• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    fail2ban nemas? :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ještě další čína, usa, seychely...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    že by někdo zkoušel tu nedávnou zranitelnost? :) lokace Being, China ;)

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MARECEK: system - resources
    jak seš na tom s Bad Block?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    A viewer neukaze nejakej bordel ?
    Manual:Support Output File - MikroTik Wiki
    https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Support_Output_File
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    Může bejt taky dojebana flashka.
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARECEK: normalne si vytvoris a stahnes(!) backup soubor v Files. mozne je vsechno, hlavne u mikrotiku. support ti stejne rekne, udelej netinsall.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: asi jo ale to je neco do ceho se mi uplne nechce... maze netinstal konfiguraci nebo ji umi zachovat? moje zkusenost s netinstalem je zatim == 0 tak ze nevim...
    Hlavne nechapu proc se to deje - jak je monzy ze system necim zaplni disk, nerekne cim a nenecha me to nejak vyresit....?!
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARECEK: na tohle bude asi jediny lek, netinstall.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Resil jste nekdo plnej "disk" na mikrotiku, ac ve /files nejsou temer zadny fajly co by ani z daleka zabiraly tech 64 mega? Nepouzivam dude ani zadny package navic tak ze zadnej extra logging a vubec nevim co mi zabira 55 mega (na co sem prisel tak ze nemuzu ani upgradnout)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jsem blb a nastavil jsem na wifi interface kanal na auto a scanlist disabloval. Ocekaval jsem chovani ze si bude skenovat vsechny kanaly ( asi dela kdyz je tam default list ).
    Jaky kanal nastavit aby se mi protejsi apcko chytlo ? Je nejaky defaultni na kterem klient "nasloucha" ?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    me spis prekvapuje proc mit acl, kdyz muzes mit v mikrotik seznam jako podklad k FW ci VPN. Jakou to ma vyhodu?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ROENICK: nechápu jak to mají udělané, že tohle je možné, to je opravdu nechutný exploit.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    tak snad dobry, v logu zadnej jinej login, users vypadaj stejne, porty taky...updatnul jsem. Ještě to budu zkoumat
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DANYSEK: sorry smazal jsem svuj post, protoze jsem zjistil, ze uz tady to info je
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    díky za zjištění, netěšim se domů :) sice to mám taky otevřený jen do LANu, ale zjevne to zranitelnost umi obejit DELVIT:
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROENICK: tak pokud prosel tcp connect na ten port navzdory aplikovanemu filtru, pak to samozrejme je (dalsi) problem. Kazdopadne je to tcp, tzn. musi probehnout cely 3way handshake, nez tam vubec neco nekdo smysluplne posle. A overit funkcnost filtru zvenci z neduveryhodne site je pomerne trivka - a IMHO nedilna soucast konfigurace jakehokoliv firewallu.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: díky :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: API-ssl + Php z management serveru
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: podle všeho umí - https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=25058&start=60. Uff, teď bych rád dodělal ten cloud core co mě tady leží. Jakým automatizovaným způsobem monitorujete ty routery?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam