• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WIRUSS: To mi teda příjde dost "toxickej" přístup ke hře. Pokud se ti nelíbí, co hraje tvůj oponent, tak tu hru vzdej a dej si další. Většina lidí to určitě nehraje, aby "kazila hru ostatním". Mně ten balík příjde parádní, speciálně na TII, kde je ten power level dost často nízkej a hrajou se hrozný blbosti.

    Jinak za podobný zdržování hry ti můžou v Areně vybanovat účet ...
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: pockej, coze? ten smysl baliku neni v tom kazit hru ostatnich. jenom je to cluncky combo-deck u kteryho neni nikdy jasny jestli a kdy vyfizzluje. bohuzel je natolik powerful, ze i presto je proste hrozne dobrej.

    je to kombo deck, kterej kdyz kombo slozi, tak "zacina" na sanci na uspech treba 80% a s kazdym kolem co si prida si tu sanci zvysi, ale muze se proste stat, ze po 7mi pridanejch kolech uz nemas zadny card draw v decku 5 karet z toho jsou 4 timewalky a liznes tu jedinou zemi, coz se normalnim kombo deckum moc nedeje a kdyz deje, tak to netrva tak dlouho se tam dostat.

    blby je, ze dusledkem toho jako protihrac bys to nemel vzdavat, protoze se muze stat ze po 5ti minutach co si tam furt neco tapuje, odtapuje a lize ti najednou preda kolo a ty ho zabijes. coz se nedeje casto, ale deje se to, takze zatimco souper hraje, tak ty na nej koukas a mas celou dobu nadeji, ze jeste muzes vyhrat.

    There can be no true despair without hope.
    - Bane
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    KVIIIK: Hele já to začal skládat, když jsem viděl, že vyjde Reclamation, ale ani jsem to nedosložil, jelikož jsem viděl hru a nebavilo by mě to hrát... Teď proti tomu balíku aktivně bojuji a to tak, že když si začne točit, tak nevzdám, jak jsem to vždy dělal, ale natahuji každý efekt na na max odpočet, mezitím si dělam, něco na druhém monitoru, čtu si atd... Minule jsem takhle jednu hru hrál asi 15 minut, pak tomu dotyčnému došli nervy a sám vzdal... Pokud je něčí záměr hrát balík, který kazí hru ostatním, tak ať si to užijí...

    MANZONER: Jak ti odpověděli, ale jedna věc co můžeš dělat, je počkat, jak bude sackovat artefakty, jelikož pokud udělá, že sacne 10 artefaktů naráz s tím, že si dá +20/20 tak mu ti v reakci podstřelíš bleskem... Pokud to dělá po jednom tak nic...


    MATHES: Tak ono u tohoto je i problém s tím, že je to buy-a-box foil, takže se ohejbá ještě více, než normální to samé Commander Foily s Kess je podobnej problém...
    MATHES
    MATHES --- ---
    pic related

    MATHES
    MATHES --- ---
    KVIIIK: s touhle logikou je vsechno hrozne jednoduchy na hrani.

    ten deck fakt neni zas tak jednoduchej na hrani. jasne, kdyz mas v ruce krivku a vsechno, tak je to easy AF, ale ten deck je "math heavy" a musis ho hrat technicky presne, jinak ti to vybouchne do ksichtu (tj spravne radit vsechny triggery, mezi triggerama delat spoustu veci atd.). takze ne, neni to tak jednoduchy na hrani, navic pokud si nedas manualne pauzu do endstepu, tak te arena po triggeru reklamace uz nenecha nic udelat a skipne do souperova kola.

    problem tohodle decku je imho jen a pouze BO1 format a uprimne postavil jsem si to proto, ze jsem to zacal potkavat a sere me to. proto jsem ten deck pojmenoval "ban this shit" protoze proste si myslim, ze by na BO1 mel bejt ten retardovanej instant timewalk bejt banned.

    v papiru je ten celej deck problem, protoze je proste problem standard relevant karta, ktera neni v boosterech (a existuje jen a pouze ve foilu, coz byl fakt docela bulshit na tom turnaji, kde si pulka lidi vyzadala od head judge prox approve).
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MAKROBIJEC: Tak v papiru bych rekl ze lidi radsi scoopnou daleko vickrat, protoze clock.
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    Děkuju
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    MANZONER: může kolik chce a kdy chce, je to základ pro Pauper affinitu
    KVIIIK: Jestli v něčeh souhlasim s Jeff Hoogland, tak je jeho názor na concede. Lidi neumějí poznat, kdy prohráli a kdy mají ještě šanci vyhrát. Čím dýl se člověk plácá v prohrané hře, tím víc ho to štve a tím pravděpodobněji začne nadávat. Pokud vidím otočenou Azcantu a 2x Reclamation, tak scoopnu a jdu dál.
    Ban vidím hlavně kvůli časové náročnosti v paper magic.
    YETTY
    YETTY --- ---
    MANZONER: Je to "Activated ability", což znamená, že jí může použít kolikrat chce, pokud u té ability není napsané omezení, což tu není.
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat na kartu Atog, kterou na mě kámoš vytáhnul. Tvrdí, že může ve svém kole seknou kolik chce artefaktů a tím dostane tolikrát +2/+2. Já tvrdím, že může ve svém kole seknou jen jeden artefakt a nemůže dostat víc než +2/+2 v jednom kole. Kdo má pravdu? Pořád mi tvrdí, že to je nějaký průtokový..

    YETTY
    YETTY --- ---
    KVIIIK: Super vysvětlení! Mě to bylo jasný, hned jak jsem viděl ten decklist. Asi dobrý pro někoho, kdo se fakt chce dostat nahoru. Je asi utrpení proti tomu hrát. Sám bych to asi psychicky nedal :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    YETTY: Princip decku je nedělat prakticky nic, countrovat soupeřovi co se dá a když dostáváš do ksichtu, zahrát fog nebo "exile all attacking creatures". Pak vyložíš Teferiho a pokračuješ v nudě dalších pár kol než aktivuješ jeho ultimátku, zahraješ Nexus of Fate (další kolo) a pak buď soupeř concedne (pokud to neudělal do teď), nebo klikáš dalších deset minut, který zahrnujou jen cyklení Nexusu zpět navrch balíku a s každým prolizem vyexiluješ oponentovi permanent. Zvládne to hrát i cvičená opice po flašce rumu a má to velký winrate, ale problém je ten, že za dobu jedný hry s touhle sračkou zvládneš pět her s libovolným jiným deckem. Tolik ve zkratce :D
    YETTY
    YETTY --- ---
    _DOMINIK_: Díky ;)
    YETTY
    YETTY --- ---
    Jsem teď mimo. Můžete mi někdo ten bant nastínit? Deck list? Mechaniku? Zajímá mě to, když je tu takové haló :)
    FORACE
    FORACE --- ---
    Kdyz uz ste u areny, hraju to ted par dni, mam tam postaveny 4c gaty bez nexusu s wilderness reclamation.

    Da se nejak zaridit, aby pri tapnuti vicebarevnyho landu sem dostal jakoukoliv barvu, nebo musim vse oklikat? Resim endstep trigger wild. reclamation(s), a je to pekna pruda naklikat Explosion za 20-30 do hlavy.. je tu nakej shortcut ?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    _DOMINIK_:
    >odmitam davat do mtg penize
    Hele jako jo, zezacatku jsem taky mel problem do toho nejaky penize nacpat. Ale pak jsem si uvedomil, kolikrat jsem v Rytiri nechal nekolik tisic za par karticek bez nejakych vycitek svedomi. Magic vzdycky byl pay2compete. Navic velice pravdepodobne po rotaci bude nejaky arena-specific eternal format, takze se nemusis bat, ze by to byla ztracena investice.

    Uprimne, za papirovy tier deck na standardu urcite par tisic das. A to je jen za jeden deck. Pokud na arene utratis 5 tisic, budes mit velice obstojny zaklad sbirky. A s tim sideboardem bych to nevidel tak cerne, kdyz nepocitam nekolik powerhousu (zdravime Thief of Sanity), tak vetsinou sideboard tvori commony/uncommony jako discard, counterspelly atp.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    ICARUS: to neni tak snadny. ja totiz odmitam davat do mtg penize (jde o princip. do hs jsem taky nedal ani korunu a snazim se srovnat, jak to F2P funguje) a sideboard stoji wildcardy navic. navic wildcardy spalene do karet na specificke situace a decky, ktere tudiz nejsou az tak uzitecne pro dalsi deckbuilding...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Tak nebudte kinderi a hrajte BO3. Potkavam tu spoustu super brew, treba ted krasni Grixis Dragons.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    jo, taky me ten deck strasne sere. vyzaduje to stejne skillu jak ta debilni fritka a ta aspon zabije cloveka rychle
    obecne mi ted arena bo1 ranked pripada jak grindeni v HS ladderu - monoR, nexus, monoR, draci, monoR, nexus, monoR, white weenie... repeat
    u vetsiny her nedochazi k zadny slozitejsi interakci, po par kolech byva rozhodnuto a dost zasadni je vyhrat kostku. FUN! :/
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Jako že být alespoň trošku závislý na skillu nebo štěstí, tak neceknu, ale to bohužel není. Stačí jen celou hru hrát fogy a čekat než se prolížete dvěma třetinama balíku ke kombu a pak nazdar bazar, nekonečný kolo a win.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Ještě se tu chlubte, že taky hrajete největší sračku, jaká je v celý hře aktuálně k vidění. Fakt děsná zábava, koukat 10 minut na něčí singleplay klikačku a nekonečný kola. To už si můžu dát rovnou kámen-nůžky-papír a v polovině matchů concednout hned co soupeř vyloží tuhle manovou kombinaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam