• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ICARUS: ani to ne. Myslel jsem to spíš tak, že je možný si už hotovou cube půjčit, nebo majitele přizvat. Kostku má každej druhej
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Hele draftovani je z velky casti o samotnym skillu draftovani a umeni evaluace karet ve vakuu a v kontextu tvyho baliku, plus nejaky cteni signalu a tak. Konkretni edice na to ma povetsinou maly dopad, vetsinou se najde jen nekolik malo karet, ktere jsou vyrazne odlisne od jejich puvodni evaluace pred releasem.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    CHOBOT: Presne tak, naproxovat cube je zalezitost tak na 2-3 tisice a par hodin prace.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    I'm in, teda zalezi na terminu, ale jinak jo...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Klidně se zúčastnim, pokud to půjde časově. Lame draft se mi líbí, dostávat furt na prdel od profíků neni vůbec sranda :))

    Případně je varianta nějaká cube; to je limited úplně zadarmo
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATEEJ: Čímž chci říct, že se mnou můžete počítat, tenhle víkend, příští týden i příští víkend jsem na tom časově dobře (ve všední dny jsem do šesti v práci, Praha).
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Hele tohle mě zajímá, jsem na tom úplně stejně, sice už nějaký dva tři měsíce draftuju v Areně, ale s živým draftováním jsem skončil u Visions. A třeba Core 20 jsem ještě vůbec nedraftoval, takže bych v tom proti vám neměl náskok. Držet papírový karty nechci, obratem je otočit se mi líbí.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ASYD: :) to jo - ja bych se chytil hned! tak doufam, ze tady nejsou sami profici, ale i někdo, kdo si jen tak chce zahrat v papiru. někdo tu zminoval, ze se vratil k hrani podobne jako my.. my ty karty z draftu nechceme, proto to zpenezeni (jsou nam k nicemu, nase komandery jsou stejne samej prox a vlastne nam o kartičky jako takovy nejde).
    ASYD
    ASYD --- ---
    to je hodne pritazliva nabidka :D
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    zdravim. chteli bysme pristi tyden draftovat, něco zajimaveho… jsme tedy jen dva a hledame pripadne další zajmence, co by do toho sli s nami. Jsme totalni looseri, ja jsem skončil hrat nejak u invasion a kolega trochu později.. ted mame každý jednoho komandera a hrajeme si 1x za pul roku v hospode… takze pokud by podobny lamer chtěl dat draft s nami (hra jen pro zabavu - karty se pak zpenezi a rozdeli rovnym dilem), tak bude vitan!
    doporučte prosim, co je aktualne dobry na draft
    diky

    PS: ID CHOBOT potvrdi, ze na to hrani moc nejde:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Tak ono by mi napřed muselo dojít, co hrozí.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Doporucuju si v settings zapnout manualni umistovani triggeru na stack. Takle bys mohl dat na stack nejdriv trigger wranglera a az pak massacre girl, takze by stihl umrit.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Povídej mi o tom.

    Třetí zápas jsem prohrál, měl rychlý R/W s kombat trickama.

    4. zápas, můj výkon opět k posrání

    Promejšlel jsem seslání MA tak strašně, až mi opakovaně vypršel time out a já nestihl MA seslat, když jsem chtěl. Soupeř má hodně napumpovanou Nisu, oživlý země, takže kvůli mýmu vlastnímu zdržování mě sjíždí na 3 hp, on má 18. Vynesu Kronch Wranglera, jako jedinou potvoru potvoru s toughness 1 na boardu, a po něm konečně tu MA. Dochází vám to? (Mě to pochopitelně nedošlo a proč neumřel jsem si uvědomil až po konci hry.) Každopádně v tu chvíli bylo všechno v píči, ale řekl jsem si, třeba udělá chybu, a zaútočil jsem se vším proti Nisse. On nechtěl přijít o Nissu s 9 counterama (i když ji klidně mohl obětovat, já měl 3 hp a on spoustu potvor) a nedošlo mu, že MA efekt platí až do konce kola, a blokoval... takže sám sobě vymetl celej board, Neheba, potvory i oživlý země (naštěstí to vyšlo, i když tam měl Martyr of the Cause). V příštím kole měl tři země a plnou Nissu, rozhodl se neoživovat zemi, ale vytáhnout 5 lesů z knihovny, takže v příštím kole MA dorazila Nissu, a když jsem v dalším kole vytáhl krokodýla a Bontua, tak to vzdal...

    Ale já to věděl, že se s MA budu strašlivě trápit, že to není karta pro mě, já to věděl.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: Zrovna Massacre Girl uz vypekla i velice zkusene draftery v papire. Napriklad ze ta druha abilita plati do konce kola. Takze to neni jako Defile v Hearthstonu :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Musím se tu vypsat ze svým posledních zážitků z MTGA draftu.

    Disclaimer: Ač nějaké ty zkušenosti mám, hraju jako naprostej noob (přesněji řečeno, nepozorně čtu board).

    V aktuálně nadraftovaném balíčku mám Massacre Girl a realisticky jsem čekal, že to s ní nebude jednoduchý, protože jsem nepozornej noob. A taky že jo.

    1. zápas
    Šiklo by se seslat Massacre Girl, ale chybí startovací potvora s toughness 1, pořád nic nejde. Velmi jsem se tudíž zaradoval, když soupeř vynesl Goblin Assault Team. Ano, tušíte správně, kvůli té velké radosti jsem úplně zapomněl na ten +1/+1 counter, co GAT někomu dá, když umře. Dostala ho jediná potvora s toughness 2 a celej masakr se zastavil... (Naštěstí pak MA něčím zabil a já ji vynesl v lepší setupu přes Aid the Fallen a vyhrál jsem).

    2. zápas
    Na boardu je stale, já Vraska, on Vraska, tokeny plus další potvory. On seslal Bond of Discipline a vším mě projel, +1/+1 countery na tokenech a Stingerovi, já 11 hp, on 30 hp. Do mé Vrasky jel jenom Law-Rune Enforcerem, kterýho jsem instantně zabil přes vrasčí token a Band Together. Ideální situace projet ho nazpátek, zabít mu Vrasku a vytáhnout Massacre Girl. Což jsem provedl, ale nedošlo mi, že už nemám startovací potvory s 1 toughness, protože moje vrasčí tokeny se tím úspěšným projetím taky zvětšily... Takže MA vyšla naprázdno, já potapovanej, on mě ve svém kole projel zpátky, MA blokovala Stingera. On 30 hp, já 1 hp. Nicméně stale pokračoval, měli jsem stejný počet stejně silných potvor. Kdyby zaútočil, tak by se toho velká většina vyměnila a vzhledem k počtu životů by z toho asi profitoval on, ale byl kupodivu radši opatrnej. Když mu přišla potvora, tak mě taky. Naštěstí mi přišel Iron Bully a Aid the Fallen, takže jsem opět dokázal podruhé otočit MA, tentokrát sejmula asi 15 potvor. On prázdná ruka, já před masakrem něco požral Reaperem, takže k MA se přidal krokouš, Stinger a na ruce dva removals... Nakonec z toho byl obrat a zmrtvýchvstání z 1 hp proti jeho 30.

    Ale sem teda kus hovada nepozornýho, doufám že mě tyhle lekce do příštích her poučily.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MILEWORG: tak mě to píše, že kód už jsem použil... to se mi nelíbí :)
    MILEWORG
    MILEWORG --- ---
    https://gleam.io/AjOkU/chandra-planeswalker-deck-in-magic-the-gathering-arena - Unlock Chandra Planeswalker Deck in Magic: The Gathering Arena
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: to verim s tim flashovacim lizacem, ale jak rikam chtel bych videt nejake meta decklisty. zatim jedine je to mtgadecks.net, tam to vypada jsou aktualni decklisty, ale z ceho berou to co je T1 a T3 se z toho vycist neda.
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: monoblue funguje porad dost dobre
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    KUTAS:
    JULIAN:
    já osobně: https://mtgadecks.net/
    doporučení kamaráda: https://aetherhub.com

    export funkci jsem po chvíli debilingu taky pochopil.. doporučuji.. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam