• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---

    Pokud by se pořádal Nyx turnaj v Arene

    26 hlasy od 26 respondentů

      BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      RASTASHAMAN: Sám běž. A zavři za sebou dveře.
      RASTASHAMAN
      RASTASHAMAN --- ---
      Bezte uz s tou arenou do...
      JULIAN
      JULIAN --- ---
      RORSCHACH: to ze mas penize neznamena ze to nasypes vsechno do jednoho produktu. HS taky nevyvyjel team o 50 lidech, ne ze zacatku. A nevim o tom ze by Wiz meli nejakej velkej game dev team. Pred par lety naprogramovali MTGO ve visual basicu snad a od te doby delali neco?
      MATHES
      MATHES --- ---
      RORSCHACH: tak o tom zadna. na ty arene je hodne videt, ze ji chtej hrozne tlacit, ale jednak moc nevi jak a hlavne ten klient na to neni (hands down, fakt neni) ready.

      na druhou stranu tak trochu chapu, ze chtej lidi do areny natlacit klidne i silou, protoze si uvedomujou, ze bez ohledu na soucasnej stav je to budoucnost MTG.

      Nicmene turnaje fakticky uz jsou realne mozny v arene poradat, jasne porad to bude "external resources heavy" (externi app treba - https://challonge.com/ , prizepool si musis udelat sam atd atd), ale od chvile co umoznili direct challenge poradani turnaju vlastne nic nebrani a vlastne si uz ted muzeme udelat nejakej vlastni nyx turnaj v arene (v HS jsme jich uspesne odehrali nekolik).
      RORSCHACH
      RORSCHACH --- ---
      SCHEEZE: To by platilo u nějakýho herního studia o 15 lidech, kterejm došli prachy a museli tu hru vydat. Tohle je firma, která má obrat v miliardách dolarů a navíc Wizardi už 15 let provozujou jinou hru, kde věci jako turnaje a ligy jsou.

      Jako bylo by mi to celkem jedno, kdyby tu Arenu prezentovali jako nějakou "for fun" hru pro nový a casual hráče, ale bohužel to tlačí jako nějakej úžasnej esport a kvůli MPL zařízli Pro Players Club a spousta dalších věcí kolem papírovejch turnajů. Bohužel ta Arena na to není ani zdaleka připravená a třeba kvalifikace na ten Mythic Invitational byla absolutní nesmysl, kde hráči honili do poslední minuty prvních 8 spotů na elo žebříčku, u kterýho vlastně nikdo neví jak funguje a jak v danou chvíli vypadá.
      BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      A jak jste na tom v ranked vlastně? Já doufám, že do konce ligy to dotáhnu do mythic v ranked, s fritkou zatím 75% výher.
      MATHES
      MATHES --- ---
      JOHNNYCAGE: jeste ze to tam neni bys tryhardil a pak machroval:D
      JOHNNYCAGE
      JOHNNYCAGE --- ---
      MATHES: ono to snad časem přijde, ale zrovna k magicu mi to dost patří a je to prostě škoda, hrozně sem chtěl stalkovat tvůj rank a tak
      MATHES
      MATHES --- ---
      JOHNNYCAGE: tak ja vim, cim se zivis a hlavne vim, ze tomu rozumis vic nez ja :)

      me jenom zarazi to, ze pokud to je fakt tak easy, tak proc social shit neni industry standard - zkousim vicemene vsechny karetni T/CCG hry kam se dokazu vnutit na open betu, nebo na nejakej free start account, nebo whatever a ten social (jestli si dobre vzpominam) mel vlastne jen HS a Artifact, ktery ten social ale mely driv, nez ty hry vznikly.

      Kdyz se podivam na tech zbylejch 10+ her, co jsem zkousel, tak svuj social nemely - maximalne mely nejakej primitivni vicemene odvoznej od steam social - jedinou vyjimkou byl HS, kterej ma ten social fakt super, ale ten existoval driv nez HS, takze mi to neprijde jako uplne fer srovnani.
      JOHNNYCAGE
      JOHNNYCAGE --- ---
      MATHES: Programuju už v práci 10 let cca a můžu tě ujistit že to tak komplikovaný neni, za tejden tam musej mít chat i s jablkama a hruškama.
      Nic neporovnávám, jenom si myslim že k takvýhle hře tohle prostě patří a neni důvod to tam nemít už od bety.
      MATHES
      MATHES --- ---
      LUKEH: To mas samozrejme pravdu, ale nevidim rozpor s tim, co jsem psal:)
      JOHNNYCAGE
      JOHNNYCAGE --- ---
      LUKEH: souhlasim, v poslednim draftu mi chodily dobrý mythicy na xtej pick a celkově to vůbec nedává smysl co tam chodí
      LUKEH
      LUKEH --- ---
      Zrovna ty MTGa drafty proti botům jsou dost hrozný, viz třeba report od LSV teď z PT, repsektive už MC, kde psal že drafty trénovla na MTGO, rptoože na Aréně je to spíš o tom, odkoukat které karty ty boti podhodnocujou a draftovat ne podle signálů, ale podle toho, co prostě vím že bude chodit kolem stolu.
      MATHES
      MATHES --- ---
      JOHNNYCAGE: jestli je to levna a jednoducha featura, tak pak nechapu, proc to "by default" nikdo v zakladu nema?

      kdo to mel byly hry, ktery to navazali na *svoje* existujici social apps, ktery existovali jeste pred tim, nez se zacal vyvoj. napadaji me konkretne HS a Artifact.

      Obe dve hry ale vznikaly v ramci "svyho existujiciho socialu" - tj HS mel BNET uz davno pred tim a Valve mel Steam social taky uz davno pred Artifactem.

      proto si myslim, ze srovnavas nesrovnatelny a vlastne tak trochu michas jablka s hruskama:)
      PREVRACENY
      PREVRACENY --- ---
      WRATA: Hrozný, jak nějaký skiny v CSku. Píčovina zbytečná.
      WRATA
      WRATA --- ---
      JOHNNYCAGE: HS nema integraci turnaju dodneska a to je z roku 2014....
      SCHEEZE
      SCHEEZE --- ---
      já jsem si to konečně rozchodil a jako zacatecnikovi mi to dost pomáhá. a jako vývojář s dvacetiletou praxi tak trochu tuším že pro spuštění oficiálních turnajů je třeba vyřešit tisíce věci o kterých nemáme ani ponětí že je musí řešit. proto bych v beta rozhodně turnaje neočekával.
      JOHNNYCAGE
      JOHNNYCAGE --- ---
      MATHES: přijde mi že zrovna tohle je tak jednoduchá a levná featura na implementaci která by měla obrovskej přínos. Na zbytek tvého rozplývání se nereaguju :D
      MATHES
      MATHES --- ---
      JOHNNYCAGE: protoze pro tebe "v zakladu fungovalo" znamena fakt velky mnozstvi extra features, ktery "povazujes za samozrejmy". ja to tak neberu a prestoze si nemyslim, ze je "to hotovy", tak si myslim, ze v tuhle chvili to v zakladu funguje.

      muzu si tam zahrat BO1, BO3 jak na ranked, tak jen tak. Muzu si zahrat sealed, muzu si zahrat draft - tohle je (podle me) ten zaklad, kterej tam uz za me je.

      na druhou stranu vim, jak fungujou korporaty - pokud nejaka divize dlouhodobe neni schopna generovat zisk, tak je to velkej problem.

      ja vim, ze je tady nadavani na arenu neco jako hobby, ale ja arenu budu proste branit, protoze je to F2P magic a to je proste by default hrozne super a jeste par let zpatky by nikoho nenapadalo, ze muze existovat misto, kde si zahraju zadarmo ("ofiko") draft a porad si myslim, ze pro MTG je to jedina cesta jak se udrzet na spicce pod tlakem konkurence.

      TL;DR - Arena je sice porad kinda meh, ale imho je to to nejlepsi co v ramci digitalniho MTG vzniklo ever.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam