• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: za predpokladu, ze je jedna herna v danym meste, tak ano. pokud je jich vic, tak s tebou nesouhlasim.

    priklad praha - najada zacne organizovat proxy turnaje. wotc se nasere a zarizne jim objednavky. to nema zadnej vliv na poptavku v danym miste. lidi tady ty karty porad budou chtit kupovat a kdyz najada nebude mit produkt, tak si ho nekoupi? prd. dojdou si do rytire, kterej bude mit u wotc pripravenej veskerej prebytek, kterej byl puvodne urcenej pro najadu.

    jedinej kdo na tom bude bitej je najada.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: hele nad dynamikou vztahu wotc x herna jsem taky premyslel a dosel jsem k zaveru, ze navrch maji herny, protoze jsou masivnim odberatelem sealed produktu. wotc potrebuje herny vic, nez herna wotc.

    RORSCHACH: tohle se da celkem rozumne omezit tim, ze nastavis nejaky limit na proxy, at uz pocetni, nebo rozsahovy - treba jen na reserved list, nebo power9/dualy.

    >nakonec si uvědomí, že kupovat ty karty je vlastně nesmysl a neprodáš už nic
    tohle je podle me blbost. karty na reserved listu maji cenu zejmena kvuli tomu, ze jsou reserved; tzn. je jejich pocet omezen. takova karta uz prestava byt hraci kartou v tom slova smyslu, ze jeji cenu urcuje hratelnost, ale vyslovene sberatelskym kouskem, tzn. jeji cena je urcena raritou. i blby tisickrat reprintnuty nehratelny commony z alfa maji treba dve stovky.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ICARUS: Jako teorie je to myslím hezká, ale pak se dostaneš do problému, že ti lidi nebudou proxovat jen Legacy, ale pustí se i do Modernu (kde se ostatně hraje velká část drahejch karet z Legacy) no a nakonec si uvědomí, že kupovat ty karty je vlastně nesmysl a neprodáš už nic. Ostatně i z pohledu toho obchodu je lepší, když tam lidi hrajou Standard co se furt točí, než když tam někdo hraje 5 let Legacy a mezitím vymění v balíku pět karet.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: otazka je jak by reagovala WOTC, kdyby zjistily, ze se neco takovyho deje, jestli by jim zacali zarezavat objednavky, proma etc nebo jestli by jim to bylo jedno.

    nejsem si jistej.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    >Our stated policy specifically applies to DCI-sanctioned events. Cards used in DCI-sanctioned events must be authentic Magic cards. (https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news/proxies-policy-and-communication-2016-01-14)

    Jaky je v praxi rozdil mezi DCI-sanctioned turnajem a obycejnym turnajem, krome tech PWP? Chapu, ze DCI turnaj ma nejaky standard a tak garantuje hracum nejaky zaruky, ze to teda nebude uplny shitshow. Nicmene si myslim, ze kdyby se treba Najada sebrala a vyhlasila non-DCI sanctioned legackovy turnaj s povolenyma proxama, tak tam budou mit uplne natriskano, protoze tu DCI zaruku nahradi svoji reputaci.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Jo, lidi se na DCI turnaje měli dávno vysrat a dělat si to podle sebe, ale zase na druhou stranu chápu, že velká část turnajů se odehrává v obchodech a tam je používání proxy dost tenkej led. Chce to vytvářet nějaký lokální komunity a hrát třeba po hospodách, tam je myslím většině lidí jedno, jestli tu kartu někdo má nebo si ji vytisknul.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: tomu rozumim, mne by davalo smysl to dat od dominarie, protoze to byl takovej navrat ke korenum a bez kaladeshe se opravdu velmi, ale velmi obejdu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: ne, nemam a nevim jak si dosel k zaveru, ze si to myslim:)

    podpora je dost sirokej pojem. kdyz tak nad tim premejslim, tak vlastne jediny co jsem myslel je legacy GP, ktery bylo loni tusim jedno a letos nebylo zatim zadny a zadny se ani nechysta.

    GRAND PRIX - EVENT TYPES - EVENTS | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/en/content/grand-prix-event-types-events
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: a ty mas pocit, ze wotc nejak podporuje legacku? a vubec, tenhle argument tu slysim furt, ale nikdy jsem se nedozvedel, jak presne ta podpora wotc vypada - tim se mysli to pochybny privilegium si turnaj nahlasit pres reporter a ziskat tak nejaky planeswalker point body, ktery jsou uplne, ale uplne k hovnu?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: protoze sety starsi nez kaladesh nejsou naprogramovany (a ono naprogramovat set fakt nebude prdel). vzhledem k tomu, ze ten kaladesh uz maji hotovy, tak by mi naopak nedavalo smysl, aby ho do toho novyho formatu nezaradili. obecne cim vic setu je ve formatu -> tim vetsi powerlevel -> tim vic zabavy. navic, tim ze na nejakem novem formatu budou hratelny edice, ktere na arene (po bete) nebyly hratelny, vznika dalsi hype kolem toho formatu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    kdyz to reknu natvrdo - wotc nema zadnej duvod podporovat legacy a vintage, protoze z toho nema zadnej profit (protoze reserved list).
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: to sice ano, ale nemyslim si, ze je realny, aby tyhle turnaje jakkoliv WOTC podporovalo.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: jj kaladesh byl nejsarsi, ale oboje odrotovalo s koncem bety a poslednim wipem. pridavat do areny stary sety, ktery nebudou standard legal by mi prislo dost podivny a pokud tam chces pridavat sety zpetne, proc zrovna kaladesh? proc ne jeste driv?

    pokud chces udelat novej "extended" tak dava smysl to vypustit s novou rotaci s tim, ze starej standard + novej set je novej extended.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: ta nejlepsi vec, kterou by pro sebe legacy komunita mohla udelat by bylo zavedeni turnaju s povolenyma proxy. pokud vim, tak pred rokem/dvema tu probehla republikova serie Vintage turnaju, kde ty proxy byly povoleny, takze to asi nejak jde.
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Souhlas, kéž by reserved list zrušili. Pro zajímavost můžu říct, že v legacy komunitě (kde všichni vlastní řadu karet na reserved listu a jeho zrušení by se jich finančně dotklo) si většina lidí přeje, aby reserved list zmizel a eternal formáty přežily. Už to začíná být ohraná písnička, ale profit z reserved listu mají jen obchodníci, hráči ani trochu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    FORACE: ehm... to vim, nejsem si uplne jistej proc mi to vysvetlujes :D
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: tak kecam, nejstarsi implementovana edice je kaladesh. ja vychazim z toho, ze az na konci roku bude rotace standardu, tak na arene musi vzniknout nejaky eternal format, kde budou legalni prave odrotovany karty. a v zajmu zachovani hratelnosti si myslim, ze tam nacpou co nejvic formatu, aby se ty dva format nelisily akorat legalitou jednoho bloku.
    FORACE
    FORACE --- ---
    MATHES: tohle je proste jenom o tom kolik existuje kopii, nejde to porovnavat podle toho jak je co silny nebo moc se to hraje. Snapcastru a spol bude existovat min 1000x vic kopii nez Sliver Queen, tzn jakmile se objevi jakakoliv moznost, ze by se kralovna mohla hrat, tak cena vystreli do nebes. Navic investori na tyhle karty soustredi, diky tomu ten spike je jeste vetsi...
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: ja znam tu historii i hysterii, ktera provazela vznik reserved listu, ale proste reserved list je hlavni duvod, proc eternal formaty umiraj (to + lidi co hoardujou karty z reserved listu).

    amonkhet z areny odrotoval s betou, takze je vysoce pravdepodobny, ze ten novej format bude ne od amonkhetu, ale az od Ixalanu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: Dedictvi minulosti. A podle toho, co ted v horizons vyslo za karty, tak tu s nama jeste dlouho zustane. Skoro bych rekl ze wizardi chteji nahradit legacku (ktera je stejne mrtva) modernem a modern novym formatem, ktery bude z karet co jsou implementovany na arene (takze amonkhet a dal)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam