• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    MATHES: Já zůstanu u legačky. Jen tě prosím o příklad, v jakém decku to chceš mít. A kdy bys to vytáhl ze sidu. Mě prostě nic nenapadá a proto si myslím, že se to v legačce neobjeví.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEJKYS: ja rikam, ze ten cost dvou treasuru je s postupujici hrou cim dal mensi. navic pokud mas v mainu nul rod (jakoze to neni na vintage nic tak moc vzacnyho) tak je to negate az 1 manu.

v zadnym pripade nerikam a nemyslim si, ze to znamena, ze je to T1 unplayable. Pokud si muzu vybrat jestli necham soupere zahrat time vault do klice na stole, nebo jestli mu dam radsi 2 treasure tokeny, vidim to dost netesne.

proste je to hard counter za jednu manu. to je neco co tady fakt nebylo (krom velmi specifickych veci typu annul), takze bych to nepodcenoval.

rikas, ze nechces hanit muj nazor, ale tak nejak mi porad davas do ust veci, co jsem nerekl a ani si je nemyslim, takze nejak nevim o co ti jde:)
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    MATHES: Nikdy jsem neřekl, že je blast lepší než force, že jo :) Ukazoval jsem na příkladu, že je to dobrá karta do sidu.
    Ještě jednou se tě zeptám - proti čemu bys to měl v sidu a co je tvůj deck? Mě zas nepřijde šťastný argumentovat sedmým kolem. To už může být snadno po hře (ano, každý matchup je jiný, tak který je ten, kde očekáváš víc jak sedm kol a tohle chceš mít?). Zároveň z toho tím argumentem děláš mrtvou draw do prvních kol. A když se představou přeneseme do toho sedmého kola, tak už možná v klidu zaplatíš FoN za plnou (a pořád máš šanci discardu).
    Já nechci nijak hanit tvůj názor, opravdu. Jen tě prosím, abys mi dal nějaký příklad, protože ta karta se nedá do decku na základě toho, že ve vakuu může dávat smysl.
    A samozřejmě ukáže čas. Jestli se to v Najádě začne rojit všude možně, rád zde ocením tvůj úsudek :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEJKYS: Ne vzdycky counterujes pri 2 zemich a 7 kartach v ruce. Pokud se bavime o prvnich 3-4 kolech, tak ano (samozrejme) 2 treasure tokeny nejsou vubec mala cena. pokud se bavime od 7. kola dal, tak 2 treasure tokeny uz muzou bejt velmi snadno naprosto irrelevantni. navic pokud muzes vyndat vsechny doplat X spelly (krom fluster, protoze storm) tak tresure tokeny co das souperi maj o trochu lepsi value (protoze nedavas souperi manu se kterou ti obejde pristi counter).

argumentovat pyroblastem mi prijde uplne mimo. shockingly enough je pyroblast proti modrej deckum lepsi nez tohle. ale on je pyroblast proti modrejm deckum casto lepsi i nez forsaz. znamena to, ze je pyroblast lepsi nez forcaz? asi spis ne, ze jo?
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    MATHES: To možná, ale řekni mi, proti čemu bys tohle sidoval. Proč by to mělo být vůbec v tvém sidu? Ty nepotřebuješ další hard counter. Ty chceš mít něco na konkrétní matchup (např. fluster proti stormu).
    Psal jsi, že bys tím counteroval skoro cokoliv krom lízání karet. Já bych tím nerad zakazoval swordy, aby měl oponent dřív na stole Jace. Proti kontrolu/modrému hráči), kde mě trápí zejména modrá kouzla (Jace, Teferi, Murktide...), bude lepší pyroblast, který oponentovi nedá zadarmo treasures (nedej bože další artefakty 8castu). Případně dispute, když nemám splash na červenou.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEJKYS: spell pierce, flusterstorm i mystical dispute nejsou hard countery. tohle jo.
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    MATHES: Nevěřím, že to uvidím na legačce někoho hrát. Na jednýaně máme spell pierce, flusterstorm, mystical dispute, pyroblast, hydroblast.
    Ani jedno se skoro nehraje v main, protože máš forsáže. A tohle si v sidu nedokážu představit/odůvodnit.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Já vím, že komba založená na potvorách jsou křehká, ale stejně mi to přijde hezký.

sghy29hnv4s81

neo-123-tatsunari-toad-rider
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: bavíme se o formátech, kde je jedním z pilířů forsaz, tj dáš 2 karty za counter spellu.

jasně, nebudeš tím counterovat soupeři brainstorm, když se snaží najít země, ale to je asi jedinej případ, kdy to bude trochu meh:)
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: V sidu bych klidne 1-2 kusy proti kontrolu mel
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Nejsem odborník, ale nejsou v eternal formátech 2 treasure pořád ještě slušná cena?
    MATHES
    MATHES --- ---
    Tady jeden "fixed" spoiler od kamose:D

MATHES
    MATHES --- ---
    tohle asi trochu rozbije eternal formaty:D
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: jakoze bys chtel v monowhite aggru hrat PW za 5 many, kterej ti da nekam jeden counter?
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Jako kdyby na formatu uz nebyl Wandering Emperor tak bych rekl ze ma sanci i na Pyj-o-nyru ale tam vubec nesleduju metu a nevim jestli tam nejaky monowhite aggro vubec je
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: standard je nejpomalejsi constructed, takze pochybuju, ze na jinym constructed se to chytne

WRATA: to neni uplne spravne. sundava se s jakymkoliv dmg, ne lethal dmg. tj destroy nebo jakykoliv dmg
    WRATA
    WRATA --- ---
    ROBIN_SNNS: Presne to co si pod tim predstavis. Kdyby to melo umrit se shield counterem efekt nevyjde a sunda se shield counter. Plati jak na dmg tak na destroy. Dost silna vec mi to prijde
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Na standard urcite ne.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: za 5 many je to imho proste moc drahy na constructed.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam