• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    TOTALLYDIZZIED: Taky to bylo poprve a naposled, kdy jsem ji hral,)
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    MATHES: pamatuju taky na jednoho imperátora, kde si hrál Breyu a pak to nebylo o tom, že bychom chtěli zakázat dvoukaretní komba, ale rovnou hru s Matesem, že si ten pasiáns můžeš skládat u stolu vedle:D
    MATHES
    MATHES --- ---
    LOP4TA: mam tam dve kill comba. obe potrebuji na stole Gartha a nejakej enchak co dava haste

1. kombo je deadeye navigator, kterej s Garthem (a haste) dokaze udelat nekonecno many a liznout celej deck, pak grapeshot na win
    2. kombo jsou manadorks + jeskai ascendancy + garth, kdy se vetsinou prolizes dostatecne daleko aby opet prisel grapeshot na kill
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    MATHES: a cim ze to vrazdis? :D
    MATHES
    MATHES --- ---
    v multaku obecne neni zabanovanejch spousta veci, protoze "3 v 1 nejaky nefer starty resi" a vicemene tim, jak na to wotc serou, tak mam pocit, ze kazda playgroup ma trochu jiny pravidla, trochu jinej banlist.

v nasi playgrupe jsme se o tom hadali fakt dlouho a nekolikrat a nakonec z toho vypadlo nasledujici banlist
    - vsechno co je banned od wotc
    - sol ring
    - 2 karetni komba (tohle bylo nejvetsi a nejdelsi tema, ke kteremu se porad vracime, protoze muj kombo Garth zabiji celej stul najednou, coz lidi z nejakyho zahadnyho duvodu nemaj radi :D)
    MATHES
    MATHES --- ---
    KUTAS: u nas jo :D
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Vzhledem k poctu permanentu to ani pro zacatecnika neni optimalni format, kdyz vetsina lidi ma problem sledovat game state i ve dvouhre.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Multiplayer nemam rad, tak maximalne 2 na 2, ale kdyz se hraje ve ctyrech - kazdej za sebe, tak je to vopruz. Se solarkem souhlas, ta karta tam vubec nema bejt.
    WRATA
    WRATA --- ---
    KUTAS: V multiplayer verzi ne
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Pockat soil ring nema v EDH ban?! :O
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    KVIIIK: hele mě tolik nevadí, ale prostě to není fun strategie do hospody a kdo něco takového zahraje by měl platit rundu ;-) A k tomu solárku i v té 4, když má solárko jen jeden tak ho to prostě nakopne a další mají co dělat, aby stíhali, a právě precony na to nemají moc odpověď, takže já bych ho do nich nedával.

WRATA: Mám stejný názor, i na Pioneer, kde ty fetch nejsou je to prostě horší, ještě více tě to omezuje deckbuildingu... Ale v EDH se to určo bude hrát, takže cena půjde časem asi jen nahoru.
    WRATA
    WRATA --- ---
    ROBIN_SNNS: Na jakymkoliv formatu kde by tohle bylo hratelny mas kombinaci fetchechek a triomu+dualu/shocklandu. Mana v tomhle neni problem. Rozdil dvou man ano a absence cerveny pro atraxu ze nema pristup k nekterejm zabijenim ktery Nivv v arzenalu ma. Vsadil bych teda spis na nej jako na viteze pripadnyho duelu
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    WRATA: to asi jo, ale tohle je jednodušší na vyvolání a má tři schopnosti navíc.
    WRATA
    WRATA --- ---
    ROBIN_SNNS: Ja ti nevim, Niv Mizzet reborn mi porad prijde silnejsi...
    DEJLIC
    DEJLIC --- ---
    V aréně gemy za 1500g
    MATHES
    MATHES --- ---
    ELENFANT: jj klasicky "small indie company"
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    MATHES: Je to card type a Atraxa si ho vzít může.
    (Zřejmě pověstný quality control u wizardů. Jako nové comprehensive rules ještě nejsou, ale MaRo tvrdí, že to card type je. Potom si ho Atraxa může vzít bez ohledu na to, co je na kartě kurzívou - to je jen reminder text a má stejný vliv na hru jako flavor text - teda kromě toho, že dokáže občas slušně mást.)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ELENFANT: takze je to cardtype, ale atraxa si ho vzit nemuze?
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    WIRUSS: klasický mulťák se 4 lidmi u stolu drobný rozdíly v power levelu preconů dost úspěšně stírá. A stax je legitimní herní strategie, meta by se tomu měla uzpůsobit. Jasně, pokud u stolu sedí dva staxy, jeden controll a land destrukce, tak je to utrpení pro všechny, ale pokud tě štve winter orb, stačí si do decku přidat removal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam