• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    ohledně té arény a pionýru:
    Currently, there are no plans to add it as a format to Magic: The Gathering Arena.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    WIRUSS: heh, taky jsem na jednu stanu rád, že starý, vydraftovaný karty by mohly narůst na ceně, na druhou stranu mě sere kolik (budu s radostí chtít :-)) peněz narvu do areny abych si postavil nějaký dekcy.. :-D,
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: jo to je jedna moznost, druha moznost je, ze si uvedomili, ze diky spusteni areny a tezko uveritelny cene baliku na modern, chybi dostupny eternal format a proto vypalili tohle.

    po zkusenosti z modernu, kdy spousta karet, co byla preventivne zabanovana, se nakonec na format dostala, nebanujou nic, protoze proste neni mozny tenhle format rozumne natestovat a daleko jednodussi je nechat komunitu, at se vyblbne a banovat postupne vsechno co se ukaze nejak hloupe op.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Podobné řeči zazněli už tolikrát a většinou se ukázali, jako plané... Tohle celé je jen tahání peněz z lidí, umělé navýšení cen karet, co nejsou dost dobré na modern, ale už odrotovali... Budou se kupovat vytištěné věci (v menší míře) najednou budeme moci tisknout 2-4x masters v jednom roce (což si už potvrdili, že lidi koupí), přijde mi to rozhodnutí od manažerského stolu bez opravdu dostatečného testování (stačí koukat co jim teď uniká na zaběhnutých formátech, natož na něčem novém), opravdu si někdo myslí, že by během testování vyzkoušeli tisíce až desetitisíce her? Pokud si zkusili sestavit pár balíků a něco nahrát, tak max stovky her nic více. Jen doufají, že to zablbne s cenama a možná se to chytne, pravda několik blbečků, kterým je za těžko investovat do modernu, přičemž co 1/4 roku zahodí do std 5k+ se najde...
    MATHES
    MATHES --- ---
    pick your poison

    MATHES
    MATHES --- ---
    ja tipuju, ze marvel pujde v prvnim kole banu.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    JANDOS: https://twitter.com/mtgaaron/status/1186371195748270080
    text: The only cards banned in Pioneer at its inception are the fetchlands, but I wouldn’t be surprised if that wasn’t true for long. We’ll be managing the format aggressively and off-cycle based on MTGO results in advance of the first tabletop premier events next year. Pass it on.
    MATHES
    MATHES --- ---
    JANDOS: oboje bude bez fetchek o tolik horsi, ze si nemyslim, ze by to mel bejt problem:))
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Tak v pioneeru uz jsou naplanovany 4 GP. A zajimalo by me jesi tam teda zabanujou obvious veci jako Deathrite Shamana, Treasure Cruise atd. nebo si rekli fuck it ...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    WRATA: "Mame vlastni pravidls a banlist"
    WRATA
    WRATA --- ---
    ICARUS: V prvnim radku? "...chystáme dvojturnaj v Tribal Wars a v EDH Tribal Wars."
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    WENOUSH: nebylo by fajn sem napsat co to teda vubec je za format? :)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Pokud by měl někdo zájem - občas pořádáme s kamarády takové přátelské turnaje v zajímavých formátech. Na 9.11. chystáme dvojturnaj v Tribal Wars a v EDH Tribal Wars.
    Tribal Wars hrajeme standardně, s commandery máme vlastní pravidla a banlist, neb ten formát oficálně neexistuje ;-)

    K překvapení všech jde o opravdu velice zajímavý a barvitý formát, a tak srdečně zvu všechny zájemce, zatím máme ještě volno.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    hlavne byla jina doba, control decky mely svoje opresivni PWcko, RDW melo mnohem vic prominentni postaveni a nejaky board cleary a 2/2 nekdy v patym kole jej zas tak nezajimaly.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Jak to myslíš? Mně přišlo, že Scapeshift+Field deck nebyl problém, protože existoval tak na jeden turnaj a pak odrotoval, a pak si hráči mysleli, že bez něj to je nefunkční a chvíli trvalo, než se přišlo na to, že to dostatečně dobře na kompetitivní úroveň funguje i bez něj.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ten pioneer, to je jako normalni format mezi stdca moderněm? wtf?
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: protoze se scapeshiftem to nebyl problem, problem to zacal bejt, kdyz se vsichni vykaslali na scapeshift a zacali hrat rampu
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Mě by zajímalo, jak ten Field vlastně testovali. Chápu, že je nemusej napadnout úplně všechny možný kombinace karet, ale tahle karta je zjevně designovaná s úmyslem dedikovaného decku. Zkusili si ten deck postavit? Třeba se Scapeshiftem, kterej tehdy byl ve Standardu a kterej se zjevně nabízel jako největší kombo? A pokud ano, jakej jim ten deck přišel? Slabej? Nebo si řekli, že je to jedno, protože Scapeshift záhy odrotuje? A v Modernu už jim to přišlo slabý? A zkusili ten Scapeshift nahradit Circuitous Route s Growth Spiral, který možná vypadaly slabě, ale byly venku ještě předtím, než se Core Set 2020 finišoval?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    No a kdyz uz jsme u toho marvelu, nebude z nej zase opresivni balik na tom frontieru, nebo jak se ten pioneer jmenuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam