• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    HEERO
    HEERO --- ---
    MATEEJ: já to měl včera asi 5 hodin zapnutý a viděl jsem dokonce jednou Mill Rogue od Setha Mandfielda, hraje fakt skvěle a jeden gruul od Autumn Burchett, ten týpek je skvělej...vypnul jsem to, když měl 6:0
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Jak moc nehraju standard, tak mě ten Omnath ani moc nesere, ale musím říct, že na ty top soutěžní zápasy bych se docela podíval - kdyby 60 % lidí nehrálo identickej deck. Takhle ten e-sport teda nevybudujou!!!
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Ale ty modalni zeme nejsou dual zejo. Musis to dat jako jednu a mas smulu pokud si to neumis bliknout na druhou stranu. Ja jsem zvedavej jak to bude ted vypadat na worlds. Vic Omnathu nez Oci pred rokem...docela masakr
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: jojo protoze vsichni rikali, ze jak odrotujou shocklandy, tak bude malo dualu, takze se budou hrat dvoubarvy... a pak prisel omnath a vsichni zjistili, ze manabase je vlastne dost v pohode:D
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    V0IT: Tak díky za fake spoiler. :)
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Z toho je člověku úplně smutno. Tempo, jakým WotC chrlí další a další produkty, je poslední dobou fakt šílené - jak se píše v jednom z komentářů, když ani hlavní cílovka (dospělý člověk s dostatkem peněz denně sledující MTG) nestíhá sledovat, co všechno vychází, něco je špatně. Pár her na něco podobného podle všeho už dojelo, tak snad Hasbro ví, co dělá...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Za Q1 a Q2 2020 byla divize Hasbro Gaming (kde jsou asi všechny jejich stolní hry, ne jen MtG) jako jediná v plusu. Čekám, že budou chtít, aby jim Gaming nahradil covidový ztráty ostatních divizí, takže budou dělat ještě víc čuňačin, jako třeba Peppa Pig - Legendary Creature - Elemental Boar Rogue.
    WRATA
    WRATA --- ---
    V0IT: Tam ale pry vyjdou tyhle zeme ktere ted nejsou. Nicmene absence 5 Triomu na STD stavi jiste decky do vyhody
    V0IT
    V0IT --- ---
    spoiler Kaldheimu (samozřejmě fake:)

    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    XAKROO: jo
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Můžu se zeptat, když zahraju adventure spell, a pak tu přášerku, a nějakým kouzlem si vrátím tu příšeru na ruku, můžu znovu pak zahrát ten adventure spell?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    It's official, Standard is absolutely healthy!

    Jasně, je to jen malej vzorek, ale stejně, Omnatha hraje procentuelně víc lidí než Oka loni na podzim.

    2020 Season Grand Finals Metagame Breakdown
    https://magic.gg/news/2020-season-grand-finals-metagame-breakdown

    01
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    BLACKDRAGON: je to tak, vždy když na stacku resolvne jeden spell, znovu se jede kolečko předání priority, kdy je zase možné na stack třeba něco přidat.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MATHES: k tomu split second dotazu

    to teda znamena, ze ako hraci hraju spelly na stack a zacnu ich odhora(od posledne zahraneho) vyhodnocovat, da sa aj pocas vyhodnocovania dalej castit na stack?

    - hrac A zahra prvy spell na stack, drzi si prioritu
    - hrac A zahra druhy spell so split second
    - nikto nemoze nic zahrat, lebo split second to zakazuje na stracku ako staticka abilita, spell sa resolvne a na stacku ostava prvy spell
    - teraz mozu ostatni hraci reagovat na prvy spell pred resolvom ak to chapem spravne (lebo uz split second nie je na stacku)

    to som totiz nevedel, ze ak ide o stack, myslel som, ze hraci mozu stack iba navysovat a nabalovat dalsimi spellmi (v multiplayeri podla poradia ako idu za hracom s prioritou), ale nevedel som, ze ked je napr na stacku 6 spellov, tak si hrac moze pockat, kym sa napr 3 neresolvnu a potom reagovat na nejaky spell ktory bol povodne niekde v strede stacku, na ktory chce reagovat az ked je na rade v resolve
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    BLACKDRAGON: viz MATHES, jako mana abilita to na stack vůbec nejde, takže great hengem si můžeš přidat life aniž by na to někdo mohl reagovat.

    Stejně tak to můžeš aktivovat v průběhu deklarace castu spellu, pze spell/abilita se nejdřív deklaruje, až pak se platí mana.

    Díky tomu existuje ranec zajímavých interakcí, například to, že pokud máš na stole Ashnod's altar a grenza, dungeon wardena, tak můžeš grenzovu abilitu zaplatit tim, že grenza sekneš pro manu do altaru (nejdřív deklaruješ aktivaci ability, až pak platíš manu).
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: starej dobrej delayed trigger:)

    MATEEJ: 605.1a An activated ability is a mana ability if it meets all of the following criteria: it doesn’t require a target (see rule 115.6), it could add mana to a player’s mana pool when it resolves, and it’s not a loyalty ability. (See rule 606, “Loyalty Abilities.”)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    S tím související dotaz:

    Zakáže Faith's Fetters ("Enchanted permanent can’t attack or block, and its activated abilities can’t be activated unless they’re mana abilities.") abilitu Prismita, popř., kdyby byl třeba Great Henge i potvora, tak abilitu Great Henge?
    WRATA
    WRATA --- ---
    ASYD: Tohle jsou relativne easy veci. Ja uplne tecu z veci se kterejma sem se potkal za ty roky.

    Phyrexian Metamorph skopiruje Scarab Goda, pak umre a na konci kola se ti vrati do ruky. Smysl to nedava vubec zadnej ale proste to tak funguje.

    Pripadne chutovky z https://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=489734
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: timhle si nejsem vubec jistej uprimne. mam za to, ze v arene to funguje bez stacku, ale nejsem si tim 100% jistej
    WRATA
    WRATA --- ---
    BLACKDRAGON: 1 je jak pise MATHES:

    2 - Abilita jde na stack jako celek protoze soucasti te mana ability je jeste dalsi efekt a souper ma sanci reagovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam