• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEAPACK: dik, zkusim to vedle. Treba by to ale slo resit step up logickym prevadecem? Ale vim o tom prd.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDSNAKE: zkusil bych to spíš tady [ MCU - mikrokontrolery, jednocipy - programovani, bastleni ]
    ale obávám se, že zrovna u arduina budeš mít problém s jeho 5V logikou, takže jestli, tak tam dáš nějaký STM32 nebo LPC
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám na stole kindle 3 tuším a už je po smrti zřejmě elektronika, neustále se restartuje.
    Napadlo mě, že bych mohl teoreticky využít E-ink displej a použít ho k arduinu, třeba pro meteostanici.

Vím, že to někdo nahackoval k Raspberry Pi, ale k arduinu jsem to nenašel. Nevíte o něčem? Je to vůbec reálné?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Super, dík.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    muzes si s portama delat co chces
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Takovej blbej dotaz (mít ten hardware po ruce, tak to rovnou vyzkouším)… můžu si i na laciným bazmeku jako je hAP ac² nastavit jeden z „LAN“ portů jako extra WAN s vlastními pravidly (port forwardingem)?
    Nebo je tam nějaký omezení plynoucí z toho, že ty 4 LAN porty jsou třeba na jednom PHY apod.?
    (Žádný velký provoz tam nebude, „jen“ VVoIP od dveřní stanice v cizí/domovní síti.)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak to dej vedet na co v HA prijdes ;) pouzivam pres vrrp HA na hotspoty + dhcp a vcelku to jde, na WAN HA asi scripty z monitorigu.

jinak na aukru se da koupit starsi HP switch co umi lacp a vlany za 300,-
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AHARAZ: potrebuju idealne kazdej 2x, chcu prave testovat nejaky HA setupy. vlastne to krom vlan musi zvladnout i lacp, coz sem u par switchu narazil. ale pro zacatek tam asi muze byt jeden host a na 5port se vejdu, pak si sezenu tu 493 nebo ty switche
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    GHORMOON: 100mbit 24 co nejak umi vlany ti dam v Praze za par korun pripadne, ale za posilani mi to moc nestoji ;] A nasel bych i nejaky RB 5ti port...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    mno "postaci cokoliv", ale potrebuju tech 10 portu, protoze tam budu mit podobny mnozstvi hw (servery) atp.,
    nejspis asi sezenu nejaky ty rb493 (100mbit verze), ty nestoji tak moc
    kdybych mel min portu tak tam potrebuju pod tim switche co umi vlany, to uz by nevyslo o nic lip cenove :)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    GHORMOON: To nejsou moc srovantelne modely.
    2011 Maji 5x1Gbit a 5x100Mbit a jinak zadaratovane, nez 3011, maji jinou architekturu.
    Na pocet portu se dostanes s RB2011, RB3011, CCRxxxx, a ze starsich varianty RB1100, RB1200, RB493 ale je to dobra smesice a asi nic nebude vylozene levne... Existoval daughterboard s LAN porty pro RB800, RB600 nevim zda pro dalsi... To by mozna nekdo mohl prodavat za par dolaru...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    GHORMOON: 3011 je ARM, tuším, že nic podobnýho neseženeš. Ale na pokusy do labu možná postačí cokoli, já na hraní mám hAP mini a úplně to dostačuje
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    napada nekoho starsi ekvivalent RB3011 jiny nez RB2011? i.e. chci domu do labu neco co bude mit pokudmozno stejny pocet portu atp. at mam co nejpodobnejsi konfig, ale nechci kupovat 3011ky :D nejlip neco prehistorickyho 100mbit z ebaye za par dolaru :D
    ATAN
    ATAN --- ---
    Vedel by nekdo, jak ve skriptu zjistit, ze wireless interface v rezimu station zrovna pouziva 2ghz nebo 5ghz? Napada me jedine pres band, ale jak to zjistit bez toho abych musel porovnavat pouzity band a vsechny treba 2ghz bandy?
    ATAN
    ATAN --- ---
    AQUARIUS: no jo, ono je to vlastne switch.
    MILAZAJICEK: je tam SwOS, moje chyba.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AQUARIUS: CSS106-5G-1S přesně mám já. Mám dva ale druhej používám jen v pracovně a nic přes nej neteče takže je zcela spolehlivej :) Dneska jsem je vyměnil tak uvidím jestli bude chcípat taky, tak je pošlu na reklamaci oba.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MILAZAJICEK: mam CSS106-5G-1S, coz by mela byt stejna revize, jako mas ty (RB260GS ma dve generace), zadny tuhnuti jsem zatim nepozoroval, ale je pravda, ze to mam spis jako testovaci, kdyz je potreba neco v domacim labu, vetsi objemy dat jsem pres to zatim nehonil. Priklanim se k reklamaci, jako duvod uved, ze to je nestabilni.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ATAN: Tak to mě mate, píše to FW 2.7 aktualizoval jsem ručně ale zároveň to píše SwOS is up to date. Nenašel jsem možnost tam aktualizovat něco dalšího. K tomu přehřívání nevím jak se vyjádřit, krabička teplá je ale že by to bylo nějak horký abych na tom neudržel ruku to zas ne.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ATAN: Taky neplest RouterOS a SwitchOS, mam pocit, ze na RB260GS zadnej netinstall nepujde, je to switch, ne routerboard.
    ATAN
    ATAN --- ---
    MILAZAJICEK: neprehriva se? jinak urcite zkusit netinstall. pak reklamace. a neplest FW s RouterOS, RB ma firmware zvlast, a aktualizuje se take zvlast.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam