• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WHITEANGEL: Tak určitě je možný, že některý specifický karty/interakce nemají dobrý řešení v UI Areny, ale obecně to myslím platí. Jinak nemáš 10 minut na hru, ale 10 minut na provádění vlastních akcí. Třeba přemýšlet o dalším postupu můžeš ikdyž zrovna hraje protihráč, takže toho času je nakonec celkem dost.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: nemůžu si pomoct ale 10 minut na hru Control vs Control ti prostě nestačí a pokud hraješ rychle pod tlakem dělíš zase chyby které by jsi jinak neudělal.

    Btw stím timerem mají problémy i jiné decky třeba Jund Sacrifice kterej se dá na papíře hrát skoro instantně co jsem viděl v Areně hraješ dlouho jak párek.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    RORSCHACH: tohle je sand jediná věc která se mi na MTGA libí oproti papírovému magicu. Kdo nestihne online hruu, tak by na živej turnaj ani nemél lézt, protože tam mu to bude fakt trvat 3x tolik času.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WHITEANGEL: To chápu. Normálně máš na turnaji 50 minut na kolo BO3 pro oba hráče, takže ještě míň.

    Hlavní výhoda tohohle systému je, že oba hráči mají stejný množství času a vědí přesně kolik. Nestane se ti jak na papíře, že někdo zabere 95% času kola a stejně je to nakonec remíza, ikdyž za to ten druhej hráč třeba vůbec nemůže a hrál rychle.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: jenže ono to není 30 minut na kolo ale 30 minut na celkový zápas.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Arena tool, hlavne asi protoze to byl prvni tool kterej byl k dispozici. Primarne to pouzivam na trackovani chybejicich karet pri draftech
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Podle mě jsou ty hodiny absolutně základní věc a neskutečná výhoda proti papírový verzi. Pokud ti nestačí 30 minut na kolo, tak buď hraješ extremně pomalu nebo neumíš ovládat toho klienta. Představ si, jak dlouho by si tu hrál "na papíře", kde za tebe nikdo netapuje, nemíchá knihovnu atp. Uznávám, že jsou i věci, který na PC trvají dýl, ale těch je minimum.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Btw používáte nějaký nástroje na sledování statistik her a pokud ano doporučili by jste je ?

    Aktuálně používám Untapped.gg ale chybí mě tam dost věcí.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Jak jsem psal, je to ochrana do budoucna, dle vzoru onlinu. Me sere ze to ukazuje rope i kdyz mas cas. Bud rad ze nehraje pokemony kde mas na akci 30 vterin aby se predeslo stallingu
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    WRATA: což je dost mimo když nexus je out už skoro rok :D
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    _DOMINIK_: jj nejsmutnější je že i když hraješ BO3 a vedeš 1/0 a dojde ti čas dostaneš automaticky total loss. Už jsem na to parkrát vyhořel a musím říct že jsem to pak pokaždé akorád vypl a šel nasraně dělat něco jiného.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Me chybi tech 5 nastavenych kol
    WRATA
    WRATA --- ---
    _DOMINIK_: Ano, bylo to zavedeno na to co zmrdi z Nexusem tahali lidi ve hre treba 4 hodiny v kuse kvuli jedny vyhre protozr nemeli sanci na vyhru a souper jo. Sahar Shenhar na to mel video kde ho takhle clovek tocil snad dve hodiny, pak si toho konecne vsimli devs a zapas ukoncili.
    Nicmene to ma proste slouzit jako turnajovej timer pro 3rd party turnaje a po vzoru onlinu kde je ten timer 25 minut
    WRATA
    WRATA --- ---
    Primo u toho videa na redditu je reakce od PVDDR tam je celkem jasne ze by mu to rozhodne neproslo protoze Nass ciloval jediny zdroj bile many ktery mel a on se rozhodoval jestli na to bude reagovat nicmene v dalsim kole by se na stejne prislo. Co se tyce hodnoceni pro plays tak kdyz je clovek pod tlakem tak dela chyby mnohem snadneji. Sam to vim ze po tom co udelam play mi dojde ze jsem mohl udelat play jeste lepsi. STD je v tomhle mnohem omezenejsi ale jak dojde na modern a dalsi eternal formaty tak to je jina liga diky vetsi rozmanitosti a interakcim karet.
    Jinak jsou situace kdy sleduju treba stream Juzy a on udela naprosto prisernej play, chat mu pak napise jak to mel zahrat jinak a on na to reaguje ze na to nepomyslel. Pros rozhodne nejsou neomylni. Viz finale PT Dominaria kde Pinto mohl vyhrat kdyby proste v poslednim kole otocil vsechno doprava. Zahral to safe , navhal Darbyho liznout Glorybringera na kteryho prohral
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    WHITEANGEL: huh, coze? ja hraju na arene skoro denne a o tomhle jsem vubec nevedel. jakoze po triceti minutach hry se ta dana game ukonci a vyhrava ten, kdo ma nejakym zpusobem nasporeno vic casu?
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Arena mě momentálně točí jen s 1 věcí a to je 30 minut timer. pokud hrajete BO3 a hrajete Control vs Control jste celou dobu pod tlakem protože víte že pravděpodobně vyhraje ten kdo hraje rychleji což mě dost nevyhovuje.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Za mě ten šampionát zabilo to, že je to celý v Arene a ještě to má nějakej uplně šílenej formát. Pro Play MTG je za poslední rok, dva absolutní tragedie.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Přesně kvůli tomuhle jsem přestal hrát papírovej Magic 75% hráčů co tehdá něco na scéně znamenalo se časem ukázali jako podvodníci. Mike Long, Bertoccini, Humpries , Justice a tuna jinejch na který si ani nevzpomenu.

    Uvidíme jestli tohle dokaže arena eliminovat nebo se to zhroutí a opět se přijde nato že je ovlivnitelná ze zákulisí...

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Nemluvím o kontaktování judge kvůli sporné hře soupeře, spíš mi jde o to, že na téhle top úrovni, když už tam stojí, tak by měl pozorně a bez přestání sledovat hru, jestli vše probíhá korektně, zejména po stránce generování counterů, přidávání a odebírání counterů z permanentů a tak podobně. Ale fakt je, pokud si správně vybavuji ty přenosy, že i v této fázi soutěže je jeden judge na tři souběžně hrající páry, takže tu pozornost dělit musí.

    _DOMINIK_: Můj přístup k těmhle chybám se vždycky klonil spíš k benefit of the doubt, ale poté, co jsem na podzim odsledoval téměř kompletně přenosy ze dvou šampionátů, jsem svůj postoj dost přehodnotil. Když jsem konfrontován s hrou, jak ji konzistentně předvádějí top hráči, tak vidím, že je to totálně jiný level než moje vlastní hra. Jejich chybovost je někde úplně jinde než u mě jako u nadšeného amatéra, dokážou o hře uvažovat mnohem komplexněji, aniž by při tom některou úroveň zanedbávali, tj. aniž by při soustředění na všechny možnosti a aspekty zapomínali na základní herní mechanismy a dělali v nich začátečnické chyby, jako se to stává mně. I jim se může přihodit honest mistake, ale ta pravděpodobnost je o několik řádů nižší než u průměrného hráče.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    _DOMINIK_: Me tam teda dostal ten takeback stylu "dam na oka +2 loyalty countery a polozim na stul food token. a pak se proste rozhodnu jinak". Jsem presvedcen, ze kdybych tohle udelal na nejakem GP/PT, tak okamzite dostanu judgem, ze jsem to tak uz zahral a ze zadny takebacks.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: K tem judge - z toho, co jsem ruzne videl a cetl, tak jsem dosel ke smutnemu zaveru, ze s judgema je to jako s policajtama - vubec se s nima nebavit je snad to nejlepsi, co muzes udelat; s cestnou vyjimkou nekolika konkretnich judge. Ale s nejakym random judgem treba na GP bych byl proste strasne opatrnej - buhvi, jakou realnou znalost pravidel ten clovek ma a hlavne jakym zpusobem bude svoji moc judge pouzivat. Nekterym to proste vleze do hlavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam