• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    ASYD: recyklace karet porad nic moc, ale prevod ranked na bo3 je super skok ..
    MATHES
    MATHES --- ---

    Na GP Prague 2019 jsem

    43 hlasy od 43 respondentů

      MATHES
      MATHES --- ---
      ASYD: Ja jsem zmatenej, to vypada jako po vsech strankach super update
      ASYD
      ASYD --- ---
      ASYD: zde kompletni update

      MTG Arena: State of the Beta – January 2019 | MAGIC: THE GATHERING
      https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magic-digital/mtg-arena-state-beta-january-2019-01-14
      ASYD
      ASYD --- ---
      fajn update

      MTG Arena Developer Update: Ravnica Allegiance
      https://www.youtube.com/watch?v=NAc7Z3u78L8
      RORSCHACH
      RORSCHACH --- ---
      ICARUS: To takle těžko popíšu, ale prostě tam přišli dva rozhodčí. Jednoho hráče odvedli jinam, nechali si popsat co se stalo od jednoho hráče a pak i od druhýho, vždycky zvlášť. A pak se poradili a nějak rozhodli.


      JANDOS: Vždycky se najdou nějaký hovada, to je jasný, ale obecně je "nálada" v komunitě dost jiná.
      JANDOS
      JANDOS --- ---
      RORSCHACH: Nevim jak to bylo pred 20 lety, ale dneska nekdo cheatuje pod kamerama v podstate kazdy pro tour. Z kazdyho se to da najit na youtube. Takze se hrozim jak to musi vypadat v zapasech bez kamer.
      Ale tim nerozporuju, ze pred 20 lety to bylo mnohem horsi.
      JULIAN
      JULIAN --- ---
      SKUNK23: v aréně je "cheatování" teď akorát to, že jedeš slowplay a doufas že to druhej nevydrží a leavne.
      ASYD
      ASYD --- ---
      Takze velke halo o nicem
      SKUNK23
      SKUNK23 --- ---
      Ja sem jedine rad ze me vyvadite z omylu a ze se pletu. Nejak sem tak predpokladal, ze kdyz se cheatuje opravdu uplne vsude, vcetne papiru, tak se to casem objevi i v Arene.

      MATHES: Tak sem urputně hledal neco k tomu Heartstonu a dohledal sem, ze to je asi jedina online karetni hra kde se ted nic nevyskytuje. Vsechny pokusy zatim blizz dukladne zabanoval a politika servru jak me osvetlil Icarus zatim funguje dobre :)
      ICARUS
      ICARUS --- ---
      RORSCHACH: Slo by se vic rozepsat k tomu vyslechu, jestli vis vic? Docela by me zajimaly soucasny praktiky judgu.
      NAVARRO
      NAVARRO --- ---
      RORSCHACH: Jak říkáš, Gestapo :))
      WHITEANGEL
      WHITEANGEL --- ---
      RORSCHACH: Jak rikas divokej zapad :D
      RORSCHACH
      RORSCHACH --- ---
      100% platí to co píše ICARUS, tyhle formy cheatovacích už dneska z principu nemůžou fungovat a je to jen metoda jak dostat děckám na počítače nějaký viry.

      No a co se týče dodržování pravidel na papíře, tak to je dneska 1000x lepší než to bylo třeba před 20 lety. To byl uplnej divokej západ. Dneska je to celkem vychytaný a na těch větších turnajích to berou fakt vážně. Dneska jsem viděl výslech dvou maníků na GP a to bylo skoro jak na gestapu :D
      MATHES
      MATHES --- ---
      SKUNK23: Muzes mi prosim dat nejaky odkazy na ten cheating, cos nasel? nemyslim odkaz na stranku, kde si "muzes stahnout program" kterej to prej umi, ale nejaky diskuzni vlakna, kde se to resi, nebo nejaky pripady cheatingu, nebo videa, nebo cokoliv? nic jsem totiz nenasel. Nereju - fakt me to zajima.

      Co jsem nasel byl cheating v souvislosti s DQ Taiwanu, kde cumeli na delayed stream.

      Co v HS probehlo byl botting - nicmene i ten fungoval jenom s nejjednodussim aggrem na formatu a velmi rychle to Blizz systemove zariznul a vybanoval.

      Doporucuju si o tom neco malo precist, nicmene ICARUS to uz docela hezky vysvetlil. :)
      SKUNK23
      SKUNK23 --- ---
      ICARUS: Tak samozrejme kdyz je nekdo takovej bezmozek, ze pouziva jakekoliv druhy cheatu tak je jedine dobre, ze si zaviruje pc. Ok argumenty co jsi uvedl jsou padne a doufam v zajmu nas vsech, ze mas pravdu a bude to vsechno tak fungovat. Ale stejne se obavam, ze se casem nejaka smela objevi. Lidska vynalezavost jak neco ochcat ma nekonecne moznosti.
      JULIAN
      JULIAN --- ---
      Co realne hrozí je že Arena bude zasrana množstvím botu, kteří budou farmit karty a tak. Ale vzhledem k tomu že tam není žádnej trade tak to nebude nikterak hrozné, IMHO.
      ICARUS
      ICARUS --- ---
      SKUNK23: Nic takoveho tam nikdy nebude. Podivej se na koncept "server-side validation". Ve zkratce - server si v sobe udrzuje stavy jednotlivych zapasu, accountu a sbirek jednotlivych hracu a podobne. Pokazde, kdyz od nejakeho klienta prijde signal, ze neco zmenil, server si overi, jestli tento pozadavek lze vubec provest a pokud ano, provede ho.

      Priklad: Hrajes nejaky match. Na ruce mas jen jednu landu. Nejakym externim program bys mohl poslat na server informaci, ze "Chci zahrat tenhle lightning bolt co mam na ruce". Server se na ten pozadavek podiva, zkontroluje si ve svem stavu hry, jestli mas skutecne lightning bolt na ruce. Zjisti, ze nemas a zahlasi chybu, ze tuhle kartu hrat nemuzes. Pokud bys ten lightning bolt na ruce skutecne mel, tak by po odeslani pozadavku server zkontroloval, jestli mas bolt, ten mas, takze OK. Potom si server u sebe upravi stav hry tak, ze na ruce nemas nic a na stacku je lightning bolt. A posle informaci druhemu hraci, zes zahral lightning bolt a jestli s tim chce neco delat.

      Veskere cheaty, ktere se ti mohlo podarit najit, muzou byt maximalne vizualniho typu. Priklad - dust cheating. Predpokladam ze to funguje tak, ze si naklikas, kolik dustu chces. Informace, kolik dustu ted mas, je v klientovi skutecne ulozena. Nicmene nesmis zapominat, ze i server si separatne uklada informaci, kolik mas dustu. Takze pokud nemas zadny dust a nacheatujes si, ze ho mas 1600, sice budes moct kliknout na tlacitko vycrafteni legendy a ta animace se ti mozna i ukaze, ale v okamziku, kdy s tou legendou budes chtit hrat nejaky zapas, tak si server zkontroluje, jestli skutecne mas vsechny karty v balicku, zjisti, ze nema nikde zaznam, ze bys nekdy craftil tuhle legendu a vyhodi ti error hlasku.

      Dalsi vec je, ze 100% techto hearthstone cheatu jsou jen podvody a scamy, ktere muzou byt klidne i sikovne sestrihane a zmanipulovane tak, aby se to na prvni pohled tvarilo legit. Samozrejme ze cokoliv takoveho, co si stahnes do PC, bude nejaka forma virusu.
      SKUNK23
      SKUNK23 --- ---
      ICARUS: Cece poodivej se na net, jen sem ted mrknul Hearstone cheating a je tam toho docela dost, vojebavani s deckama, dustem, cheat engine atd... furt nevim co te vede k tomu ze to v arene nebude. Kazdopadne tve argumenty maj pravdu, ale to nemeni nic na tom ze stim stejne lidi vyjebaj. Ja taky nechci aby to tam bylo, ale bude.
      ICARUS
      ICARUS --- ---
      SKUNK23: Ve vsech hrach? Co treba hearthstone? To, co mas nainstalovane v PC jako Arena, je ve skutecnosti jen klient, ktery komunikuje se servery Wizardu. Prijima informace typu "Ted sis lizl tuhle kartu", "Ted souper zahral tuhle kartu" a naopak na server posila informace "Ted hraju tuhle kartu", "Ted budu utocit s touhle potvorou". Jediny, kdo ma vsechny informace je server a klientum je posila jen a pouze tehdy, kdyz na danou informaci maji narok.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam