• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ADM
    ADM --- ---
    TLOUDEV: tak to ani neznam, nicmene na intelu mam jadro s "# CONFIG_LIB80211 is not set", v praci mam ath10k, ale podle me tam to taky nemam
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ADM: spis jesm si rikal, zda nejde uplne vyhodit lib80211, kdyz mame ruzny wpa_supplicanty a jine. otazka je, zda prave tahle knihovna neni klicova pro funkci. coz nevim, bo dle zjistenych zavislosti by vubec s driverem nemela souviset.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ADM: nemelk by... je to klasickej ath9k, firmware v buildu openwrt pro nej neni. navrch jsem ted stahnul nejakej stable branch (chaos calmer) a tam mi primo oopsuje kernel prave na ath9k driveru :-( mam toho po 3 dnech snahy tak akorat... fcuk!
    ADM
    ADM --- ---
    TLOUDEV: nechce tenhle atheros nejaky firmware? ja to povazoval za spolehliveho vyrobce, ale co jsem musel s nejakym novym atherosem absolvovat tak zlaty intel
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cau,
    nainstaloval jsem na starou plecku rb133U3 Openwrt a mam s tim trocha problem:

[ 24.300000] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
    [ 24.316000] ieee80211 phy0: Atheros AR9280 Rev:2 mem=0xb1400000, irq=15
    [ 24.336000] lib80211_crypt_tkip: Unknown symbol backport_crypto_alloc_skcipher (err 0)
    [ 24.356000] lib80211_crypt_wep: Unknown symbol backport_crypto_alloc_skcipher (err 0)
    [ 24.368000] lib80211_crypt_tkip: Unknown symbol backport_crypto_alloc_skcipher (err 0)
    [ 24.380000] lib80211_crypt_wep: Unknown symbol backport_crypto_alloc_skcipher (err 0)
    [ 35.640000] random: nonblocking pool is initialized

zkousel jsem rebuildit lib80211, ale zkratka nejdou modprobnout. kernel je prelozeny se symbols_enabled, ale jediny cryptomodul z lib90211 se nalouduje lib80211_crypt_ccmp

dalsi vec, co se deje: po nahozeni AP (byt bez sifrovani) se wireless interface wlan0 na chvili objevi a pak... zmizi. obcas jeste na vterinu znovu ozije a pak opet a natrvalo zmizi.

root@OpenWrt:/# wifi restart
    root@OpenWrt:/# iwconfig
    eth3 no wireless extensions.
    lo no wireless extensions.
    eth2 no wireless extensions.
    eth1 no wireless extensions.
    eth5 no wireless extensions.
    eth0 no wireless extensions.
    eth4 no wireless extensions.
    wlan0 IEEE 802.11 Mode:Master Tx-Power=20 dBm
    RTS thr:off Fragment thr:off
    Power Management:off

netusite nekdo, cim je toto chovani zpusobeno? dle lsmod tam stale driver ath9k je naloadovany, mozna to souvisi prave s nemoznosti naloadovat tkip/wep moduly lib80211 (ale proc?!?)
    dik za kazdy hint.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    PISTA1: ja na tohle pouzivam l2tp+ipsec (mam tam 2ks 750G, ale to bude asi stejny)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem v něm :D

Chtěl bych se zeptat, co nejlíp použít na propojení mojí sítě, s sítí u našich kde bude tahle 750. Já mám doma 600 s veřejnou IP oni sou za natem. Nastavím si to sám, doufám :) Jen abych nezkoušel zbytečný možnosti. Dík.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PISTA1: koukam trvalo ti to plus minus stejne jako mne kdyz jsem si ho bricknul :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    už se chytil :D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PISTA1: na win10 jsi nastavil dalsi nebo jen jednu adresu (192.168.88.*)?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    taže to vypadá na problém s w10 protože RB se schání po serveru

16:15:15.440708 IP DESKTOP-G065IFD.68 > 255.255.255.255.67: BOOTP/DHCP, Request from d4:ca:6d:e4:31:3a (oui Unknown), length 300
    TBC
    TBC --- ---
    PISTA1: u tehle dost odchazeli kondiky, dovnitr si koukal, vse ok? jinak jak pise
    CHOROBA:
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    si pichni ethernet do nej a pust tcpdump, uvidis aspon esli zije, posle nejakej packet, treba dhcp request nebo cdp
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PISTA1: zkousej a opakuj. trvalo mi snad hodinu ale najednou se to zahadne v netinstallu chytlo.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Dostal se ke mě RB750 prý do poslední chvíle funkční, pak byl rok ve skříni. Bohužel nevím ani IP ani heslo.
    Zkoušel sem to resetovat podle návodů z netu, jak tlačítkem tak přes "pin" na desce. Bohužel nic, na *.88.1 se nepřehodí, s netinstallem se taky nechce spojit, ale tam nevím jestli nedělají spíš problém 10.
    Neměl by někdo nějakej zaručeně funkční návod?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADM: jo, to mas pravdu, 32 bit libraries tam asi mam. ;)
    ADM
    ADM --- ---
    CHOROBA: to neni mozny, nedavno jsem to docela dlouho resil resil, musis mit ve wine 32bit podporu a 32bit knihovny.
    LEXXA: na takovou blbost jako nastaveni mikrotiku se nebudu obtezovat v cli
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ADM: ssh nemas?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADM: bmw. winbox mi normalne jede i pod wine64
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Tak i v tom webfigu maji terminal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam