde si s tim muze hrat takze poptava cloveka..
    6746
    6746 --- ---
    AHARAZ: To je pravda, jako failover to chodi jenom na lince s verejnou ip/30 az v mikrotiku. Nepozna to vypadek nekde potrase...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    6746: To bohužel nedělá většinou to co chceš od failover řešení. Pokryje jen výpadek na trase mk - gw a ne za dál gw. Většinou to vyřeší jen nefunkční telefoní linku a nebo skok na wifi.
    Pokud chceš skutečně failover, tak musíš nějak ověřovat, že je za gw internet. Aspoň u běžného konzumního připojení...
    6746
    6746 --- ---
    ARXIE: Staci v routes dat k hlavni route distance 1, kontrolu pres ping a k zaloze 2. Oficialni navod z fora mikrotiku.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    cau, pro offnyx kolegu shanim pomoc s nastavenim failover na dvou wan/gw, coz je aktualne reseno pres script v netwatch(UP/DOWN) kterej prepina distance u route.. prestalo to behat, takze revizi... odmena dle domluvy, kontakt kdyztak v pm, dik
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Dík za info/a
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam