LUCINKA:
Tak, konečně mi k něčemu je plod mého autismu, excelová tabulka se všemi mými drafty, včetně počtu U a R v nich. (Mám i screenshoty decků, kdyby to někdo potřeboval.)
Když těch bezmála 150 draftů zprůměruju, tak 1 quickdraft za 5000 zlatých mi vynese:
5,2 U a 1,5 R(MR)
Když připočítám i U a R, které se do decku nedostanou:
6,2 U a 1,7 R(MR)
(z U v sideboardu počítám jenom třetinu, protože dvě třetiny jsou nepoužitelný hovna, co na tebe tak jako zbydou)
Vyjma toho dostaneš za účast v draftu 1 klasický booster navíc, takže jsi na:
8,2 U a 2,7 R(MR)
Pokud se v quick draftu držíš v průměru na 2,5 vítězstvích za draft (což je hodně dostupná meta i pro začátečníka), tak si každým draftem vyděláš na 1/3 vstupu do draftu v gemech, takže připočti 1/3 průměrného U a R zisku z draftu:
10,6 U a 3, 5 R(MR)
K tomu je dobré dodat:
1)
Vždycky beru hratelný common před R, které by se mi hodilo v constructed standard. Ale klidně můžeš vzít sem tam nějaký ten R do sbírky, jak radil MATHES, aniž by to mělo zásadní dopad na kvalitu tvému draftového decku.
2) Tohle, co tady píšu, je podlaha, potenciální strop je výš, pokud budeš dobře hrát.
3) Za těch 5000 zlatých si navíc kupuješ (byť jen na čas) konkurenceschopný herní deck, se kterým můžeš snáz plnit daily wins a questy (vyjma toho může být v jiných barvách než tvůj standardní deck, takže při plnění questů si můžeš vybrat ten, který dává vzhledem k zadání tvých aktuálních questů větší smysl).
Nebo si za těch 5000 goldů koupíš 5 boosterů, ze kterých máš 10 U a 5 R(MR) (přičemž je minimální šance, že ti padne zrovna takový R(MR), který by se hodil do toho jediného decku, který máš). A taky nemáš žádnou zábavu s draftováním.