• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    RASTASHAMAN: jezis, story knihy k mtg jsou uplne samostatna kapitola. Dal jsem tomu vetsi sanci nez par odstavcu u Dominarie, kde to psala Martha Wells, tedy alespon prumerna spisovatelka, a ne nejakej patlal z marketingu.

    Furt to bylo fakt spatny.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    CHOBOT: plochy je to je bez debat. nejak jsem posledni temata neresil, ale zacinaji na me pusobit strasidelne. vzdyt si staci precist doprovodne knizky k mtg, ktere u nas vysly dokonce v čj, no strasne sracky, ostatne jako vetsina literatury ala paperback zpracovavajici anglosaske (euroatlanticke) archetypy ve fantasy literature... jak rikal sapkowski ústy Pražanů v Božich bojovnících: doba uz je taková.... a neudelas nic.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    nechci byt za debila, ale co je secret lair/ walking dead?
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    pěkný rozbor, co je špatně na secret lair https://www.youtube.com/watch?v=TAwk6RiK_dE
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ASYD: Jako jo, to je trochu divný. Na druhou stranu se sanctioned turnajema je prakticky konec, takže co se hraje ve vlastních hrách/turnajích je jen o domluvě.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RORSCHACH: Drama z toho nedělám, ale ono nejde o jednu kartu, ale o takovej plíživej trend, co panuje (a imo postupně narůstá) už několik let.
    ASYD
    ASYD --- ---
    RORSCHACH: az na to "eternal format legal"
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Nedělal bych z toho žádný drama. Berte to tak, jak kdyby si tu kartu nějakej fanoušek The Walking Dead udělal ve Photoshopu a pak si ji nechal za $50 profesionálně vytisknout, když do toho ty prachy chce dát, tak proč ne.

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    OLA44: A nebyl to Sparky?
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Tak jsem dnes poprve reportoval hrace v MTGA :) Normalne blbecky co zdrzuji neresim ale tohodle jsem nahodou potkal dvakrat (vcera a dnes) a vyuzival timer na totalni maximum...v kazde fazi do posledni vteriny cekal....Diky tomu jsem si vcera zapamatoval jeho nick a dnes opet to stejny...Tak jsem si zaguglil jestli jde reportovat a ano primo na strankach wizardru v sekci Arena a je tam i kategorie Stalling. Mamlas se jmenuje "sparkle" kdybyste nahodou na nej narazili :D
    ASYD
    ASYD --- ---
    CHOBOT: ja v generickem fantasy nevidim problem. vetsi prostor pro vlastni fantasii (ktera naopak u licencovanych postav/mist/lore naprosto absentuje) a vlastni legendarky a jejich pribehy, at jsou plossi

    nakonec ta hra proste stejne nema nejakou extra hloubku, takze asi otazka co si od toho clovek slibuje
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATEEJ: no vidis, a mne treba mtg universe prijde naopak dost plochy a nudny, klasicky genericky fantasy. Mozna to bylo lepsi v dobach phyrexie a urza sagy, ale narovinu, takovej lore uz se nikdy nevrati.

    Crossovery za me proc ne, jen distribucni model v podobe secret lair je velmi, velmi spatnej.

    Navic cilovka jsou prave ti parchanti, ne boomeri jako my, co akorat krmej sekundarni trh.
    HEERO
    HEERO --- ---
    Jinak Dimir zatím funguje, bez větších problému jsem došel zatím na diamond se skoré 15:2. Akorát přemýšlím, že dám pryč Lochnesku, protože sem ji zatím zahrál jednou a ještě to byl ten match, kde jsem prohrál (nutno podotknout, že po špatně zahraný hře), ale vlastně jsem zjistil, že jí vůbec nepotřebuju...

    Deck
    2 Ashiok, Nightmare Muse (THB) 208
    2 Thassa's Intervention (THB) 72
    1 Ugin, the Spirit Dragon (M21) 1
    3 Rain of Revelation (M21) 61
    2 Heartless Act (IKO) 91
    1 Sea Gate Restoration (ZNR) 76
    3 Extinction Event (IKO) 88
    2 Eliminate (M21) 97
    2 Shark Typhoon (IKO) 67
    2 Castle Locthwain (ELD) 241
    4 Fabled Passage (ELD) 244
    2 Ashiok's Erasure (THB) 43
    5 Island (ANB) 113
    4 Swamp (ANB) 116
    3 Castle Vantress (ELD) 242
    3 Zagoth Triome (IKO) 259
    1 Clearwater Pathway (ZNR) 260
    1 Massacre Wurm (M21) 114
    4 Bloodchief's Thirst (ZNR) 94
    2 Jwari Disruption (ZNR) 64
    3 Neutralize (IKO) 59
    1 Hagra Mauling (ZNR) 106
    2 Mystical Dispute (ELD) 58
    2 Negate (RIX) 44
    1 Lochmere Serpent (ELD) 195
    2 Temple of Deceit (THB) 245
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: Hasbro to ridi fakt nechutne
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A dopředu se děsím Strixhaven a licencovanýho Harryho Pottera jako planeswalkera...

    A to mám rád jak Harryho Pottera, tak godzillu, tak D&D... Ale ne v MtG. (I když to D&D si pořád dovedu představit nejlíp, protože s MtG to sdílí žánr středoproudé fantasy.)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Godzilly mi taky lezly na nervy, to prostě do MTG světa nepatří...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Mně se nový světy líběj, dokonce moc (a nové návštěvy starých světů taky), ale vaděj mi karty, které (zejména vizuálně) nepokrytě odkazují na nějaké popkulturní fenomény, jako třeba roztomilí pejsci nebo piráti v třírohých kloboucích. Nemám problém s obecnou inspirací nějakým historickým obdobím nebo stylem (staré Řecko, Egypt, gothic horor, konkvista), nebo když je to nějak decentně zaobalené nebo upravené (pohádkové motivy z ELD, místo cvičených opiček goblini, Shark Typhoon), ale sere mě, když na mě najednou vyskočí Godzilla, Mothra, příšera nakreslená specifickým non-mtg stylem (komiksárny v IKO a některé secret lairs), nebo postavy z Walking Dead převedené 1:1 do karet.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: takze maj tocit porad ty samy svety dokola? nebo jak by sis to predstavoval?:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Mě teda víc než power creep sere pop culture creep. Není to něco, kvůli čemu bych MtG přestal hrát, ale strašně to sviní MtG universe, kterej je svébytnej, širokej, hlubokej a má na čem stavěj. Mám neodbytnej pocit, že v posledních letech si v Hasbru jednou ročně sednou a řeknou si, co teď mají děcka rády, a pak začnou v MtG produkovat upíry, dinosaury, piráty, pejsky, kočičky, komiksový alt arty, licencovaný godzilly a postavy ze seriálů, crossover s D&D...
    Silver bordered poníci pro charitu? Cajk, to beru jako fór, kuriozitu nebo sběratelskou záležitost. Ale to ostatní mě pomalu, ale jistě začíná srát.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Jako aktuálně si neumím představit, že bych hrál STD, k MTG jsem se vrátil už zase skoro před 4 lety a se STD seknul tak před rokem. A blbé je, že mě většina decků nebaví hrát ani na té Areně, kde se tomu neustále nehejbe cena.

    Pokud nebereme casual v hospodě (ten má cenu hrát vždy), tak teď je nejzábavnější formát Modern, ten už fakt dlouho nebyl v takto vyrovnaném stavu (vlastně jediné decky, proti nimž není zábavné hrát, jelikož si hrají tak sami jsou Boglové a Titan a ty jsou na metě už dlouho) a pro ban Ura není moc důvod (a to se mi pravidelně stává, že když si vezmu Burn tak se tam otočí třeba 4x ;-) ), ale ve většině decků máš na něj odpovědi už v základu...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    HEERO: Std jde spíš mimo mě, ale trochu mi přijde, že meta je v aktuálních digitálních letech strašně rychle solved, ale následně už se nikdo nenamáhá udělat to, co říkáš, pokusit se postavit protideck proti tomu, kterej jasně vede.

    Na druhou stranu, proti Field of the Dead se protideck stavěl špatně a Simic ramp z loňského podzimu, ve kterém se hrály 4x Nissa, 4x Oko a 4x Hydroid Krasis (a svého času ještě 4x Once Upon a Time) jednoduše byl výběrem těch nejsilnějších karet in vacuum, které se sešly zrovna do jedné barevné kombinace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam