• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem

PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

[ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RORSCHACH: To chápu, že se bany týkají jenom STD, ale bylo mi divný, že vůbec řešej STD, na kterej kašlaj (a kterej navíc nebyl vyloženě broken), a nedělaj nerfy pro Alchemy, kterej chtěj tlačit. A v tom jsem byl mimo, protože Divide by Zero nerfnuli teď a Haven už dřív, takže z jejich pohledu byl Alchemy pořešenej.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATEEJ: Já mám pocit, že furt nechápeš, že to jsou dva různý formáty a Alchemy se tenhle ban vůbec netýkal. Třeba to Faceless Haven je v Alchemy nerfnuty.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SORBAK: aha, jasně, sem mimo
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RORSCHACH: V papíru je STD co se týče obliby někde za EDH, Legacy a Limited. S jeho vyvážeností si WotC vážně nemusí dělat hlavu, dokud hygienická situace neumožní neomezené turnajové hraní. A od vydání Alchemy dávají WotC jasně najevo, že TOHLE je teď pro ně (minimálně na dobu covidu) nový Standard, díky rebalancování dlouhodobě udržitelný ve stavu vyrovnanosti a zábavnosti.

Jinými slovy, Alchemy vymysleli proto, aby mohli nerfovat ve Standardu, už proto, že je to formát, kterej v Areně narozdíl od papíru lidi hrajou nejvíc ze všech arenových formátů.

Epiphany nerfnuli už v prosinci (další nerf by asi neměl smysl), Divide by Zero nerfnuli teď, což jsem přehlédl. O to je mi divnější, že u Faceless Haven se o nerf ani nepokusili.

Mimochodem, vyjma T3feriho rebalancovali docela hafo karet, včetně několika karet operujících s dungeon mechanikou.

Alchemy Rebalancing for January 27, 2022 | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magic-digital/alchemy-rebalancing-january-27-2022
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BURKHAR: Mě to asi donutí vyměnit frost bite za Play with fire. Bez Faceless Haven už frost landy ve fritce ztrácí smysl.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MATEEJ: Ban Faceless Haven je naprostá pičovina. Jsou to prostě zmrdi, kteří celý Medžiky pomalu pohřbívají do totálního nesmyslu.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: No Alrund's Epiphany se vůbec nedivím, včera jsem měla za soupeře Grixis variantu (RU), kterému se povedlo to zřetězit 5x a ubít můj lifegain (WG) modrou 7/7 zemí
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATEEJ: Je to k neuvěření, ale ona ještě existuje i papírová verze MTG, kterou taky musí řešit :)

Alchemy je vlastní digitální formát, kterého se tohle vůbec netýká. Těžko mohli něco nerfovat, když banují ve formátech, kde se karty nerfovat nedají.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WRATA: A proto je mi divný, že Faceless Haven a Divide by Zero neudělali nerfnuté verze. Tím spíš, že to nějak extra přestřelený karty nejsou, jako že by kvůli nim byl Standard vyloženě rozbitej.
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATEEJ: Sak to vime ze alchemy je zpusob jak nedavat do obehu wild karty...jsou to proste zmrdi no
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Divný, že nešli cestou nerfu. K čemu teda to Alchemy je, když jeho největší a nezpochybnitelnou výhodu (někdo by řekl i jedinou) nechtějí používat?

A byl bych opatrnej s craftováním Epiphany kvůli wild cards, jak se to před bany v Areně dělává. Klidně by mohli říct, že její nerfnutá verze je v pohodě hratelná v Alchemy a tudíž za její ban žádné WC dávat nebudou.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    January 25, 2022 Banned and Restricted Announcement | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news/january-25-2022-banned-and-restricted-announcement
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    v daily deals 550z za 50z
    TMA
    TMA --- ---
    RUNYAR: Ta potvora se stane blokovanou. A ten příznak "tato potvora je blokovaná" se vynuluje až na konci kombatu. Blokované nedávají damage, leda by měly trample.

Pohádku si k tomu můžeš představit, že se rozeběhne, tam uvidí blokera a zastaví. Pak nějak bloker zmizí, umře, cokoliv, ale potvora už stojí a nedosáhne na soupeře. Potvory s trample se nezastavují, pokud je něco nezabije. :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RUNYAR: v tomto případě projde dmg do soupeře pouze tehdy, pokud má útočící potvora trample (protože toughness blockera nedostala vůbec žádnou dmg, když zmizel ještě před udělením dmg)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Mám takový dotaz, mě to prostě vrtá hlavou... docela běžná situace kdy soupeř blokuje potvoru, ale ještě než si bouchne soupeř obětuje blokující. A soupeř tím pádem nedostane zranění.

Jako rozumím proč, ale stejně když se prakticky útok nesrazí s blokem, nemělo by to projít do soupeře?
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Pro draftery v daily deals za 9000 zlatých nebo 1350 gemů draft token. Není sice extra sleva, ale možná využijete
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    WIRUSS: Všechno už je vybrané, i tak díky.
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    Ahoj. Nevite jestli je ranked zmrazeny na par dni? Jsem spadnul do platiny a chci splhat, ale mam tam vykricnik a po viteznym boji se nerankuje...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIRUSS: Theros nefachá. Vzal jsem ty dva Midnight Hunty. Zbytek nechám ostatním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam