Musím se tu vypsat ze svým posledních zážitků z MTGA draftu.
Disclaimer: Ač nějaké ty zkušenosti mám, hraju jako naprostej noob (přesněji řečeno, nepozorně čtu board).
V aktuálně nadraftovaném balíčku mám Massacre Girl a realisticky jsem čekal, že to s ní nebude jednoduchý, protože jsem nepozornej noob. A taky že jo.
1. zápas
Šiklo by se seslat Massacre Girl, ale chybí startovací potvora s toughness 1, pořád nic nejde. Velmi jsem se tudíž zaradoval, když soupeř vynesl Goblin Assault Team. Ano, tušíte správně, kvůli té velké radosti jsem úplně zapomněl na ten +1/+1 counter, co GAT někomu dá, když umře. Dostala ho jediná potvora s toughness 2 a celej masakr se zastavil... (Naštěstí pak MA něčím zabil a já ji vynesl v lepší setupu přes Aid the Fallen a vyhrál jsem).
2. zápas
Na boardu je stale, já Vraska, on Vraska, tokeny plus další potvory. On seslal Bond of Discipline a vším mě projel, +1/+1 countery na tokenech a Stingerovi, já 11 hp, on 30 hp. Do mé Vrasky jel jenom Law-Rune Enforcerem, kterýho jsem instantně zabil přes vrasčí token a Band Together. Ideální situace projet ho nazpátek, zabít mu Vrasku a vytáhnout Massacre Girl. Což jsem provedl, ale nedošlo mi, že už nemám startovací potvory s 1 toughness, protože moje vrasčí tokeny se tím úspěšným projetím taky zvětšily... Takže MA vyšla naprázdno, já potapovanej, on mě ve svém kole projel zpátky, MA blokovala Stingera. On 30 hp, já 1 hp. Nicméně stale pokračoval, měli jsem stejný počet stejně silných potvor. Kdyby zaútočil, tak by se toho velká většina vyměnila a vzhledem k počtu životů by z toho asi profitoval on, ale byl kupodivu radši opatrnej. Když mu přišla potvora, tak mě taky. Naštěstí mi přišel Iron Bully a Aid the Fallen, takže jsem opět dokázal podruhé otočit MA, tentokrát sejmula asi 15 potvor. On prázdná ruka, já před masakrem něco požral Reaperem, takže k MA se přidal krokouš, Stinger a na ruce dva removals... Nakonec z toho byl obrat a zmrtvýchvstání z 1 hp proti jeho 30.
Ale sem teda kus hovada nepozornýho, doufám že mě tyhle lekce do příštích her poučily.