• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Já bych určitě bral 1x Invaze a 1x Ashiok. Ta Invaze může vyhrát hru sama o sobě, pomůže ti přežít, bránit toho Ashioka atp. Jeden Ashiok bohatě stačí, je spousta možnosti jak ho vyresetovat. V tom mít dva moc velkou výhodu nevidím. Sice je větší šance, že si ho lízneš, ale na druhou stranu si můžeš liznout oba najednou a mít třeba na ruce dvě mrtvý karty.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATHES: Timhle nerikam, ze Ashiok je lepsi nez Invaze, jen poukazuju na to, ze arugementujes scenarem ve kterym jsou obe karty na hovno.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Nicmene by me spis zajimal rozbor problematiky druhy Ashiok vs prvni Invaze.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: Jak moc se to lisi od invaze, kterou zahrajes pozdeji nez T2? Ashiok alespon sezere jeden utok, invaze neudela vubec nic.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Jsou situace, kdy můžeš Ashioka ignorovat a soupeře prostě zabít. Pokud soupeře dostatešně tlačíš, tak zahrání Ashioka je jak kdyby nic neudělal.


    LUKEH: Přesně na to jsem narážel. Po tolika letech jsme se zase dostali do situace, kdy se člověk nepodívá na Pro Tour, protože prostě nesežene peníze na letenku atp. A to vše jenom proto, aby Wizardi mohli prezentovat, že na ceny turnajů dali 10m místo 9m.
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUKEH: Ad Ashiok - Ashiok ovlivnuje board. Ovlivnuje to tak, ze souperovi bytosti maj na sobe razem napsany "attacks ashiok each turn if able".

    Neovlivnuje board v tradicnim slova smyslu, ale Ashiok ma extremni vliv na to jak se bude souperova strana boardu chovat.

    Co se tyce Ashiok vs Invaze - pokud nemam ani jedno, beru invazi (invaze T2 se prakticky da porazit stejne jako resolvnuta Oktera / Parhelion II). Pokud uz bych mel jednoho Ashioka, tak si nejsem jistej, jestli neni spravna play vzit druhyho Ashioka. Uprimne nejsem si jistej, ale myslim si, ze to bude dost tesny.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    RORSCHACH: takhle vypadal magoc kolem roku 2000 kdyz jsem ze 4 kvalifikovanejch PT dokázal odehrát jen jedno, protože mi to z velké části zalepili rodiče a ještě jsem dost dlouho dlužil Evženovi a Krejsičovi prachy. Ale evidentně WoTC zlepšili PRO scénu jak slibovali:)


    RORSCHACH: enchák je úplně brutální, to když dáš ve druhým kolem tak je game over. Někdy v lategamu to může a nemusí být dobré, ale v prvních pár kolech je to neporazitelný. Ashiok je hratelnej v jen v některých type decků/matchupech, ale někdy je to i úplně nehratelná karta - nijak neovlivňuje board sám o sobě.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Ja bych chtel jenom pro poradek pripomenout, ze pointa toho obrazku je, ze jsem keepnul handu, zamulal si pod vousy "neskutečný ořechy" a cekal hrozne netesnou hru, aby pak souper mel prakticky stejnou T1 a T2 play a pak jsem vyhral vlastne jen diky tomu, ze jsem zacinal.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Taky bych řekl. Ashiok může být v mnoha situacích dost k ničemu a je mnohem víc možností jak se ho zbavit, ten enchantment je dobrej skoro vždy.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    JULIAN: Osobne ten ench je horsi. Ashioka poresis, i kdyz to boli, ten ench se zabiji uplne hrozne... Kdybych se mel rozhodovat, tak asi beru ten ench spis nez Ashioka.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    AGENTCOOPER: v limited je spis vetsi problem ten PW. 20 umletejch karet z trimanovyho Ucka je fakt hodne.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MTG pro scena 2019

    Fundraiser by Hunk Yu : Magic the Gathering travel expense to MC IV
    https://www.gofundme.com/magic-the-gathering-travel-expense-to-mc-iv
    Fundraiser by Travis Gibson : Help Freddy Beauchamps get to Barcelona
    https://www.gofundme.com/help-freddy-beauchamps-get-to-barcelona
    MATHES
    MATHES --- ---
    well this is awkward

    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Tak to každopádně, skoro mi to příjde, že pověřili řízením D&D oddělení a ti si tam házejí kostkou, co se bude dělat. Nacpou 32 x 75k do profi ligy a pak k tomu udělají stream, kterej vypadá, jak kdybych to streamoval já na notebooku z KFC wifiny. Celý je to ze záznamu a propagace mezi komunitou veškerá žádná (v Arene o tom streamu nebylo nic, schválně jsem se díval).
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: to je samozrejme good point a souvisi to s tim, ze ten koncept je znacne nedomyslenej a wotc nevi co od toho chtej ani co za to jsou ochotny dat
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Otázka je, proč mu dávat 75k dolarů navíc, když by MTG stejně streamoval. Speciálně když prohlašuje, že vlastně ještě ani neví, jestli se bude účastnit papírovejch MC, na který je teď automaticky kvalifikovanej.

    Jinak jestli myslíš tenhle balík https://twitter.com/JRolfMTG/status/1126661438561554432, tak ten podle mě nevymyslel on.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: good point, asi hlavni problem je, ze sami WOTC nevedi co ta MPL by mela bejt a podle toho nastavit pravidla atd.

    Nicmene me Savjz fakt neurazi, protoze jeho kontent je zajimavej a fakt me zaujal ted o vikendu, kdyz s vlastnim meme deckem (4x Fblthp main) se prorezaval mythic rankem kolem 30. mista.

    Uprimne doufam, ze Savjz zustane v MPL, protoze jeho deckbuilding skill je fakt extremne velkej a jeho entertaining value jako streamera je taky nezanedbatelna (ale to asi zalezi dost od vkusu).
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Tak tady je spíš otázka, co MPL vlastně je. Podle Wizardu to měla být náhrada Pro Players Clubu. Liga (dobře) zaplacených profesionálních hráču. Streamování je tam jen na bonus, kontrakt na streamování má z těch MPL hráčů jen někdo.


    Pokud chtějí Wizardi platit někomu za streamování Areny, tak k tomu nepotřebují ligu. Ostatně platili/platí i jiným lidem (Kibler, Cifka, Kripp) a ty v žádný lize nejsou.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Cela MPL je marketing. Mozna si to hraje na nejakou ligu, ale who gives a fuck - Pro Tour je porad nejvic a na MPL chces imo proste lidi, ktery streamujou hodne a streamujou proto, ze je to bavi.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Takze tady mame Juzama, kterej streamuje to co musi / ma nasmlouvany a na druhy strane mame typka, kterej streamuje kazdej den, protoze je to jeho zivobyti.

    Nechapu co na tom me ma presvedcit, ze Juzam je pro MTG na twitchi lepsi nez Savjz - porad mi vychazi netesne lepsi Savjz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam