• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Zendikar je asi ideál. Z M21 už pár týdnů uplynulo a na draft je to spíš simple (i když podstatně lepší než M20). Nevím, jako moc budou nasazovat Amonkhet Remastered (a i kdyby ho nasazovali hodně, tak ho poměrně brzy vystřídá Zendikar).
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: jo jakoze to chce abys mel radu draftu, okej, tedy pockam na zendikar
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: To se asi nevyplatí, ELD draft končí teď v pátek.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WRATA: Jo a hraju od bety
    WRATA
    WRATA --- ---
    Ja teda hraju vicemene taky free to play. Jenom i Ikorie jsem dal 100€ za preprder protoze tam byly k tomu ty Godzilla skiny. Podival jsem se do mailu a vrazil sem do toho lehce pres 3k a hraju od bety a mimo M21 mam vsechny aktualni STD sady zkompletovany na cca 85%
    ASYD
    ASYD --- ---
    husty. to budu muset dnes aplikovat, pac sem si konecne nasetril na ten ELD
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Než začneš draftovat novou sadu, tak si libovolné množství jejích U a C koupíš za U a C wildcards, takže ty U a C, které nadraftuješ nebo vytáhneš z boosterů, ti polezou rovnou do vaultu, ze kterýho ti pak vypadnou R a MR wildcards.

    Je to imho dost dobrej tip a je zajímavý, že jsem na něj ještě nikdy nenarazil. Není to nějak závratně výhodný konverzní poměr, ale co s těma C a U wildcards jinýho dělat?

    Moje zkušenost je, že jeden draft edice, kterou mám na pozici C a U víceméně zkompletovanou, mi dá 5 % vaultu. Třeba v ELD mám (u mě rekordních) 38 draftů. Kdybych měl ty C a U zkompletované ještě před prvním draftem, tak mi to hodí 190 % vaultu, k tomu řekněme 100-150 % z vyhraných boosterů. (100 % vaultu ti hodí 1 MR, 2 R a 3 U WC)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: jak tohle presne myslis? asi bych to mel zacit delat:D

    WRATA
    WRATA --- ---
    Me Brawl v papiru bavil neuveritelne protoze sem socka co na duel commander nema. Hrozne me mrzi je to mrtvej format a uz ho asi nic neozivi
    FORACE
    FORACE --- ---
    Ja hral standard na arene hodne. 2x mythic, jednou skoncil 1101. Pak spis jen brawl, a ted sem to uz dva mesice nezapnul a mam klid. Zustanu u dual commanderu v papiru:) ranked brawl by me ale asi bavil...
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja radim hrat brawl a neresit rating a tiery :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Já mu radil cycling nebo ten monowhite enchantmentovej deck, co se v poslední době objevil. Silou cavalcades nebo monogreen s minimem R si nejsem moc jistej. Monogreen bude pravděpodobně rotation proof, což je fajn z hlediska investovaných WC, ale já měl postavenej monogreen, before it was cool, a byly období, kdy jsem se s ním v meta vůbec nechytal, což se může stát i po rotaci.

    Velkou výhodou všech těchhle decků každopádně je, že jsou rychlý, protože když jako F2P začátečník musíš grindovat dailies se suboptimálním deckem, tak tě to nesmí stát moc času, jinak tě to začne otravovat.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATEEJ: plne te chapu, ale asi jsem hral za zivot moc turnaju, protoze pro me je nejvetsi poteseni prave kdyz mi prijdou spravne landy a muzu se alespon pokusit vyhrat:))
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATEEJ: Ja to tak delam vzdy protoze wildkaret nemam nikdy dost (teda ted jo co sem cca 2 mesci zpet rozhodl prestat hrat STD uplne) ale jinak sem mel vzdy rare wildkaret nedostatek
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WRATA: Ne, i když jak tak koukám, asi bych mohl/měl, co s nima taky.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    STRANGERD: Máš naprostou pravdu.

    Ale třeba templů mám 12, jenom co mi padlo v boosterech, za WC jsem vyměnil asi dva. Kdybych si je měl zkompletovat, jak se obecně radí, tak to je 38 WC v prdeli. Se shocklands jsem na tom podobně, těch mám 15, redeemoval jsem asi dvě nebo tři.

    Já mám rád, když mi hraní nějaké karty přináší potěšení. A upřímně řečeno, potěšení mi přinášejí spelly, ne země na manu, to jsou jenom enablery bez chuti a zápachu. Hraju to pro zábavu, ne pro maximální power (i když je pravda, že lépe chodící mana znamená méně frustrace a tudíž i více zábavy, nemluvě o přístupu k tříbarevným deckům). Žádnej deck jsem nepostavil podle netu. Třeba u RDW, monogreen machine, monoblack sack a Simic flash jsem samozřejmě hodně ovlivněnej decky, které jsem v MTGA potkal, ale ve všech třech případech tam mám karty, který se v naprosto optimalizované podobě dotyčného decku nehrajou, ale mě bavěj a měl jsem je ve sbírce.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATHES: respektive to monogreen stompy o kterym mluvil WRATA zni asi jako lepsi plan jakej deck aktualne stavet:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: ano o tom to tak trochu je. karetni hry tohohle typu nefungujou "koupim si karty za milion a budu nejlepsi hrac na svete". Pokud do toho das nejaky penize, tak je to hlavne o tom, ze si zrychlis tuhle pocatecni "nemam nic" fazi a otevres si daleko vic moznosti co hrat.

    Navic fakt, ze do toho lidi (jako treba obcas ja) rvou penize bys mela spis ocenit. Uvedom si, ze jen diky lidem, co do toho cpou penze to spousta lidi (vcetne tebe) muze hrat zadarmo:)

    Obecne se doporucuje dat co nejdriv dohromady nejlevnejsi T1/2 deck (hadam, ze to bude monored, mozna cavalcade monored) a s tim zacit hrat proti ostatnim lidem, co budou hrat spis tier decky nez cokoliv jinyho.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Ja se nakym haluz zpusobem dostal v constructed na platinum a je to nehratelne, tam uz se necapu se svejma srandama.
    Musim pockat az po mesicnim payoff spadnu a hlavne uz na ten level nepostupovat
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATEEJ: jenom taková poznámka, ty "doublelandy" se ti masivně vyplatí i v dvojbarve, troufnul bych si říct dlouhodobé i víc než jakýkoliv jiný rare co v tvým decku není absolutni bomba... Pokud nevěříš, zkus pogooglit nějakou tu matematiku vztahu počtu barevnejch zdrojů k pravdepodobnosti toho moct zahrát barevný karty v daným kole
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam