• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    STRIK3R
    STRIK3R --- ---
    hola jen prkotina ...poridil jsem si RPI a vzhledem k tomu ze nemam smartku TV tak to vyuzivam jak nejlip to jde...pouzivam KODI ...nekdo nejaky tip na aplikace (doplnky?) pripadne pouzivate neco jineho nez KODI?

Diky
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MATT: spíš bych to směřoval sem: [ MCU - mikrokontrolery, jednocipy - programovani, bastleni ]

obecně: I2C je potřeba napájet externě, takže buď na pinech arduina můžeš zapnout interní pullUpy, nebo připojit napájení od jinud.
    MATT
    MATT --- ---
    Zdravim ve spolek,
    delam svuj prvni arduino projekt, takovou malou "meteo" budku do kanclu. Ma to hlavne merit CO2. Mam Nano controler, malej oled display a CJMCU-811. A ted otazka: ma bejt SCK a SDA pripojeny do analogovejch pinu a zaroven pres odpor do +5V? Nekde to tak maji kresleny, jinde zas jde jen linka od A4 do SDA a A5 do SCK bez tech odporu a +5V. Display i senzory jsou napajeny z 3V3.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    povedlo se tu nekomu rozchodit bonding (lacp) s mikrotikem na jedne strane a linuxem na druhe?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    SPIKE411: Mam backup trochu netradicne, Asus DSL modem bez aktivniho DSL a v tom USB LTE modem Huawei, na IP toho routeru se prepne brana z Mikrotiku, pokud vypadne wifi pripojeni na Mikrotiku.
    Kdyz se to jednou za cas stane, tak to vetsinou stejne nejede a je potreba ten modem odpojit a pripojit na USB.
    Chystam se letos koupit Mikrotika (Hex Poe) s USB a ten modem prepojit tam, takze mam ocekavat potize?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    FATBOZZ: Ja ti rozumim a napsal jsem to takhle protoze jsem si tim prosel. Neni to mene srani je to mene problemu.
    Dokonce jsem zkousel pouzit drazsi variantu s baterii, wifi a USB sitovou kartou, Ukazalo se ze sice to bezi krasne a neni treba restartovat (Jako ty bez baterie), nicmene nemaji balancovane nabijeni a nafoukla se mi baterie po pul roce.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FATBOZZ: Co se týče toho software/firmware v huhlavejích... třeba pomůže tady něco:
    Rozšíření komunitní dokumentace o sekci LTE USB modemy - Všeobecná diskuze [CZ] - Turris forum
    https://forum.turris.cz/t/rozsireni-komunitni-dokumentace-o-sekci-lte-usb-modemy/5269/22

(Ale musím říct, že jsem na to od té doby neměl sílu šahat, přestože to spojení není úplně stabilní - každé 2-3 dny musím ten USB modem restartovat, aby se dalo zase navázat spojení; ale třeba je to nějaká sranda ze strany operátora (O2), ačkoli je to přímo datová SIM kupovaná s tím modemem.)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MCKIDNEY: Odpoved jak z IKEA, máte rádi žlutou tašku ? Vezměte si modrou ! Chapu tvoji odpoved že s tím bude menší sraní, ale preci jen bych nechtel mit dalsi zarizeni co je treba napajet.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    FATBOZZ: Kup si Huawei stand alone s rj45, sezenes za +-500 diky prehnane distribuci od TMobile. USB nema smysl resit (Sorry not sorry)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mate nejaky osvedceny LTE modem pro zalohu? Tuhle jsem si pujcil nejaky huawei (podporovany na strankach mikrotik, ale jina revize, sw v něm) a byl porod ho rozchodit a ani se mi to nepovedlo rozchodit jako LTE interface. Takže radši si necham poradit osvedcenou vec než zase experimentovat.
    TBC
    TBC --- ---
    MikroTik opravil chybu umožňující shození routeru IPv6 pakety - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/mikrotik-opravil-chybu-umoznujici-shozeni-routeru-ipv6-pakety/
    ADIK
    ADIK --- ---
    NYXEL: protoze bych na ne cekal mesic :/
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    ADIK: proč je nekoupíš z ali? Já jich za tu cenu vzal kdysi deset, dával jsem je tátovi do bagru jakou náhradu za CAT originál (za nesmyslnou cenu v tisících...) a nejspíš ještě teď slouží dalšímu majiteli... :)) ...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ADIK: Google <2min https://www.gme.cz/antivandal-spinace
    ADIK
    ADIK --- ---
    FATBOZZ: na objednavku a za 229,- :-(
    ADIK
    ADIK --- ---
    dají se někde v čr/praze koupit tyhle nebo podobná tlačítka?

https://www.aliexpress.com/...D-Light-12V-24V-36V-48V-110V-220V-Self-lock-Momentary/32961711664.html
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOFEEK42: ze te pouzivali jako spam proxy? :)
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    hmm tak jsem měl povolenou funkci socks ještě, to koukám, že je asi kámen úrazu....

btw mám script na backup mikrotiku na ftp a poslední část je nahrát přes tool/fetch

tool fetch address=1.2.3.4 src-path=filename.rsc user=uzivatel password=heslo mode=ftp dst-path=/mikrotik/test.rsc upload=yes port=21
    status: failed

failure: FTP server said: 530 Login incorrect

přes normálního ftp clienta se na to přihlašovacíma údajema v pohodě připojím. podle docu mám ty syntaxe správný u usera a password je tam normálně string, nemám to dát nějak do uvozovek nebo apostrofů?
    JOPS
    JOPS --- ---
    LOFEEK42: resilo se u nas neco hodne podobneho a byl napadenej Mikrotik router a ten si vesele zil svym vlastnim zivotem.

Mrkni do Systems-Scripts, zda tam neni neco co tam byt nema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam