• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    VÁCLAV HAVEL - diskuze o člověku, který byl u moci, přesto se nikdy nad nikým nepovyšoval.
    Nechť pravda a láska skutečně zvítězí nad lží a nenávistí - aneb buďme k sobě prosím slušní.

    Prezidentka Táňa Fischerová






    Václav Havel - oficiální web
    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: No tak zrovna nez Schwarzenberg v nicem... Kez by tu bylo vic Swarzenbergu - politiku, kteri si nepotrebuji nic dokazovat. Myslim si, ze je jasne patrne, ze vetsina zahranicnich politiku je i v tech nejvetsich "srackach" dal nez ti nasi uz jen z pohledu ze se v cizine zdaleka tolik nekamaradickuje a troufam si rict, ze i prumyslova korupce neni tak rozsirena. Verejne zakazky se vetsinou delaji za vyrazne nizsi cenu nez u nas, soudy jednaji rychleji... Nemam duvod byt hrdy ze jsem Cech, takze proste jen chci, abychom se globalne priblizili v zivotni urovni zapadu.


    DANKLAR: S timto postojem mas na svuj nazor zcela pravo, jen bych byl zvedavej, jak by s nasim vedenim byly reseny veci, ktere byly financovany z EU... Dle meho nazoru by proste nebyly. Ale jinak jistě, s dobrym vedenim statu by se z nasi polohy a neclenstvi v EU dalo vytezit.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: 100 x lepsí? Sarkozy? Berlusconi? V cem jsou o tolik lepsi, nez Topolanek? Schwarzenberg?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: Nebyl bych vubec proti. S naší polohou prostě nebudeme mimo, ani když nebudeme v EU.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Jinak dobre, pokud vetsina nesouhlasi, tak opustme EU a nevyuzivejme jejich vyhod... Pak nebudeme nuceni se podrobovat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Ja Myslim. Jestli to nevidis, ses slepej.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    STRANGERD: Tak to já teda ani omylem, Česká "malost" je právě tohle "... cizi politici, pac ti nejhorsi z nich jsou 100x lepsi, nez ti nasi". To přece nemyslíte vážně!
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    THE_MIRACLE: pod to bych se podepsal...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    OMNIHASH: Jsi asi spokojen se soucasnou politickou scenou a zjevne si myslis, ze bychom tedy jako samostatny ostruvek v mori se meli lip... Fajn. Ja si to nemyslim... Budu radsi, kdyz nam do nasich veci budou kecat cizi politici, pac ti nejhorsi z nich jsou 100x lepsi, nez ti nasi. Eu neni dokonala, zdaleka. Mne jen vadi, ze kdyz se neco financuje z jejich fondu, ruka vsech cechu je natazena, kdyz se ma udelat neco pro spolecnost, dat nejakou obet, najednou se nechce. Ale to jsme holt my Cesi... Nebo aspon cast z nas...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: Je zajímavé, jak téměř každý obdivovatel pana Havla volá po nějaké nější autoritě, doporovázíce to hláška o české malosti, neschopnosti řídit vlastní stát atd... Nejsmutnější na celé věci je, že se pak začne dovolávat nějaké pseudoautority, jako je EU, aniž by byl schopen provést triviální analýzu - kolik politickejch mrtvol (Špidla), nebo jedinců používající EP jako způsob zastavení/oddálení soudů ( Železný, Bobošíková) se v něm nachází.

    Ostatně stejný problém má i pan Havel, který vehementně propaguje takové jedince jako je Bursík a jeho greenboys, nebo spící Shwarzenberg.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: jj, nepřesvědčíme se a je to do jiný diskuze
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Nejsem rad, je to clovek, terej se prokazatelne podilel na nejvetsich ekonomickych zverstev po revoluci. Hele o opaku te nepresvedcim a ty me taky ne. Ale vazim si toho, ze mas jinej nazor, ale dokazes ho obhajovat korektne, ne jako nekdo, ze? :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: To máš pravdu, je to změna pravidel, ale ne z naší strany. Když jsme vstupovali do EU, tak se nemluvilo o tom, že budeme muset něco podepisovat. Buďme rádi, že Klause máme. Je to člověk s konzistentním názorem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Nehlede na to, ze je to proste zadost o zmenu pravidel uprostred hry. To se ve slusne spolecnosti nedela, ale od Klause bych nic jineho necekal.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: No ja to vidim tak, ze kdyz jsme v nejake spolecnosti, tak muzeme uzivat jejich vyhod, ale musime se taktez ridit jejimi pravidly. A osobne, ja jsem jedine rad, pri pohledu na nasi politickou infrastrukturu, ze nam do nekterych veci budou moci kecat ostatni. Lepsi nebyt suverenni stat a mit se dobre, nez byt radoby suverenni stat, kterej sousedi nesnasi, protoze dela vecne problemy a jeste je rozkradan zevnitr.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: Spíš, že nejsme ovce a blbci. Ale to je čistě o názoru.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Bohuzel to by, jen dokazalo, ze jsme jen prospechari.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: Jinde se zase psalo, že nějakejch 90% lidí nechce, aby podepsal... tomu bych i věřil víc.
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FTN: Tak snad to neni zas tak strasne... 60% uz je celkem dost...
    FTN
    FTN --- ---
    Klaus odkládáním podpisu Lisabonu poškozuje Česko, myslí si 60 procent lidí | Domaci.iHNed.cz -
    http://Domaci.iHNed.cz/c1-38669650-klaus-odkladanim-podpisu-lisabonu-poskozuje-cesko-mysli-si-60-procent-lidi
    FTN
    FTN --- ---
    THE_MIRACLE: Já se divím že jsi to neudělal už dávno! :-)
    btw: V jiných zemích jsou pojmy "pravda" a "láska" jednoznačně pozitivní, u nás je to nadávka... smutné... :-/ ...asi už vůbec nevíme, co to je...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam