• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: to je na pohodu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no myslím site2site oVPN. Hmm musím se kouknout na nějakou specifikaci
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MICA: jako jo. jako klient kdyz jsem admina ovpn serveru ozral a diktoval mu config :))
    MICA
    MICA --- ---
    DELVIT: Někomu se vůbec někdy povedlo OpenVPN na Tiku rozběhat? :))
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JOPS: konfiguraci muzes pak backupnout a ulozit si do kompu
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEXXA: jsem z toho jelen. Ráno se probudím a zmizela mi 5GHz WiFi. Tak jsem si s tím hrál, až jsem se na router vůbec nedostal :) tak šup do továrního nastavení.

Nastavím to a pohodička. Všechny WiFi fungují, všechna zařízení se připojí. Kua nevím čím to...

Jediný s čím jsem si nehrál jsou frekvence WiFi :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: nevm, mikrotik neumi zrovna dobre oVPN. pokud ale mas na mysli server na mikrotiku tak asi ano.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: hele kolik tenmikrotik dá v OpenVPN? Dal by 200Mbit linku a OpenVPN na tom?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOPS: dal jsi interface do bridge?
    JOPS
    JOPS --- ---
    hoj panove :)

tak jsem zprovoznil

www.i4wifi.cz | RB962UiGS-5HacT2HnT hAP ac, 720 MHz, 5x LAN, 2,4 GHz, 5 GHz 802.11b/g/n/a/ac, L4
    https://www.i4wifi.cz/...UiGS-5HacT2HnT-hAP-ac-650-MHz-5x-LAN-2-4-GHz-5-GHz-802-11b-g-n-a-ac-L4.html

po chvilkovem boji se vzdal a jede vsechno super. ALE mam tu jednu zvlastnost :))

Jedna se o WiFi.

ma to 2GHz a 5GHz

5GHz beha vsechno naprosto v pohode. Mobily, tablety, no stres

pak tu mam jeden tablet ASUS.
    umi jenom 2GHz

konkretne se jedna o tenhle kram
    Asus ZenPad 8 (Z580C) černý - Tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/asus-zenpad-8-z580c-cerny-d4193738.htm

tvari se, ze je pripojenej, ale to je tak vsechno. Mam tu i prvni generaci iPadu a tam kdyz se chci pripojit na 2GHz sit, tak me to posle doprdele hned. Nelze se pripojit.

pak tu mam iPad AIR, ten se na 2G sit pripoji, ale je to fakt pomale

ten tablet (ASUS) ma s necim problem. I kdyz sedim vedle routeru, tak nic...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    odrusit ethernet a zdroj. skoro to vypada jak harmonicky tech +- 220kHz, mozna hw clock plus nejakej nasobic...nevim. spis je otazka najit, po cem ti to leze ven, esli fakt po eth, nebo pres elektrickou sit.Pak by asi stacil lepsi zdroj
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj, resili jste nekdo podobnou vec ? Na blbnuti mam RTL dongle a nez jsem si prestehoval mikrotik tak vsechno ok. Ted tu mam jeden kousek v kovovy krabicce, externi anteny na pigtail, rsma. Obalit alobalem to nepomohlo. Kdyz vypojim ethernet, tak už tam nejsou "kopečky" ale stále je tam dost velké rušení. Nějaký nápad jak odrušit ? Když ho vypnu je to ok.

HANSCV
    HANSCV --- ---
    LEXXA: mam tu jednu i s daughterboardem a osmi kartama :D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOPS: kdybys nahodou chtel mi tu zbytecne lezi rb800 :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: ale idealne mit mikrotik bez wifi a k tomu unifi ac lr nekde na strope uprostred bytu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    JOPS: jdi do toho, ma to 3x3 mimo anteny, takze lepsi wifi propustnost. navic tam casem muzes pichnout 4g modem, jako zalozni internet. ;) jen mikrotiky trpi obcas u wifi horsi citlivosti, takze cim min zdi po ceste, tim lepe.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOPS: vidim 5x LAN. nedocetl jsem to
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JOPS: jo stabilita vykon a nastavitelnost je u Mikrotiku fakt dobra, vedle neslapnes

pisou 5x GLAN
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEXXA: to ma glan ne ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOPS: chybi ti glan.
    ja mam hex3 a mi router 3 a nestezuji si
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam