• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    MATHES: já ti nevim... Záleží spíš na vlastním hráčském nastavení: buď hru hraju, protože mě to baví, a pak mi může být jedno, že nehraju tier1 deck a netočím se v kolotoči s pěti jinýma tier1 deckama pořád dokola až do zblbnutí, nebo hraju abych vyhrál, a pak je to holt volba a úděl a nemůžu si stěžovat. Vybalancovaná nebyla a nebude žádná sběratelská karetní hra. Jakmile se nerfne/zabanuje jedna OP kombinace, hned na její místo naskočí jiná další v pořadí.

    Můj předchozí nářek nad tím, že dobrý karty do historic formátu nejsou dostupný, se netýkal potřeby mít je všechny a ovládnout metu, ale zkrátka toho, že není moc dostupnej ten formát jako celek, což je vomrd vzhledem k tomu, že je nejzábavnější.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: já bych byl byl rád i za nějaké statistiky. Jako vědět kolik procent karet mám z edice, výhry, prohry. Historie matchů a spoustu dalších věcí.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ale to je zas o tom, ze bych chtel ladder, kterej by nejakej balancing pomerne rychle zaridil :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    KVIIIK: no pockej ale na tom neni nic tak divnyho. pokud je neco fakt nesmyslne konzistentni a dobry, tak bych byl blbej abych to nehral, zaroven muzu chtit aby se to zabanovalo, protoze uz to hrat nechci:)

    viz Maro himself:)

    Magic: the Gathering: Twenty Years, Twenty Lessons Learned
    https://youtu.be/QHHg99hwQGY?t=2388
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    MATEEJ: to je ideální stav: casual hráči hrajou spolu a potkávají různorodý zajímavý balíky, zatímco prasiči a kombaři s tier 1 balíkama svorně nadávaj, že všichni hrajou to samý a je potřeba nerfovat, protože potrefená husa... :D (nic osobního, prostě mě to pobavilo, že je to stejný ve všech hrách, kdy nejvíc nadávaj lidi, co hrajou největší prasárny)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KVIIIK: nevím, jestli to už funguje i v historic brawl, ale v tom klasickém jsou commanders rozdělení do tierů, ke kterým matchmaking silně přihlíží.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    WRATA: hrajeme stejnou hru? z těch commanderů, co píšeš, jsem za cca 30 her nepotkal ani jednoho :D A sám hraju taky úplně jiný.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: zahrát si s někým cíleně je dlouhodobě neskutečný pain in the ass, zejména v limited, kde potřebuješ nastavit bo3, timer a fungující sideboardovani. aktuálně jsou v klientu 3 metody a všechny tři fungují naprosto random.
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Taky, a hraju to protoze je to proste nejstabilnejsi deck
    ASYD
    ASYD --- ---
    Mne tam chybi interface pro friendlist play... to co tam je ted je naprosta tragedie
    MATHES
    MATHES --- ---
    mne v arene chybi ladder play pro commander, chapu, ze je commander casual format, ale stejne:))
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: ja potkavam furt dokola golose:)
    WRATA
    WRATA --- ---
    KVIIIK: Ne, neni, ten format potrebuje updatnout banlist aby v queue nebylo jenom baral/teferi/urinal control, golos/kinnan/Omnath midrange a Winota jako jedine aggro. Uplne jasam kdyz potkam neco jineho, coz je vzacnost jako svine, za posledni mesic tam mam odehrano nejakych 500 her a je to fucking nuda
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    Dnes je ve storu 400 gemů za 1500 goldů. Úplne v levo v daily deals :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: myslim si (a ruku do ohne bych za to nedal) ze padaj jenom ze setu co jsou aktulane ve STD
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    To mě připomenulo dotaz, který jsem měl na vás nachystaný :-) Ty random karty co se dají získat denně za výhry jsou tedy jenom z určitých edic? nebo tam je úplně všechno? předpokládám že asi jenom některé edice, že?
    MATHES
    MATHES --- ---
    KVIIIK: most played se blbě měří, když majorita commander her se hraje někde v hospodách, na chalupách a tak:)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KUTAS: pleteš se :)
    "WotC also say that the most popular official format is Commander, but it's unclear what "popular" means exactly, and it's probably not the same thing as "most played"."
    Ovšem jinde zase píšou: https://bleedingcool.com/games/commander-may-be-most-played-format-magic-the-gathering/
    ASYD
    ASYD --- ---
    okrajova zalezitost to neni ani nahodou
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KVIIIK: jsem přesvědčený, že Commander není nejlepší formát Magicu..., podle mě se pořád primárně hraje Standard/Modern a Limited. Commander je spíš okrajová záležitost, i když s podporou WoTC popularita určitě stoupla (ano jsem tendeční - nemám rád commander, skoro to zničlo jednokarťáky :)

    Pletu se?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam