• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: "Zrovna to EDH je krásnej příklad formátu, kdy digitální verze MTG nemá absolutně šanci konkurovat. A dost možná je to teď nejpopulárnější MTG formát."

    Proc? Nechces to trochu rozvest?
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    RASTASHAMAN: Na to má vliv spoustu věci. Starejch karet je relativně málo, hodně hráčů už je dneska v produktivním věku a můžou si dovolit drahý karty a dost na tu cenu tlačí i poptávka z EDH.


    Zrovna to EDH je krásnej příklad formátu, kdy digitální verze MTG nemá absolutně šanci konkurovat. A dost možná je to teď nejpopulárnější MTG formát.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RASTASHAMAN: Protoze online je sice hezkej, ale mtg porad tahnout hlavne papirovy turnaje - GP a PT. Na tyhle turnaje ty karty potrebujes, navic jak zacala praskat bitcoin bublina, tak spousta investoru BTC pustila a nakoupila za to eternal staples (predevsim dualy) a existence reserved listu tomu taky moc nepomaha.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Me hlavne udivuje, ze kdyz vetsi navstevnost ma online verze karetnich her ze zrovna u Mtg neklesaji ceny karet? Porad je poptavka a shopy musi vyryžovat co nejvic dokud to jde? Nebo je proste zivi jen ty kusove karty napric formaty? Nastup her online prece musi mit nejaky vliv na ceny karet, a pripada mi ze od psychopatickeho zdrazeni vintage (starsich) karet pred 3 rokama ceny porad stoupaji. A pocitam s narustem, stare edice se netisknou...
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Modern 2.0?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RORSCHACH: Arena by mela po dalsi rotaci mit nejaky format pro odrotovane karty a je dost mozne, ze se ten format bude podporovat i v papire.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    JANDOS: Musí vymyslet formát, kam budou aktuálně nový hráči cpát svoje karty po rotaci. Navíc budou muset vyřešit rotaci karet v Arene, takže vyřeší dva problém naráz. Kaladesh už v Arene mají, tak pak je otázka jak daleko zpět půjdou, kompletní Modern tam těžko budou dodělávat.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    RORSCHACH: Myslis nejakej navrat extended ? Ten byl afaik zrusenej, protoze to byl festival un-fun op standard decku minulosti jako jund, faeries atd.
    Takze pokud by neco takoveho vznikalo znamenalo by to drzet dlouhodobe power level dost nizko, plus jak rikas bez fetchek apod. veci
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Pochybuju, že fetchky ještě někdy výjdou v normální sadě. Podle mě brzo vznikne formát mezi Modernem a Standardem a tam je z mnoha důvodů chtít nebudou.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WIRUSS: Jo, to rekli nekolikrat ze to nechteji. Proto sem psal az za dva roky odrotuji. Tarkir je 2014 takze Zendikar je 2009 takze uz je kurva na case. Oni sice meli reprint v MM17 ale ty sou hrozne tragicky takze se toho rozhodne neotevre tolik jako STD sad.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: nejsem si tim uplne jistej, posledni dobou ty sety byvaj docela high impact a meni metagame napric formatama:)

    ze stejnyho duvodu pak nemalo T2 staples "odrotuje" do eternal formatu
    WRATA
    WRATA --- ---
    JANDOS: Tak otazka je jestli monoblue tempo ma sanci zvladnout 15 kol GPcka
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Zrovna v soucasny rotaci jsou v cene standardu velky rozdily. Clovek muze hrat mono blue tempo za za 60$ nebo UW/x control za 500$, protoze Teferi.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    WRATA: Tak ono by měli vyjít, jak fetchky, tak fastlandy z Mirrodinu (ale většina lidí s shoduje, že Wizardi, zase neudělají ty chybu, aby na 2 byli spolu shock landy i fetchky, jelikož pak některé decky stáli 800+$), plus když už vyšli ty llanowaři, tak by se to dalo přežít i s těma Noblama, jelikož pokud karta nevyjde na 2, tak spadne jen na chvilku po vydání Masters, ale brzo se vrátí zpět...
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: No staple decky byvaji i levnejsi. Ale v ramci dvou let je ten modern levnejsi. Das 1100 za deck a muzes ho hrat ty dva roky. STD ma s kazdou sadou investici cca 80-100+vstupni investici za deck. Navic ten modern si tu cenu relativne drzi takze kdyz budes potrebovat tak z toho lehkou ztratou dostanes velkou cast investice zpet. Tohle u STD nefunguje. Ted budou na std dva roky shocklandy takze cena trochu klesne, ja doufam ze po jejich odrotovani vyjdou vsechny fetchky protoze cena tech enemy colored fetchek je nesmysl.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: modern staple deck stoji cca 1100USD+, standard deck stoji kolem 400USD

    je docela zabavny, ze modern deck na mtgo stoji zhruba stejne jako (castokrat i vic nez) vintage deck
    WRATA
    WRATA --- ---
    MAKROBIJEC: Tak ale kdyz to treba porovnas s modernem tak je zase STD drahej.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    JANDOS: Nečekal bych ani nic jinýho. Kolik let jim trvalo vrátit ligy do MODA? 7? :)
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    RORSCHACH: jo ja ted nekde cetl, ze delaj na novym deck builderu protoze tenhle je fakt na pikacu a nebude driv jak za ctvrt roku takze to je asi meritko.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    JANDOS: já bych se toho nebál, pokud budeme uvažovat průměrnou rychlost vývoje Wizardu a trend zvětšování velikostí obrazovky na mobilu, tak Arena výjde v době, kdy bude mít mobil tak 13″
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Klient na mobil si s temahle boardama moc nedokazu predstavit :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam