• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    MATHES: Uz dlouho jsem se tak nepobavil, diky! :D
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    _DOMINIK_: tady je audiobook
    War of the Spark: Ravnica (Magic: The Gathering) - Greg Weisman Audiobook Online Download, Free Audio Book Torrent, 125616
    http://audiobookbay.nl/audio-books/war-of-the-spark-ravnica-magic-the-gathering-greg-weisman/
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    ACHERON: to by mě fakt zajímalo co tam Mathes napsal, Bolas se připravil dost dobře, celej Gatewatch se chová retardovaně už několik sad a měli kurva štěstí. Jediný co nedává smysl je proč je Bolas nepozabíjel už na Amonkhetu.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ACHERON: No pokud vezmeš, kompletní přípravu tohoto plánu (x edic), tak to byl spiše promyšlený plán, než dětský... Jen jeho povaha podceňování vítězila...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MATHES: díky moc, je Nicol Bolas tedy dle předpokladů vytvořil plán hodný třináctiletýho puberťáka (pod slovem geniální si představuju trochu něco jiného), ale jinak jsi to sepsal hrozně vtipně a díky za ten čas s tím :)

    trochu jsem se těšil, že tahle edice bude trochu zlom do jijé storyline a moc to nevypadá...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ASYD: si ještě počkej, až Hasbro koupí Disney hned po tom, co bude vypadat, že by z těch scénářů s Netflixem něco mohlo být...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATHES: díky
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: uprimne prvni pulka je naprosto skvela, druha je slusna, ale mistama to fakt boli - kdyz to clovek hlta, tak si to moc neuvedomuje, ale kdyz jsem si hledal pasaze, kdyz jsem psal ten super dlouhej post, tak to mistama fakt extremne hapruje.

    treba vam tady muzu asi v klidu vyspoilovat, ze Sorin a Nahiri se mihnou v knizce presne 2x a viditelne jsou tam zmineny jen proto, ze tam zmineny bejt musej
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: Tyjo, po tom, co jsem si precetl tenhle diss: https://www.reddit.com/r/magicTCG/comments/bgpage/my_totally_biased_and_spoilerheavy_review_of_the/ si to asi budu muset snad sam precist :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: takze bych ti mohl rict, ze ne, ze to sestreleni gideona z pegase ma na svedomi sip :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: ne, nema. narozdil od toho jak je to na kartach bohove nemaj zadnou free will - jsou to zombie. v knizce tu strelu dela Lilina "skrz oketru"

    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Dik, takhle bohate staci. Jenom to sestreleni Gideona z pegase ma na svedomi Oketra. http://mythicspoiler.com/war/cards/divinearrow.html
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: jak moc podrobny bys to chtel? :D ten dej zvlast v uvodu je strasne rozvetvenej aby navazal na predchozi dej

    dopredu varuju - bude tam urcite spousta nepresnosti, precetl jsem to za den a spalil u toho hezkejch par brcek:)

    SPOILERS ahead!!!

    je to dlouhy jak debil a to jsem se snazil fakt psat jen to hlavni...


    prelog - duch draka si povida s duchovnim drakem. Duch draka veri Ralovi, ze je schopnej a loajalni. Duchovni drak rika, ze je to mimo jejich kontrolu, ale pokud vsechno pujde jak ma, tak by to mohlo vyjit.

    ACT I je vicemene o tom, ze byl aktivovanej Mizzetuv PW majak a tak se gatewatch a par randomaku postupne potkava na ravnice, kde bolas mezitim postavil sochu a trun, na kterej si sednul a dovin aktivoval immortal sun. Jace premejsli za co by mohl Bolase zatknout a nakonec se odhodla k jednoduchymu "narusovani klidu" a vzpomene si, ze je vlastne living guildpact a ze by mohlo bejt asi docela dobry tuhle vec pouzit.

    Mezitim ale tezz aktivoval planar bridge, ktery se otevre primo pres jacuv kancl - eternals se vali do ravnicy, kterym sefuje obv Lili a pws se objevujou v ravnice vicemene zmateny vo co kurva jde. prvni vlna se potka s gatewatch pred portalem, kde drzi eternals zpatky. karn naklonuje kouzlo z ralovejch brejli co vyrobil mizzet (rikam, je to fakt strasne komplikovany) na vsechny pritomny pw aby byly schopny rozpoznat v davech ostatni pw a instruovat co se deje ve spravnem predpokladu, ze shanet podporu Drakovi nebude problem.

    Jace pak zjisti, ze portal (kterej mu rozboril kancl) polozil Nicol presne na misto, kde se setkavaj leylines cely plane a tim je zablokoval. Jinymi slovy - Jace ma po prdeli a je guildpact jen titulem.

    Lili sice kontroluje zombie army, ale snazi se ji drzet zpatky jak jen muze bez toho, aby si toho Nicool vsimnul - drzi eternaly jen v ulicich a drzi je zpatky od vlamovani se do domu a sklepu.

    Eternals se vali portalem a pomalu zaplavujou ravnicu, pak se objevuje nissa a ozivuje vitu ghazi - nissa je razem velmi popularni pw v ravnice - zvlast v selsenaye. portalem prochazi 4 eternal gods. vitu ghazi po drzce vic nez Dominik Feri na moravskym kostu a nissa je razem uz ne tak popularni pw - zvlast v selesnaye.

    Domri vidi prichod bozich pasiku jako idealni cas na to se otevrene prihlasit k Bolasovi a jde mu na pomoc. Za odmenu je prvni PW na Ravnice, kteryho vysaje Elder spell. Trochu smula, ale ruku na srdce - Domri byl tak trochu hodne srac.

    Nikolka sedi na trunu a cejti se cim dal lip, jak k nemu letaji jiskry ukradene walkerum uveznenych na ravnice, ktere absorbuje orb levitujici mezi jeho rohama a uziva si svuj moment a vicemene vsechno ostatni ma v pici.

    Jace se pokusi svolat vsechny gildy na konzultaci spolecnyho postupu. Vic jak pulka se mu na to vykasle a ta pulka co prijde neveri nikomu nic a to, ze celou planetu prave huntuje prehistorickej okridlenej jester je jim celkem fuk, protoze tahle gilda rozbila babovicky tyhle gilde a proto tahle gilda vypalila par ctvrti tyhle gilde - znate to, takovy to klasicky sousedsky postuchovani, ktery se trochu zvrhlo ve chvili, kdy Vraska tak trochu se vsema vyjebala a na poslednim sraze zabila Isperii, protoze kdyz byla mala gorgonka, tak s ni Isperia uplne nechutne vyjebala jen proto, ze byla golgari a ty Isperia nemela rada. Fakt, ze to byl srazik kvuli velkymu domluveni se na vzajemny toleranci a snasenlivosti, tak neni uplne nepochopitelny, ze dalsi srazik kvuli tomu samymu ma tak mizernou ucast.

    V azorius senatu u sochy Isperie (Vraska ji promenila v sutr, protoze jak jinak by mela gorgona zabit cokoliv a protoze Isperie vetsinou na tohle misto cestovala skrz strechu, tak jeste nebyl cas zbourat cely levy kridlo aby se ten kus sutru povedlo dostat ven) se kona PW-con a vsichni pw co jsou na sfere jsou tam nahnany v clenama gatewatch (maj porad ten spell, ze je poznaj v davu podle aury).

    Gatewatch brani evakuaci civilistu a pak si davaj rychlej brainstorm co dal v Azorius senate - daj dohromady gameplan:

    1) vypnout majak (kterej byl sestrojenej Ralem a Mizzetem tak, aby se nedal vypnout)
    2) vypnout immortal sun (kterej drzi pod kontrolou Dovin a Azorius, ktery ma pod kontrolou - sice je obvious, ze je Dovin zmrd a srac, ale postupuje podle smernic, takze drtiva vetsina Azoriu s nim sice nesouhlasi, ale rozkazy plni)
    3) vypnout planar portal (kterej drzi otevrenej Tezzeret na druhy strane portalu kterym soustavne proudi do ravnicy armada)
    4) vypnout Lili (vsichni dojdou ke shode, ze je Lili hodila pod autobus, jak je jejim dobrym zvykem a tim padem bude muset umrit)
    5) vypnout Nicoola (proc je tenhle bod az za vypnuti slunce je pomerne zarazejici fakt, ale dobre)
    6) ze se musi obnovit guildpact, protoze je hrozne moc nutnej (a protoze to dostal za ukol od svyho mrtvyho sefa - Mizzeta)

    Party se rozdeli ukly a tak nasledujici veci probihaj vicemene soucasne

    1. bod jde plnit samotnej Ral, kterej se vydava vypnout majak. po porade se svym zastupcem dojdou k zaveru, ze jedina teoreticky moznost je vysat z majaku energii k cemuz se hodi ralova vybava. zacne dobijet svuj batuzek na sber bouri primo z majaku a kdyz to vypada, ze uz mu batoh vybuchne na zadech, tak posle maximalni vyboj smerem na Kefnet, ktery upali jednu ruku a pak se mu podari majak vypnout.

    2. bod si vezme Chandra, Saheeli a Nissa - vypnout immortal sun. Chandra a Saheeli hlavne proto, ze chtej serezat Dovina, jehoz super power je odhalovani slabych a silnych stranek (neco jako velkoadmiral Thrawn, jestli vam to jmeno neco rika) a samozrejme roflcoptery. Dovin je chvilku testuje aby zjistil, co se zmenilo do posledniho setkani, aby si aktualizoval databazi a ve chvili, kdy na trojici vypusti masivni hejno topter utrousi neco jako, ze presne jako cekal, jen ze chandra je trochu vyzralejsi, coz uprimne necekal. ukaze se ale ze chandra byl lazav s plamenometem a chandra byla schovana. lazav hodi hvezdici do obou dovinovych oci a chandra vypusti masivni burst na plosinu s immortal sun, ktera se zacala okamzite tavit. chandra jde okamzite vypnout immortal sun, jehoz vabeni by se dalo prirovnat skoro az k mirrari (kdo pamatuje), ale ovladne se a slunce vypne. dovin na nic neceka a odwalkuje do pici.

    3. bod ma parta Huatli, Dack, Karn a Ob Nixilis - ano spravne, Ob Nixlis se pridal na stejnou stranu, kde je Gatewatch a prestoze dava vsem najevo, jak strasne vsema opovrhuje, tak vic nesnasi predstavu, ze by mel ZNOVU prijit o svoji jiskru. na zaklade brainstormingu se dojde k zaveru, ze pres planar portal sice mohou cestovat jen nezive veci, ale pw chrani jejich spark, takze cestovat portalem muzou. teda s nejvetsi pravdepodobnosti... teda asi spis jo. jina moznost stejne neni, tak co. dack udela zmatek pred portalem a huatli s karnem nim probehnou, nasleduje nixilis s dackem v podpazdi. Na druhy strane vidi Huatli jak dobita je jeji planeta, ale vidi, ze stoji ochrana bariera a protoze ma s Hazoret velmi nadstandardni vztahy, tak ji posila motlitbu aby prisla pomoct. armada eternals ma na tehle strane portalu jen jednoduchy pokyn "projit skrz", takze se zadny velky bitvy nekonaj, ale pak potkaj Tezzereta, kterymu Huatli roztriska portal v brise topterou od Saheeli a tim ho zavre. Tezz je uplne v klidu a povi jim, ze je jim drzi palce na Ravnice, protoze by mu docela vyhovovalo, pokud by Bolase nekdo sundal, protoze uz zacina bejt trochu moc OP a on by uz rad zacal rozjizdet nejaky svoje solo projekty, ale primo proti nemu jit proste nemuze. S tim se s nima rozlouci a odwalkeruje do zapadu slunce. Pak se objevuje Hazoret a Sarkhan. Hazoret informuje Huatli, ze Sarkhan jim tam uz nejakou dobu pomahal a ze bariera je hlavne jeho zasluha a za vsechnu pomoc jim da svoje kopi, co kdysi davno dostala od "falesneho farao-boha". Nixilis vsem oznami, ze vsechno dobry a tak, ale ze na ne sere a jde kamkoliv jinam, nez na Ravnicu. Dack chtel udelat to samy, ale nechce bejt stejnej srac jako Ob a tak se vrati zpatky. kdyz se vrati, tak zjisti, ze slunce je vypnuty a spousta walkeru odchazi, kdyz vidi Wanderera, jak se dostane mezi dva eternaly a odwalkuje aby hned zas priwalkoval jim za zada a oba zabil, tak dojde k zaveru, ze zustane a pomuze a kdyz se dostane do uzkych, tak proste odwalkuje a zase se vrati... nebo ne, to se uvidi, ale ted zustane tady a bude bojovat, dokud bude moct. Kratce po jeho navratu nekdo z gatewatch znovu zapne slunce, aby nicol nemohl odejit. Dack se dostava hned vzapeti do bitky a protoze nemuze odwalkovat, tak je sklizen eternalem.

    4. polozku si berou Jace, Jaya, Teferi a Vivien. Jace je z toho smutnej. Hodne smutnej a tak si porad racionalizuje, ze je to proste jedina moznost a ze to udelat musi. Vsichni do ni jdou plnou palbou na prvni dobrou, ale Lili a chainveil se porad brani. Brani, ale neutoci. Kdykoliv ji vic zrani, tak se Lili jen doleci z nejblizsiho eternala a veil v plny sile sam o sobe Lili brani a odrazi a blokuje co muze. Pak prisel finalni uder, kdy uz se konecne zapojil i Jace. Lili se s nim snazi panicky spojit, ale Jace se boji dalsi manipulace, takze nereaguje. Bolas si ale vsimne, ze jeho general je v ohrozeni a znici vsechny budovy pod kazdym z party. Vsichni vcetne Lili prezivaji, nicmene

    5. bod ma samozrejme Gideon, ktery hned vyrazi delat to co dela nejlip - reze vsechno kolem sebe a v cele Boros legie je hlavni ofenzivni silou a protoze diky sve nedotknutelnosti je jediny PW na ravnice immuni vuci Elder spellu, tak na nic neceka, bere pegase a jede serezat God Eternala - Rhonase, coz se mu s mensima obtizema dari a propuka jasot a veseli... nez si vsichni uvedomi, ze zbyvaj jeste 3 a Bolas a portal a tak vubec.

    6. bod je Kaya, Teyo a Rat (Teyo a Rat jsou tak trochu hlavni postavy / pruvodci celym dejem) dostanou za ukol obejit vsechny gildy, coz se jim dari hlavne proto, ze Rat je daleko zajimavejsi nez se doted zdalo (a ma az zarazejici konexe na gateless holku co se flaka ulicema). Prestoze vsude musi prejit pres prvotni "ne" se jim podari zlanarit vsechny gildy (zvlast zabany je Rakdos, ktery rekne, ze se s planama Mizzeta nechce mit nic spolecnyho a pak Exava ozivi Hekaru, ktera jakozto cerstve reanimovana Blood Witch proste vsem oznami, ze jeji kamaradi potrebujou pomoct, takze pujde za rakdos a rozverne zakrici na Rakdose, ze jestli mu to vadi at neco rekne, Rakdos je ticho a Hekara jasave odskotaci se zbytkem provest ritual. Behem Nissina gatepact ritualu, ktery je mozny az ted po zavreni portalu a uvolneni leylines, se jako prvni vsichni dohadujou, pak je Ral vsechny vyfuckuje, aby si uvedomili, proc tu jsou a Mizzet je znovuzrozen (v podstate to samy jako predtim jen nove komplet ve zlate) a okamzite se vrhne na jednorukyho Kefneta, kteryho sice sunda, ale sam dostane taky K.O. a zacne kolektivni diskuze na tema "to bylo jako vsechno?"

    Finale

    Rychla summary - majak, slunce, portal vypnuty. guildpact online (i kdyz toho casu v bezvedomi). Lili a Bolas nazivu.

    Prichazi velkej masivni utok na Bolasovu citadelu. Gideon leti s Blackbladem na pegasu na Nicoola, ten zacne panikrit a telepaticky jecet na Lili at ho okamzite sunda. Lili misto toho sunda pegasa a kdyz ji Nicool zacne jebat, jak mohla minout, tak mu vysvetli, ze je Gidy nezranitelnej, takze k cemu by to bylo, kdyz takhle je to lepsi i kdyz fskutecnosti ho proste fakt trefit nechtela. Z diry se vyriti Rakdos, kterymu sedi primo na hlave Gidy a leti znovu na Bolase. Nico sestreli Rakdose, ale Gidy z nej skoci a zarazi mu Blackblade do oboci.

    Teda vlastne ne, blackblade se roztristi, Gider plachti ctyri patra a rozmazne se o zem nedaleko Liliany. Jeho osobni stit ho sice zachrani pred okamzitou smrti, ale ma k ni dost blizko.

    Lili to uz nevydrzi a dojde k zaveru, ze smrt je lepsi, nez bejt Bolasuv nastroj po zbytek existence a tak otoci oba zbyle eternal gods i celou armadu na bolase. nicol se ji zepta, jestli si uvedomuje co dela a co ji to bude stat. lili mu na to rekne, ze ma uz mu par dekad chce rict, ze ma strasne, ale opravdu strasne moc... plochou hlavu. (bez prdele)

    A Nicol ji na to konto zacal rozpoustet (thanos style, ale o hodne pomaleji). Lili se snazi za kazdou cenu dostat jednoho z bohu dost blizko, aby mohl Nicola vysat jako tolik walkeru pred nim a najednou ucejti na rameni ruku - je to zkrvavenej Gideon, ktery ji predava svuj nezranitelnej stit a prebira jeji kontrakt. Lili nechce aby to gidy udelal, ale gidy ji vysvetli, ze ona muze zachranit vsechny, pokud necha jeho aby zachranil ji.

    Lili tak ma volny ruce a muze jit do utoku, kdyz se odnikud vzal Mizzet s Hazoretinym kopim, ktery bodne do Bolase. Mizzet dostane ranu a leti par mil daleko, ale Bolas se neumi kopi (ktere v nem zustalo) magicky zbavit, nez si uvedomi, ze je jeho kopi, kopi ktery vyrobil a dal Hazoret. Chvilka nepozornosti staci a Bontu s Oketrou se priblizi na dosah. Oketru Nicol smete, ale Bontu ho kousne a sklidi jeho jiskru (tou dobou obsahujici krom bolasovy i vsechny ostatni doposud shromazdene jiskry), coz nevydrzi a vybuchuje.

    Vsechny jiskry se uvolni znovu do vzduchu a Bolas se snazi znovu vyvolat elderspell a posbirat je, coz se mu nedari a jiskry mizi. V tu chvili si uvedomi, ze zmizela i jeho jiskra a cela Ravnica pozoruje pozvolny rozpad kdysi boha-faraona.

    Dobojovano jest - zavlada nadseni a veseli. Mizzet si nemuze pomoct a hned jde swagovat na Jace, ze je konecne guildpact "tak jak to dycky melo bejt" a Kaya se pridava ke Gatewatch. K sobe se tuli Jace s Vraskou (ano Jace ma

    Pak uz zbyva jen zaverecny debrief, kde se davaji veci do poradku. Diskuze probiha vicemene ve stylu "vsechny nas v nejakej moment bolas vyuzil / zneuzil, takze co jsme si to jsme si". Dovin, Tezz a Lili jsou oznaceni jako nepratele c. 1 a Mizzet narizuje Vrasce jako jeji trest za vrazdu Isperie najit a privest na Ravnicu Dovina. Ral se dobrovolne nabizi, ze pujde hledat Tezzereta. Mizzet pak jako zastupce vsech 10ti gild najima Kayu aby nasla a zabila Lili.


    Nicol na Ravnice ale nezemrel. Tesne pred koncem souboje naridil Ugin telepaticky Jaceovi, aby udelal obri iluzi nicolovi smrti a zakryl jeho prichod na plane a odchod s bolasem. Bolas totiz nesmi zemrit, protoze pokud se to stane, tak se zase vrati - silnejsi, jak uz to v minulosti udelal (nejeden elder drak)

    Ugin odnasi Nicol na meditational realm. Plane, ktery byl puvodne Uginuv, nez ho Nicol obsadil a predelal k obrazu svemu, nicmene svet se prizpusobil zpet uginovi, ktery mu vysvetli, ze je to byl jeho meditacni realm, ale ted to bude jeho vezeni. taky mu vysvetlil, ze ten orb, co lital nicolovi mezi rohama (ktery nicol kdysi davno nasel prave tady na tom realmu) vytvoril kdysi pradavno prave ugin a skrz tenhle orb ho mohl z meditation realmu na ravnice pozorovat a cekat na ten spravny okamzik a vysvetli mu, co udelal za chyby.

    Nicol je porad in denial a kdyz se chce ohradit, ze nic neudrzi mocneho draka na uzde, tak si uvedomi, ze si nemuze vzpomenout na svoje jmeno. Ugin mu vysvetli, ze ztratil narok na svoje jmeno, ze je beze jmena do konce sveho zivota a ze on sam osobne dohledne na to, ze jeho manipulace skoncily tady a ted.

    THE END
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: To není moc ani teorie, stačí si za sebe poskládat karty, tak jak je +- Wizardi uveřejňovali (což říkali, že budou dělat postupně v návazností na příběh) a to vezme konec actu 2 a průběh actu 3 - https://photos.app.goo.gl/29DYW7s1qPiksAHA9

    To co jsou jen dohady, je jak to nakonec dopadlo s Nahiri a Sorinem...
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: ach jo... tak znova, nerozvadej tady prosim teorie z redditu, protoze jsou lidi, co si to chteji precist. diky.
    MATHES
    MATHES --- ---
    klid - mam rozepsanej nejakej tl;dr post, ale chvili to potrva
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Taky se přimlouvám o spoiler (s tagem)! Číst knihu fakt nebudu, ale story mě zajímá.
    WRATA
    WRATA --- ---
    Me to kurva vyspoilujte! Klidne do posty
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: ne, tohle se fakt z karet vycist neda.
    ASYD: z techhle karet tusis naznak neceho, to co tady napsal wiruss nikde na zadnejch kartach nebylo

    nespoilujte omg, kdyz na to existuje tag a treba tu jsou lidi, co si to chtej precist.
    ASYD
    ASYD --- ---
    modre finale, despark, meditation realm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam