• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    RAINBOF: Tenhle muj telefon je Xperie E, alespon myslim. A pres laptop jsem to zkousel tenkrat nejspis s Xperia Z3 a nebo iphonem 4. Zkousel jsem se neceho dopracovat na strane mobilniho operatora, ale nepodarilo se. Kazdopadne fakt, ze je to presne po 30 minutach mi rika, ze je to neco programoveho nekde na trase, ne nahodny bug. Jsem aspon rad, ze nejsem sam, kdo ten problem ma. :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JOINTER: je to nezavisly na datech ale zavisly na tom co si mysli btska a jak se s tim vyrovna radio. napr problem modemu samsung sm-v101f
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    MARECEK: Ja mam teda tu VPN na urovni rootnuteho systemu (coz se "nesmi)", takze jsem si to osetril watchdog skriptem, kterej mi to pinga na druhej konec a pak zabije a pusti vpn znova.
    Je to nezavisly na objemu provozu, tak nevim proc by to mel byt problem fragmentace, osobne tipuju na drop existujici konexe GRE nejakym routerem po ceste, ale tezko vestit.
    Dokonce mam pocit, ze to delalo i kdyz jsem to zkousel s notebookem na Windows pripojenym pres (jiny) mobil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATAN: Kdo je pripraven, neni prekvapen...
    ATAN
    ATAN --- ---
    Co rikate na natvrdo zapnuty DFS s radar-detect v 6.37?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    problem je v mobilu. nechutna fragmentace. resili jsme to s vodafonem a vymenili moedem ktery nahodne nefragmentuje pakety v lte.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    MARECEK: Mas Vodafone? Ja mam trvale PPTP k jednomu telefonu a dela mi to presne to samy, odpojeni presne po 30 minutach. Je to uz aspon 2 roky co jsem to konfiguroval, ale matne si vybavuju, ze pres wifi to nedelalo. Podle me to dropne operator.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    lcp missed echo reply - se podivej esli de zapnout keep alive v mobilu, nebo ho treba komplet vypni
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jeste s tu spamnu trochu logu.... :-)))
    ty jo nepotkal jste to nekdo? - jeste je ve hre varianta ze to proste zavesi mobil ale os o tom nevi a tvari se ze vpn pripojeni jede dal.....

MARECEK
    MARECEK --- ---
    gre nepomohlo.... vidim tam pakety na pocitadle ale proste nedostanu se na jedinej web. cas pripojeni je 45minut....
    fakt nechapu...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MARECEK: ..... zkusim jeste povolit na firewallu GRE........
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    cau mam zas dalsi zasek.....
    na mikrotiku mam udelany PPTP vpn server, pripojuju se na nej z mobilu a vsichni jsme spokojeni.... problem ale je, ze mi to funguje jenom cca 30 minut - po pul hodine proste prestanou tou vpn lezt data, nedostanu se skrz ni na internet, ani do vnitrni site ale pripojenej porad jsem. kdyz to odpojim a znova pripojim, zas to pul hodiny jeden nez prestanou lezt data.

Ma nekdo tuseni cim to muze byt?

Dik!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jako esli to chces pro remote kamsi, tak jo.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem,

vybírám mikrotika pro řešení servisních výjezdů a docela se mi zalíbil tenhle kousek: https://routerboard.com/RBmAP2nD
    Jen si úplně nejsem jist, zda zmákne to co od něj potřebuji: nastavit zda se bude připojovat do internetu, resp. na OpenVPN server, přes eth port nebo wifi; druhý port bude vždy do lokální sítě (změnitelný rozsah); změnu konfigurace předpokládám nejlépe přes naši "klikací" appku skrz telnet...
    Obecně vím, že tyhle fíčury mikrotik má, jen nemám konkrétní zkušenost s tímhle typem. Zvládne to výkonově? Nevyplatí se vzít jiný typ?

Díky
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    VITEX: :-D hezky. asi si hodim winbox taky do opt, takle v home si ho obcas smaznu
    VITEX
    VITEX --- ---
    balíček winbox pro debian, ubuntu atd ...

GitHub - Vitexus/WinBox.deb: a small program that allows users to control and monitor Mikrotik RouterOS (debian package)
    https://github.com/Vitexus/WinBox.deb
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    PISTA1: Zvlastni, v Powerboxu je nemam, v RB433GL ano...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOINTER: Po resetu nebo upgradu se soubory uložené v NANDu nesmažou.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ADAM: Backup file se smaze bud po restartu nebo po update firmware.
    Protoze jsem zalohoval uz asi 5x a nemam je tam.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MCKIDNEY: ja to neresim, protoze on uz nekolik let funguje bez toho, abych se tam musel logovat.

o nastaveni bych prisel nerad - nastaveni jsem delal celkem dlouho. treba queues kvuli voip telefonii.

ale mam to zazalohovany v souboru v tom zarizeni. nevis, jestli pri resetu by se smazaly i tyto soubory?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam