• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Hele, dneska jsem zjistil, že Odroid-C4 způsobuje na obrazovce fialový obraz a blikání. Asi odešlo HDMI co? Nemá s tím někdo zkušenosti?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: Více věcí, co já vím například Simple Queues, pak něco s ipv6.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DELVIT: Co se nepovedlo? Mám 6.49 už všude a nevšiml jsem si žádného problému.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Bacha na aktualizace mikrotiků. Moc se jim to clapcům nepovedlo! Mimochodem se přešlo z testing->stable->long term. Já si počkám na opravy, toho vydaného a zůstanu na předešlém stable.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    DICK85: Problém byl BPDU Guard , na Mikrotiku jsem vypnul spanning tree protocol a už mi to nevypne celou wi-fi síť. Eh :-) Díky všem
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tcpdump ;-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    si nahod tcp dump a chytej si traffic mezi tim routerem a kompem. bys tam asi neco mel videt a to ti asi dost napovi
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DICK85: Neni tam treba nejaka ochrana portu jako 802.1x?
    IEEE 802.1X – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.1X
    Nebo nejaka ochrana na te wifi, MAC filtering? Ale to by asi neshodilo cele AP.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    DICK85: jestli se pripojujes do nejake korporatni wifi, tak to musis resit se správcem a nebo nasadit plnohodnotný NAT
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHOROBA: Jo takhle to mám přesně nastavené, ve chvíli kdy zapnu bridge tak to položí celou wi-fi síť. Ok takže konfiguračně to mám správně a je problém někde jinde. zkusím správce baráku.
    díky
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    /interface bridge
    add name=bridgeeee
    /interface wireless
    set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-b/g/n channel-width=20/40mhz-eC country="czech republic" disabled=no distance=\
    indoors frequency=2462 installation=indoor mode=station-pseudobridge security-profile=bridgeeee ssid=bridgeeee \
    wireless-protocol=802.11
    /interface bridge port
    add bridge=bridgeeee comment=defconf interface=ether3
    add bridge=bridgeeee comment=defconf interface=wlan1
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHOROBA: JJ, to jsem provedl, ale stejně na ethernetech nemám žádnou síť. Jsem z toho nějakej zmatenej.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no musis mit mode pseudobridge, pak to funguje. wifi se pripojina station a zbridguje eth na pseudobridge
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHOROBA: četl jsem a uniklo mi to nejzásadnější. Podruhé jsem to pochopil, že to takto nakonfigurovat nelze, moje chyba. Nenakopl by si mě jak to provést?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj,
    taky jsem přišel s lama dotazem. Mám RB952Ui-5ac2nD. Potřeboval bych ho připojit přes wlan k naší wifi a na všechny zbylé porty poslat tu samou síť a k tomu připojit dočasně tiskárny. wlan jsem dal do modu station, chytil jsem si přes dhcp clienta ip na wlan a udělal jsem bridge, naházel jsem tam porty,.. Což ovšem moc nefunguje. Neměl by někdo radu jak to prolimit? Děkuji Richard
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    čau, opět mám trápení s Mikrotikem, používám na něm VPN a bez problémů se na ni připojuji z Androidu, Linuxu a Windows teď potřebuji aby se k ní připojil router pro jistotu jsem vzal Mikrotik a vůbec to nefunguje. Samozřejmě nemám tušení co kde nastavit čekal jsem že přidám v PPP nastavení pro klienta a ono se to připojí místo toho to píše waiting for packets.. a spojit se to asi ani nepokusí.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LEXXA: Jo, zvazoval jsem mit HeX + ten AC2 a ten vymenit za AC3 v te jine lokalite. Na tom AC2 delat NAT a VLANama to posilat do HeX kde budou ty napajeny zarizeni.
    Ale prislo mi to moc slozity, radsi bych to nahradil jednim zarizenim. Je to navic v krabici na strese.
    Tak snad udelaji i neco s PoE vystupama. Jednou urcite...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: ano, všsk jsem to sem dával jako horkou novinku. Ano, Openvpn bude s UDP, (konečně) o LZO jsem se nedočel. Bral jsem to tak, že OpenVPN bylo uživateli chtěno 10+ let a najednou jdou i kontejnery. Já si myslím, že OpenVPN UDP si najde své užití i přes wireguard, kvůli výkonu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOINTER: hmm a co pouit hex jako "blbej" poe switch (3xGLAN) a dalsima dvema vousama v LACP to napojit k tomu co zrovna treba poridis...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam