• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem

PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

[ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: ono i když dostaneš jako odměnu nerfnutou kartu, dostaneš obě. Nejspíš i u těch co otevřeš v balíku...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KVIIIK:

Alchemy karty jsou dvojího druhu:

1) Nerfnuté nebo posílené verze karet, které vyšly i tiskem (např. Esika's Charriot, Luminarch Aspirant nebo Triumphant Adventurer). U nich automaticky máš obě varianty karty, tu před úpravou i po ní.

2) Úplně nové karty, které existují pouze v Alchemy verzi. (Zatím vyšly dvě sady, jedna při launchi Alchemy, která obsahuje karty tematicky navazující na Innistrad, a nedávno sada navazující na NEO).

Pokud máš karty ze skupiny 1) ve sbírce, nemusíš si je pořizovat znovu, automaticky máš jejich varianty pro Standard i Alchemy. (A pokud se nepletu, když si ji vycraftíš přes wildcards, tak taky dostaneš obě varianty.)

Pokud chceš hrát v Alchemy karty ze skupiny 2), tak si je musíš pořídit koupí packů nebo přes wild cards. V draftu se neobjevují.

WotC počítají s tím, že karty budou průběžně nerfovat nebo posilovat. Příští dávka úprav má přijít 7. 4.

Z předchozích dvou odstavců vyplývá, že udržet si Tier 1 deck v Alchemy je náročnější na zdroje než si udržet Tier 1 deck ve Standardu.

(Nerfování a posilování se nicméně týká a bude týkat i normálních karet. U nich ti ale zůstanou obě verze, původní budeš moct hrát ve Standardu, novou jen v Alchemy.)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Pochopil jsem to správně, že Alchemy karty jsou úplně stejný jako normální karty až na to, že se budou častěji nerfovat? A že pokud někdo chce hrát alchemy formát, musí si znovu nakoupit všechno, co už má, protože obsah těch balíků je v podstatě identický, akorát se každý ten formát počítá do jiného cardpoolu?
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: Mám gemy na dva passy, ale asi si to nechám. To bude asi nejlepší.. uvažuji, ještě jestli nenakoupit balíčky historic. Cosmetic věci mě přijdou zbytečné. Jedině, že by mě něco fakt padlo do oka
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RUNYAR: Nejspíš přes quick drafty konvertovat zlato v gemy a za ty si koupit mastery pass.

Pokud se nemýlím, koupit si za to packy je méně výhodné.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Nějaká rada co s 45tisícy zlaťáků v aréně?
    AFRI
    AFRI --- ---
    ASYD: Zmínili, ale "technology" (lol). Zmiňoval, že práce na možnosti zvolit si defaultní zemi to nějak technologicky umožní do budoucna, a že to chtěj vyřešit předtím než budou reprintovat rare země, nebo něco takovýho.
    MATHES
    MATHES --- ---
    jako to je fakt kopec sraček který wotc prezentuje jako dobrou věc

50 USD za 12 Wild cards je úplně insane
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Jsou to nenažraný čuráci.

Já osobně proti Alchemy nic nemám, protože Constructed skoro nehraju a jako turnajovému divákovi mi vlastně vyhovuje, protože STD turnaje jsou proměnlivější, a tudíž zábavnější. Ale provozovat formát, kterej jede na raritních kartách a mění se cca jednou za měsíc a půl, ne-li častěji, bez dustingu, to je prostě prasárna, a to i vůči hráčům, kteří nemají problém do toho vrážet prachy.

Respektive, WotC na to mají právo. Jednoduše chtějí, aby do toho hráči STD permanentně vráželi prachy. Ok, je to jejich volba a následně volba těch hráčů, jestli to chtěj dělat. Ale ty kecy a vykrucování okolo, to je fakt k zblití.
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: me bavi jak zahrali do autu tu cast o chybejicim dustingu

jak vubec nezminili to ze clovek sbira playsety common mrdek z peti ruznych sad najednou :D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Jediné pozitivní info je nový arenový non-rotating formát, který bude obsahovat pouze karty dostupné i v papíru. Bez udání data, ale asi to bude relativně brzo. Nebude to Pioneer a není jasné, jestli Historic bude existovat souběžně s ním.

Jinak to je strašlivá hromada žvástů, jak se asi dalo od článku na téma "Ekonomika Areny" čekat.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Karty z Arena Beginner Set přestaly být legální ve Standardu, jsou legální jenom v Alchemy (aby Standard v Areně odpovídal papíru a digital-only karty byly pouze v Alchemy). Protože Brawl používá Standard legalitu, tak se tyhle karty nedají používat ani v něm.

Command Tower a Arcane Signet jsou ilegální omylem, bude opraveno.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SORBAK: Tak proč mi teda můj mono red deck hlásil, že už je karta ve standardu nepoužitelná (a do čtvrtka nebyl problém ji hrát)?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    ROBIN_SNNS: Nikdy ve standardu nebyl. Tedy kromě časů Rise Of The Eldrazi...
    ASYD
    ASYD --- ---
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Nevíte proč byl dneska Raid Bombardment zakázán ve standardu? Nedaří se mi to najít.
    NOODLE
    NOODLE --- ---
    RUNYAR: dik :]
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    KUTAS: není zač a děkuji za poděkování... potěší.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RUNYAR: tyhle upozornění zásadně oceňuji! Děkuji moc!
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    550z za 50z nebo 10g kdyby někdo chtěl v Aréně, tak je v denní nabídce
    MATHES
    MATHES --- ---
    BELIEVER: presne jak rika HARDY. je to stejny jako kdybys zahral cryptic command na counter + draw a zkopiroval ho. zkopirujes spell, ktery rika "counter & draw". nebudes mit na vyber znovu ze vsech moznosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam