• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Z toho je člověku úplně smutno. Tempo, jakým WotC chrlí další a další produkty, je poslední dobou fakt šílené - jak se píše v jednom z komentářů, když ani hlavní cílovka (dospělý člověk s dostatkem peněz denně sledující MTG) nestíhá sledovat, co všechno vychází, něco je špatně. Pár her na něco podobného podle všeho už dojelo, tak snad Hasbro ví, co dělá...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Za Q1 a Q2 2020 byla divize Hasbro Gaming (kde jsou asi všechny jejich stolní hry, ne jen MtG) jako jediná v plusu. Čekám, že budou chtít, aby jim Gaming nahradil covidový ztráty ostatních divizí, takže budou dělat ještě víc čuňačin, jako třeba Peppa Pig - Legendary Creature - Elemental Boar Rogue.
    WRATA
    WRATA --- ---
    V0IT: Tam ale pry vyjdou tyhle zeme ktere ted nejsou. Nicmene absence 5 Triomu na STD stavi jiste decky do vyhody
    V0IT
    V0IT --- ---
    spoiler Kaldheimu (samozřejmě fake:)

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    XAKROO: jo
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Můžu se zeptat, když zahraju adventure spell, a pak tu přášerku, a nějakým kouzlem si vrátím tu příšeru na ruku, můžu znovu pak zahrát ten adventure spell?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    It's official, Standard is absolutely healthy!

    Jasně, je to jen malej vzorek, ale stejně, Omnatha hraje procentuelně víc lidí než Oka loni na podzim.

    2020 Season Grand Finals Metagame Breakdown
    https://magic.gg/news/2020-season-grand-finals-metagame-breakdown

    01
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    BLACKDRAGON: je to tak, vždy když na stacku resolvne jeden spell, znovu se jede kolečko předání priority, kdy je zase možné na stack třeba něco přidat.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MATHES: k tomu split second dotazu

    to teda znamena, ze ako hraci hraju spelly na stack a zacnu ich odhora(od posledne zahraneho) vyhodnocovat, da sa aj pocas vyhodnocovania dalej castit na stack?

    - hrac A zahra prvy spell na stack, drzi si prioritu
    - hrac A zahra druhy spell so split second
    - nikto nemoze nic zahrat, lebo split second to zakazuje na stracku ako staticka abilita, spell sa resolvne a na stacku ostava prvy spell
    - teraz mozu ostatni hraci reagovat na prvy spell pred resolvom ak to chapem spravne (lebo uz split second nie je na stacku)

    to som totiz nevedel, ze ak ide o stack, myslel som, ze hraci mozu stack iba navysovat a nabalovat dalsimi spellmi (v multiplayeri podla poradia ako idu za hracom s prioritou), ale nevedel som, ze ked je napr na stacku 6 spellov, tak si hrac moze pockat, kym sa napr 3 neresolvnu a potom reagovat na nejaky spell ktory bol povodne niekde v strede stacku, na ktory chce reagovat az ked je na rade v resolve
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    BLACKDRAGON: viz MATHES, jako mana abilita to na stack vůbec nejde, takže great hengem si můžeš přidat life aniž by na to někdo mohl reagovat.

    Stejně tak to můžeš aktivovat v průběhu deklarace castu spellu, pze spell/abilita se nejdřív deklaruje, až pak se platí mana.

    Díky tomu existuje ranec zajímavých interakcí, například to, že pokud máš na stole Ashnod's altar a grenza, dungeon wardena, tak můžeš grenzovu abilitu zaplatit tim, že grenza sekneš pro manu do altaru (nejdřív deklaruješ aktivaci ability, až pak platíš manu).
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: starej dobrej delayed trigger:)

    MATEEJ: 605.1a An activated ability is a mana ability if it meets all of the following criteria: it doesn’t require a target (see rule 115.6), it could add mana to a player’s mana pool when it resolves, and it’s not a loyalty ability. (See rule 606, “Loyalty Abilities.”)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    S tím související dotaz:

    Zakáže Faith's Fetters ("Enchanted permanent can’t attack or block, and its activated abilities can’t be activated unless they’re mana abilities.") abilitu Prismita, popř., kdyby byl třeba Great Henge i potvora, tak abilitu Great Henge?
    WRATA
    WRATA --- ---
    ASYD: Tohle jsou relativne easy veci. Ja uplne tecu z veci se kterejma sem se potkal za ty roky.

    Phyrexian Metamorph skopiruje Scarab Goda, pak umre a na konci kola se ti vrati do ruky. Smysl to nedava vubec zadnej ale proste to tak funguje.

    Pripadne chutovky z https://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=489734
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: timhle si nejsem vubec jistej uprimne. mam za to, ze v arene to funguje bez stacku, ale nejsem si tim 100% jistej
    WRATA
    WRATA --- ---
    BLACKDRAGON: 1 je jak pise MATHES:

    2 - Abilita jde na stack jako celek protoze soucasti te mana ability je jeste dalsi efekt a souper ma sanci reagovat
    ASYD
    ASYD --- ---
    sidenote: mam trochu stojaka kdyz si to ctu, jak komplikovane jsou pravidla u tehle hry
    MATHES
    MATHES --- ---
    BLACKDRAGON:

    1) ne. spell se split second se vyhodnoti bez reakce, protoze split second, potom je na stacku uz jenom prvni spell, ktery uz muze souper reagovat a counterovat ho.

    2) nevim kde je problem, nechapu dotaz. zkus se zeptat jinak
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Time-lapse for Saruli Caretaker done for Magic: the Gathering
    by Howard Lyon

    https://twitter.com/i/status/1313883497149456384
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    diky za odpovede a este dve dalsie situacie :)

    1. v svojom kole zahram spell, stale mam prioritu a zahram druhy spell so split second, predam prioritu - mohol som si takto poistit, ze na prvy spell mi nikto nezahra counterspell? - a teda ci napr mozem zahrat sekvenciu spellov v svojej priorite, nez super zahra napr silence (a zakaze mi dalsie castenie v danom tahu)

    2. mana abilita nejde na stack (ale az spell ci abilita co nou zaplatim), ako je to pri abilite ktora dava manu ale nie iba manu? napr the Great Henge dava 2 zelene a 2 zivoty - je to mana abilita ktora nejde na stack alebo to uz ide na stack lebo to nie je cista mana abilita ale dava aj 2 zivoty? (alebo mana abilita cast nejde na stack a life cast ide na stack?!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam