Ahoj, mám dotaz na možnost použití Mikrotik routeru..
mám RB (upřímně teď netuším jakej, ale routerOS aktuální.. = ) s jednou 2.4ghz kartou "vnější" a druhou "vnitřní". Chtěl bych ho nastavit jako transparentní bridge, tzn připojím mikrotik na wifi s DHCP serverem a bránou pomocí "vnější" karty a klient který se připojí na "vnitřní" wifi bude mít všechen provoz transparentně přesměrovaný do té "vnější" sítě.
Mám interfaces nastavené jako bridge, mikrotik se na AP bez problémů připojí, klient na "vnitřní" wifi taky, ale nedostane adresu z DHCP serveru. Když jsem zkusil na mikrotiku nastavit DHCP klienta na to bridge rozhranní tak adresu dostal ihned, takže komunikace na tom "vnějším" linku funguje.
Něco málo jsem si googlil a nejblíže k vysvětlaní sem se dostal
na redditu, kde píšou že pokud "vnější" APčko není v transparent módu tak smolíček. bohužel, měnit nastavení tohohle APčka není řešení, rpotže na tý síti je víc stanic, a chtěl bych aby tenhle propoj mohl fungovat i na případné jiné síti jenom změnou SSID a WPA klíče.
Vím že by se to snadno dalo vyřešit NATem a umístěním "vnitřní" sítě do vlastního subnetu, ale to z principu nechci.
Tušíte někdo co je špatně? s routerOS už sem pár let nedělal takže si nepamatuju úplně všechno, ale přijde mi že by to takhle mělo fungovat.