• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    PREVRACENY: Nene já jenom poskytuju prostor :) Organizuje to Mirek Váňa a Jakub Vinni. Tentokrát už to vypadalo jak na GP, pairingy do mobilu přes QR kód, judge, result slipy... husty :_)
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    JOHNNYCAGE: Hezký, pěkná úcast. To si pořádal ty?
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    ACHERON: to je taky hláška nesmyslná teda. kdyby se snížil počet životů na 10 byl by taky problém hráči co hrajou fritku, kterých by bylo najednou 90%, nebo špatně vybalancovanej formát?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JOHNNYCAGE: problém s otravným monoblue jsou hráči s otravným monoblue. Na druhou stranu alespoň za mě se s tím dá pracovat a zase takovej automatic win to není
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: na Barala si každej už zvyknul a navíc po jeho banu akorát všichni úchyláci prohodili Barala s Teferim a ten deck je snad ještě lepší, takže problém s otravnym monoblue to vůbec nevyřešilo. Vannifara sem v akci neviděl, ale věřim že by mě nesral tolik jako tupá fritka kterou neřešej vůbec.
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Treba prave zabanovanej Baral a Vaniffar? Winter orb a Staze taky nejsou uplne cool
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: jaký třeba na duel commanderu? napadá mě už jen Teferi a balance :-D
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Kari rakovina? Jsou horsi veci
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JOHNNYCAGE: Naštěstí ve finále prohrála Kari s Youriko, aspoň že tak...
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Snapshot metagame ze sobotního commanderu... je vidět že rakovině se stále daří :D #banykhovnu

    WRATA
    WRATA --- ---
    WIRUSS: Jo ty by taky nebyly od veci. Ale to uz by bylo moc op ;)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    WRATA: plus mirrodin fastlandy 8 karet by vlastně stačilo a nemuselo tam být nic jiného... :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    RUI: Jako ja si nemyslim ze to bude ciste jenom novy karty a reprint starsich karet ktery aktualne na formatu nejsou ale ze tam budou i klasicky modernovy reprinty. Idealni by bylo narvat tam minimalne enemy colored fetchky protoze to samotny jim zajisti prodeje jako svine :)
    RUI
    RUI --- ---
    WRATA: Aha, to je zajímavé. Ale stejně myslím, že časem k tomu dojde - říkali, v tomhle setu reprintují karty, co hráči chtěli, takže časem neodolají pokušení snadno vydělat. Navíc jim tu starost o sílu formátu nevěřím, když odbanovali Jace (díru do světa neudělal, ale otestováno to podle mě neměli ani náhodou).
    RUI
    RUI --- ---
    ICARUS: Bylo jasné, že legacy někdy musí umřít a všechno k tomu směřovalo - reserved list ostatně stvořil dva formáty tam, kde měl být jen jeden. Mohli zvolit buď tuhle variantu, nebo zrušení reserved listu, a logicky vybrali tu právně bezpečnější.

    Moc ale nesouhlasím s tím, že by se legačka modernu blížila. Modern moc neznám, ale Death's Shadow je na legacy podle mě o dost jiný balík - nejúspěšnější verze jsou v podstatě Grixis Control (Hymn to Tourach a způsoby, jak ji recyklovat) s Wastelandem a rychlým clockem, který Grixis Controlu tak chyběl.

    Bude zajímavé, jestli Wizardi legacy staply reprintnou všechny hned a nastolí nový pořádek velkým třeskem, nebo jestli to rozloží do dvou tří let.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    RUI: takže pauper bude "light legacy light" nebo legacy light^2 ?

    XPABLITO: msrp se zrušilo, takže na onlinu 7$, v reálu bžilion
    WRATA
    WRATA --- ---
    V tom introduction videu primo rekli ze nechteji legacy power lvl. Takze imho forsaz i wasteland tam nebude
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Legacka se stejne posledni dobou modernu dost priblizovala, viz shadow baliky. A kvuli reserved listu stejne legacka musela driv nebo pozdej umrit.
    RUI
    RUI --- ---
    WIRUSS: Tohle je asi definitivní hřebíček do rakve legacy. Tahle sada (a všechny následující) Wizardům umožní dostat do modernu legacy karty, co nejsou na reserved listu (namátkou Baleful Strix, Ancient Tomb, Sanctum Prelate, Entomb, Force of Will, Wasteland), a udělat z modernu "legacy light". Tím elegantně vyřešili svůj dlouholetý problém: budou mít dva hlavní constructed formáty - standard pro současné karty a modern jako eternal formát - a legacy čeká osud vintage, tzn. komunitní záležitost, výjimečně side event. Vsadil bych se, že legacy GP vidíme letos naposledy.
    XPABLITO
    XPABLITO --- ---
    Tak to jsem hodně zvědavej, jak se k tomu postaví a jak moc popustí uzdu power levelu. Mám docela obavy, že to bude sada jako každá jiná na standardu akorát s napáleným MSRP (a nelegální na standardu :D).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam