• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    FORACE: dik,hledal sem v tom nějakou větší složitost. v tom případě moc nerozumim jak muze nekdo generalizovat a rikat ze je nejakej deck automaticky silnejsi/lepsi nez jinej kdyz...tech faktoru co to ovlivnujou je mnohem vic nez jen o jakou jde barevnou kombinaci :)

    a jeste jeden dotaz - ma v dnesni dobe smysl zkouset stavet a hrat jednobarevny decky (třeba bilej) nebo to je automaticky odsouzeny k neuspechu tim ze prave nevytežim maximum z tech kombinaci?
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    RORSCHACH: Tak ono to šlo celkově silou nahoru za tu dobu a někdy ty poměry jsou i zvláštní. Najdeš U co si zaslouží R atd.. Jinak pauper decky jsou sranda :)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Ale bílá ma 3 dmg za 1w, černá má dva removaly za 2b, akorát je to oveseno nějakejma omezeníma. Oni se IMHO chtějí dostat z té smyčky kdy je dost často jedno co hraješ, když na to nepřítel má odpověď - bud counter nebo removal. Any se víc věcí řešilo přes combat.
    Bohužel si myslím že je to dost marné když vydávají spoustu nefér bytostí s kterejma když odtapnes tak jsi už téměř vyhrál.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Je to tak, zkuste si někdy zahrát limited s opravdu starou edicí, je tam většinou pár dobrejch potvor jako U/R a C jsou hrozný sračky (v porovnání s dneškem). Časem se ten poměr kouzel a potvor otočil, protože většina "casual" hráčů ráda hraje "s něčím na stole" a řeší hry skrz combat.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    ICARUS: neplatilo, ani priblizne. zacali k tomu smerovat az par let zpatky (ted uz to teda realne je vic nez "par", ale ten trend stale plati a spis se jen umocnuje). vetsina barev mivala na komonovem slotu levny removal. namatkou, lightning bolt (nebo aspon 3dmg za 1R. tyhle ted, pokud vubec jsou, jsou na U slotu), terror, dark banishing, pacifism (tyhle efekty ted stoji typicky 3), narcolepsy (ted za 4). ted, v nove ravnice, mas common removal typu 5dmg za 5 (a jen do bytosti), destroy creature za 3BR nebo 5B, plus ty zdrazene variace na pacifismus a narcolepsy. to srovnani opravdu nesnese

    naopak bytosti neustale posiluji. neni nahodou, ze na eternal formatech se temer zadne bytosti ze starych edici nehraji. tarmogoyfove, delveri a pyromanceri zacali vychazet az po tehle designove zmene

    a co se tyce aggro decku v allegiance (a prave tech gruul a simic decku, o kterych jsem mluvil), rozdil proti jinym edicim vidim hlavne v adaptu - pred tim jsi pred 4 2/2 blbecky postavil jednu 3/3 a pokud jsi mel nejaky zivoty, mohli jen smutne koukat. ted ma simic na 2,3,4 slotech solidni bytosti, ktery na zacatku udeli nejaky damage a kdyz zacnou ztracet dech, mel byses blizit manam na adapt, kdy opozici (opet) prerostou. tzn jsou relevantni celou hru, a to je celkem zasadni rozdil oproti jinym edicim
    MATHES
    MATHES --- ---
    STEMBUS: ja jsem si koupil gemy za 20 dolaru (sealed deck a kousek) a z toho a neco malo usetrenych gemu z minula jsem si zahral prvni dva sealed decky a pak jsem mel kod z papirovyho prevka. a zbytek (asi 3 sealedy a uz asi 7 draftu) jsem si nahral z vyher z tech a draftu. posledni dva drafty se mi uplne nepovedly, takze uz mi zbejva jen na posledni.
    MATHES
    MATHES --- ---
    tohle tady trochu zaniklo.. KCI dostalo ban na modernu

    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    ICARUS: drunk players.. vobčas taky udělám hovadinu.. .-D, nedávno sem si třeba zaplatil indestructible na vanguarda na -1/-1 efekt.. ale dojde mi to v ten okamžik kdy to odkliku.. pak následuje "ty si kretén" od mozku a "nice" od soupeře.. :-D
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    _DOMINIK_: Neprijde mi. To, ze zabijeni je na limited drazsi nez bytosti platilo snad vzdycky. Navic v tehle edici je docela zajimave to, ze prumerny 3drop ma prave 2 dozadu, navic kvalitnich 3dropu neni moc. Takze pripadny curve-out od aggro baliku se da snadneji ustabilizovat. Nicmene, pokud souper skutecne jede od druheho kola poctive 2-3-4-5 drop tak ano, porazi se to spatne, ale asi tak stejne spatne jako v jakekoliv jine edici.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Jinak si klikam Arenu a musim rict, ze uroven hracu je teda dost tristni. Dvakrat za sebou se mi stalo, ze jsem dostal discardem do druheho kola, souper videl moji ruku plnou triku a zbytek hry hral tak, aby ho moje triky, o kterych vedel, co nejvic podelaly. Asi nejsmutnejsi moment byl, kdyz si souper Macabre Mockery vratil myho pasika a jeste s jednou potvorou zautocil. Nasledovalo Applied Biomancy, bounce pasika na moji ruku a pump meho blockera, takze krasne 3-for-1. A tohle bylo uz na ctyrech, peti vyhrach.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    AGENTCOOPER: Sealed prevko UGr 6-0 a prvni misto, 2HG prevko 3-0-1 a prvni misto. Jo, byl to docela vydarenej vikend :)

    Simic me teda hodne prekvapil, nektery karty (zdravime Sharktocrab) jsou dost silny, naopak me zklamal Azorius, prijde mi, ze se to jako kontrol skoro neda hrat a musi se jit do tempa s 1/3 flying pegasema, 1/4 flying sovama a tim enchantmentem co da vsemu exalted. Gruul je celkem stronk, Frenzied Arynx je docela pushed a ma jednu z nejlepsich karet edice - Flames of the Raze-Board.
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    JULIAN: že se vůbec ptáš! Máš ve foilu?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MANZONER: a žolík taky?
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    MATHES: třeba J, Q, K, A..
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    MATHES: myšleno mythic, rare ...
    MATHES
    MATHES --- ---
    STEMBUS: co jsou "vysoky karty"?
    FORACE
    FORACE --- ---
    STEMBUS: https://mtg.gamepedia.com/Ravnican_guild - ve zkratce dvou barevny kombinace..takze kdyz hrajes Simic, hrajes modro zelenou, atp. Trojbarevny kombinace maj taky svoje jmena - https://mtg.gamepedia.com/Wedge a https://mtg.gamepedia.com/Shard.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    kluci zeptam se jako lama, ale muzete mi tu prosim někdo jako zacatecnikovi vysvětlit co to ty simici gruuly orzory atd jsou?

    chapu že to jsou asi "příběhy" a podle nich mixy patřičných karet který dohromady makaj, je to tak? ale vždycky se to točí podle nějaký významný karty/kombinace danýho "příběhu" nebo to jsou konkrétní karty?

    A jak se v arene dostanete takhle rychle k těmhle "vysokejm" kartam? to tam fakt vrazite vlastni penize nebo....?

    Dik za vysvětlení a na wiki mě neodkazujte, tam jsem toho četl dost ale stejně sem se radši zeptal a snad mi to někdy vysvětlí polopatě :)

    JEENA
    JEENA --- ---
    VESPER_INDIGO: Jo, jo, dokud má ten efekt, tak prostě "je" potvora, to znamená že jde třeba i foukat Giant Growthem atd.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JEENA: a btw když bych ho něčím nezabíjel, ale jinak vyřadil, např. exile creature instant, tak má s Gideonem tedy taky po ptákách?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam