• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LN: Před volbami v roce 2006 jste v České televizi dostal přímou otázku, jestli vás děsí koalice ČSSD s komunisty. A odpověděl jste, že vás děsí velká koalice ODS a ČSSD. Čili Paroubek s tichou podporou komunistů je menší zlo – to se nedalo vyložit jinak.
    Václav Havel: Na to si nevzpomínám, ale řekl-li jsem to, pak to asi neznamenalo nic jiného, než že mi v tehdejší situaci připadalo opravdu nebezpečnější, když se účelově spojí dvě největší strany s různou ideologií, než když vládne jedna z nich s tichou podporou strany, s níž má podle vlastního usnesení zakázáno vládnout.


    LN: A co členství Tošovského a Fischera v husákovské KSČ?
    Václav Havel: Za normalizace byly ve straně stovky tisíc lidí, kteří sice nevěřili komunistické ideologii, ale aby něčeho ve svém oboru dosáhli, vstoupili do strany.

    http://www.lidovky.cz/ln-doufam-ze-to-volici-cssd-spocitaji-rika-havel-f5r-/ln_domov.asp?c=A090417_140013_ln_domov_mpr
    JABLKON
    JABLKON --- ---
    THE_MIRACLE: Tak ono to má víc rovin. Jedna je ta, že bez nějakého jednotícího dokumentu je právo EU premrstený bordel vsemozných norem, ve kterých akorát chaos.

    Druhá je ta, jestli má vubec nekdo právo federalizovat státy do neceho, s cim se vlastne zadny jedinec nikdy neidentifikoval a ani neidentifikuje a vlastne toho vyuziva pouze pro sve zivotni nebo ekonomicke potreby. Francouz nikdy nerekne, ze je hlavne Evropan, stejne jako to nereknu ja. Tzn. podle mého každý vetsi problem, který nastane, odpali tuhle rozbusku.

    Trochu mi prijde, ze je to vytvor idealistu sedicich v Evropskem parlamentu, tzn v jeskyni, kterí se vzajemne presvedcili, ze to je vyborný napad, ovsem jaksi nesestoupili zpet dolu, aby se zeptali svych volicu. Po pravde, v tomhle ma Klaus pravdu, ze demokracie se vzdaluje. Sice volime do ev. parlamentu,ale volime podle ceskych politickych uskupeni, pricemz jsem presvedcen, ze zadny volic nema paru, jake uskupeni figuruji v ev.p., jake jsou kalice atd.

    A co me vadi nejvic, nikdo z tech ev. politiku se ani nesnazi to lidem vysvetlovat. Tzn. skutecne podle meho dochazi odstrzeni moci od tech, kterí ji deleguji.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE je totiz vestec a umi cist moje myslenky :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JABLKON: Ale ja to vidim stejne, nebo minimalne hodne podobne jako ty. Ale _Benny podle toho co tu predvadi ne. On proste jen provokuje, nic vic, nic min. Proto sem citil potrebu vyzvednout prvni jeho na prvni pohled neprovokativni prispevek (i kdyz pochybuji, ze jim nechtel provokovat :-) ).
    Ja si treba myslim, ze Euroustava je spravna. Ne treba presne v teto podobe, ale podobne resena ano. Uprimne narozdil od Klause kaslu na to, ze sem Cech. V tomhle si fakt budu honit ego radsi nekde jinde (sport, kultura) a vubec se nebranim tomu, aby se Evropa federalizovala, kdyz vysledkem bude, ze se budeme mit lip.
    JABLKON
    JABLKON --- ---
    THE_MIRACLE: To si myslim, ze uvazujes spatne. Proc by ho mela desit Havlova náklonost k Euroustave? Já myslim, že ho děsí samotná Euroustava a to není nic, za co by se měl stydět.

    Havla mám rád,ale to neznamená, že přijímám všechny jeho názory,stejně jako neznamená, že pokud mám názor jiný, jsem obdivovatel KLause. Tohle mi trochu v posledních prispevcich uniká.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: nikoliv, napsal si, ze co je v clanku tedesi. Vim, ze nejsi fanousek Havla a z toho ususzuji, ze te Havlova naklonost k Euroustave desi. Ja jen rikam, ze to je vyjimecne clanek, kterej ma proste informativni charakter, ne pomlouvaci apod. Takze tak. Ja jen k tomu rikam, ze s Havlovym pristupem souhlasim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: jak muzes vedet co a jak ja chapu? na zaklade clanku, ktere odkazuji? takze kdyz sem plesknu fotky Havla s cigarem za mlada, bude ze me hned fanousek Havla?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: No to je tvuj pohled. Ja v tomto s Havlem naprosto souhlasim. Takze je to zase jen o pohledu na vec. Ovsem to je to, co ty tezko chapes, ze muze mit nekdo jinej jinej nazor nez ty.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: tento bych spis zaradil do kategorie "desive"
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: No vidíš, že to jde vkládat i hezké a rozumné příspěvky. Díky!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    debil - blbeček, debil - blbeček, jenom támhle vzádu dva blbečci vedle sebe
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ok, mas 1,5 malych plusu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: já jsem si nezačal - to byla odpověď a citace :-P
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: no myslim si, ze mas celkem kratkou pamet. Rekl bych tak 40 minut...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: ještě bys mi mohl připsat k dobru malé bezvýznamené plus, že svoje oponenty většinou netituluju "zaslepene pako" nebo "vypatlanej dement", jako pravdoláskoví intelektuálové :-P)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: cca rok co te tu pozoruji ses vybarvil dobre. Abych jen nekritizoval, vtipy vkladas dobre!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    koukám, že se tu opravdu scházej samí intelektuálové :-D)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: Ano? Zaslepene pako jako ty to tak zajiste vidi...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FREELA: sám seš dement vypatlanej...
    zatím jsem v tomhle fanklubu nic než ódy na Veškrnu nezaznamenal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam