• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: pripoj se winboxem z jineho pocitace a zopakuj test ze sveho pc. uvidis co se deje
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zdar, potřebuju radu. Mám Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN, jako modem nějaký starší zyxel. Z neznámých důvodů mi padá net, když se pokouším něco stáhnout nebo načíst větší video. Standardně jede net perfektně, rychlost stahování kolem 35Mbit/s, ping 28ms, prohlížení webu v pohodě, dokud nespustím stahování. Po pár minutách klesne rychlost na řádově jednotky Kb/s, pak to vypadne úplně a zároveň spadne winbox, takže vím houby, co se děje. Comp je připojenej přes wifi, stejně jako ještě další počítač a dva mobily. Všechno kromě mého počítače jede v pohodě, můj počítač na jiných wifi taky. Akorát prostě přes mikrotik nemůžu stahovat. Ovladače karty jsem samozřejmě přeinstaloval, firmware v routeru je aktuální taky. Napadá někoho nějaké vysvětlení kromě paranormálních jevů? Dík
    BUSCHMAN
    BUSCHMAN --- ---
    Změna velikosti bufferu na mikrotiku pro openvpn server. Neví prosím někdo jak na to ? Díky!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    UPSky s netman100 monitoruju pres cacti
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    TBC: To zatím zbylo jen jako jediná cesta, ale neměl jsem čas s tím experimentovat. A žádné how-to kde bych viděl jak to někdo jiný nastavil a jak to běhalo jsem nenašel... Tak jsem to nechal na prázdniny snad bude čas... U těch víc důležitých UPSek je zatím stejně mikrotik přímo...
    TBC
    TBC --- ---
    AHARAZ: neni lepsi nejaky reseni na bazi snmp ci snmp trapů? co ty karty APC uměj posílat?
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    nemel by nekdo zajem o RB600+daughterboard na dalsi 4 karty+8xR52 ? Kdyztak SZ
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Ahoj, nemáte někdo nápad na Bruteforce login prevention pro L2TP + IPSec VPN na mikrotiku? Trousej se mi pokusy a rad bych je automaticky banoval. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Bruteforce_login_prevention tady jsou priklady ale netusim na zaklade ceho rozpozna ze jde o nepovedene prihlaseni. nejcasteji ten pokus vypada takto :
    07:52:45 ipsec,info respond new phase 1 (Identity Protection): xxx.xxx.xxx.xxx[500]=82.202.112.232[319]
    07:52:45 ipsec,error no suitable proposal found.
    07:52:45 ipsec,error 82.202.112.232 failed to get valid proposal.
    07:52:45 ipsec,error 82.202.112.232 failed to pre-process ph1 packet (side: 1, status 1).
    07:52:45 ipsec,error 82.202.112.232 phase1 negotiation failed.

Ma nekdo napad?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Umi Mikrotik pridelovat adresy na zaklade Option 82? Chtel bych mit moznost pridelit konkretni zasuvce vzdycky stejnou IP adresu bez ohledu na zarizeni, ktery do ni pripojim. Switch to umi, ale nejsem si jistej, jak to nastavit v mikrotiku.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    povedlo se vam nekdy zprovoznit ssh s pki Z mikrotiku NA linuxovou masinu?
    docela me laka myslenka ze mikrotik bude hlidat server a pokud se sekne se pripoji na ESX a restsrtuje ho.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Zabýval jste se někdo na Mikrotiku monitoringem UPSek APC s UPS Network Management Card 2? Přes síť? Balíček UPS porpoduje jen seriový kabel a USB.
    Chtěl bych do SMS varování přidat i několik UPSek co jsou v síti.
    Googlil jsem, ale asi se blbě ptám.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    HNIZDO: koukam objednavka je ze 7/2009 :) tak to jde.. blbne par mesicu
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: jak dlouho v provozu?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    prijde mi, ze se rebootne celkem nahodne, v naky vetsi zatezi apod. Je za UPSkou
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, ono je to asi na vyhlazeni napeti, tgze vetsi nevadi. Jinak cim vetsi napeti zkousne, tim lip. tgze 10V lepci nez 6.3V
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    v tom odkazu niz pisou ze pouzili 1000 a pohoda. Dokonce ze pouzili 10V a taky ok
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    esli tam je 560mikrofaradu, tak bych koupil stejnej. Asi vetsi vadit nebude, ale tezko rict.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jo a mám to jen v byte, dobře ventilovaný. Asi shit kondíky
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    tak jsem si po dalsim z pravidelnych self-rebootu moji RB433 rikal, ze ji aspon vysaju a kouknu dovnitr, a ono hle - vytekly kondiky. Sice nepatrne, spis nafoukly a malicko elektrolytu na vrchu, ale je to jasny. Takze to zkusim prepajet a uvidim

uz to par lidi resilo
    ttps://ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=7622&sid=4e8e7f1280d913478358254c66580b04

tohle by mela bejt dobra nahrada? jsou tam 6,3V a 560uF

1000uF/6,3V - 105°C Nippon KY kondenzátor elektrolytický, low ESR, long life - KTS-AME s.r.o.
    http://www.ame.cz/...05-C-Nippon-KY-kondenzator-elektrolyticky-low-ESR-long-life-_d135384_10699.aspx

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam