• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    GHORMOON: Ok tak se domluvíme v poště...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AHARAZ: ja se jich klidne na pokusy doma ujmu (hlave 450 a 433 protoze maj vic portu, wifiny az tak casto ne, to potrebuju tak jednou za rok :D)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: A ještě o něco použitelnější RB450G v krabičce...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Mám pár starších Routerboardů - jen desek, kdyby někdo chtěl na experimenty. Daruji v Praze. Stav neznámý, ale nejsem si vědom, že by některý nefungoval.
    RB711G-5HnD, RB711UA-2HnD, RB433 + wifi karta R52.
    ADAM
    ADAM --- ---
    fajn, to jsem cetl. tak si na to holt necham omnii. btw, mel bych tu jeste jednu rozbalenou navic. za 5tis, kdyby nekdo chtel.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADAM: mikrotik jako NAS je dobrej jenom pro ukladani conf files pres tftp. jinak je uplne nahovno.
    ADAM
    ADAM --- ---
    pres ques to jde krasne. akorat to samozrejme funguje pouze pro odchozi traffic.
    (konkretne bohuzel neporadim, delal jsem to pred deseti lety).

btw, jaka je zkusenost pro pouziti mikrotiku jako NAS? cetl jsem, ze rychlost je hodne pomala.

mam tady ted turris omnia, na kterym to lita jako vitr, tak premyslim, jestli si ji jako NAS ponechat, nebo ten usb disk zapojit primo do mikrotiku.
    (vyzkouset to nemuzu, protoze je naformatovany jako ext4, a mikrotik umi jen ext3).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    muzete me prosim odkazat na navod pro MT jak nastavit prioritu paketu? idealne uroven blbuvzdornosti "makak po lobotomii"
    mam sluzbu A ktera dela nula nula prd ale kdyz zacne prenaset data potrebuji aby mela vyssi prioritu nez sluzbu B co jede plnej knedlik 24/7 ale nevadi mi pokles rychlosti.
    ted mam jeden master queue a dve child queues. ty dve maji jine priority. fronta pozna ze paket patri do ni ale ne a ne dat prednost A pred B.
    nechci davat hard limit protoze pak B v nevytizenem obdobi bude zahalet.
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    ZPC: Ja si kdysi udelal jednoduchou ctectu na Mifare RFID z Arduina a hotoveho RFID modulu s RS232 rozhranim. Fungovalo to vyborne :)
    https://vimeo.com/81651009 (video jedne z prvnich funkcnich variant)

S cim konkretne se peres?
    ZPC
    ZPC --- ---
    zkoušim to ti tu, sorry za spam ... Je tu někdo se zkušeností s INDALA rfid (těma tlustýma) kartama a jejich čtení na arduinu? Pokud ano, dejte mi pls vědět do pošty. (Nějak se s nima peru i přes HID MiniProx nebo EM-18...) Díky
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    FATBOZZ: Dík. Nelíbí se mi to.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ROENICK: Konecne, jen nevim o tom ze by UBNT neco do 60GHz melo a ani jsem nic nenasel.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ČTÚ uvolňuje pásmo 60 GHz, venkovní Wi-Fi zrychlí 10× - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/ctu-pasmo-60-ghz-uvolneni-listopad-2019
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    nebo ted koupim mikrotika s ac kartou a casem ji vymenim za ax - takhle jsem presel z G na N, to se mi na tom libi. Pokud to teda zvladne zbytek routeru..
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak, pockal bych na ax
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CHOROBA: ja nevim, koukal jsem na karty. Jeste muzu cekat na ax aka wifi6 :)
    to bych preskakoval o dva standardy :)

https://m.zive.cz/wi-fi-6-konecne-zacina-dostavat-smysl-poradime-jak-ji-vyuzit/a-201066
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ROENICK: jakoze chces neco ac wave 2 od mrkvotiku? pockal bych este.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    FATBOZZ: to asi ano, ale to není tak rozhodující, hlavně, že tam je celé O2 :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    DELVIT: Obavam se ale ze to nebude jen xdsl, ale vsechno mozny dohromady
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    FATBOZZ: super, díky, jsem věděl, že to někdo bude tušit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam