• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    HEERO
    HEERO --- ---
    ROBIN_SNNS: já vím, proč je populární a co je fritka, sám mám legacy burn:) ale to neodporuje to co jsem napsal: ) zase obliterator se da hrát prakticky jen v mono black. Takže pokud někdo naráží na obliteratora, tak hraje asi furt jenom proti mono black a pokud s ním má problém, tak asi hraje mono red nebo mono G, ostatní decky by s tim nemely mit problem. B, W, U má na nej jednoduchou odpověď, takže o čem se tady bavime? Že nekdo hraje nejvíc grind deck mono red a pak vzlyká, že narazí na překážku nebo že nekdo hraje absolutně out of meta mono G? Nebo ja to teď nechápu:D
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MAKROBIJEC: Ne, Heero píše že je fritka populární, tak jen dodávám důvody proč. Je to občas vyloženě relax.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    ROBIN_SNNS: Neodpovídás na jinou zprávu než bylo zamýšleno?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    HEERO: Fritka je styl hraní na rychlovku, vysázíš rychle spoustu bytostí/kouzel a s trochou štěstí je ve čtvrtém kole po soupeři. Karty bitevních polí to sice trochu zkomplikovaly, takže už je třeba víc uvažování, ale i tak, je to rychlovka. Jakmile ji stopneš několika removery a přidáš nedejbože lifelink/ward/dolizovák/komára (např. již zmíněný Sheoldred), tak se dostane rychle do problémů.
    Ale krom černé se teď docela rozmohly WG balíky.
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    RUNYAR: Já myslel toho Obliteratora
    BESH
    BESH --- ---
    HEERO: Zajimavy. Ja zase mam pocit, ze porad hraju proti Rakdos nebo mono black. :)
    HEERO
    HEERO --- ---
    BESH: ja se ale nedivím, ze to lidi hrajou. O víkendu jsem zapnul standart a z 5 her jsem hrál 4x proti mono red....
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    KAPITAN_JACK: červená má dost spellu které můžeš zacílit i na Lilianu jako damage to aby target pokud se nepletu
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    ROBIN_SNNS: Vrátit na ruku a v příštím tahu counter. Čistě zelená a červená proti tomu mají tak trochu smůlu, ale to sedí flavorově.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BESH: Jo proti tomu leda tak enchanty a zametáky typu "destroy all creatures". Krom toho já spíš častěji narážím na jeho bílého kolegu Vindicatora.
    U černé mě momentálně nejvíc štve Liliana (hráč je donucen obětovat potvoru nebo odhodit kartu) která doplňuje balíček postavený na Sheoldred the Apocalypse
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    BESH: je to slušná svině, ale takový exile funguje skvěle a černý deck se proti tomu moc nemá jak bránit... Otázka co hraješ. Za mě jsou mnohem horší věci...
    BESH
    BESH --- ---
    Casto ted ve standardu narazim na toto a je to hrozne otravna karta, musim rict.

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak z mých zkušeností se dají hrát vyrovnaně vždy jen decky z dané sady mezi sebou, ty jsou +- nějak vyrovnané. Zrovna 40k jsme několikrát hráli a bylo to fajn, nepřišlo mi, že by nějaký deck extra dominoval.

Jinak co je fajn, je Precon upgrade sekce na EDHrec ve většině případů zachovají původní duch decku a dost věcí není ani extra drahých a ty případně prostě vynecháš a stačí přidat karty třeba za litr a stane se z toho relativně fajn hospodské EDH - https://edhrec.com/precon/

Případně něco podobného na goldfishy, jen tam není upgrade "ke všemu", ale zase jsou více budget upgrady, které jsou většinou mezi 15-50 $ -https://www.mtggoldfish.com/articles/search?tag=budget+commander
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Teda UG se nada porazit
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BESH: snad budete mit stastnejsi ruku, my hrajem tyhle a ten UB se neda porazit

BESH
    BESH --- ---
    PLOMBDENTIST: Sahnul jsem po tech Warhammer commanderech, pac jsou to pry zatim jedine podarene. Ale zatim jsme nehrali, tak nemuzu rict.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BESH: ex-kolegovi na vanoce vykradli dum vcetne skoro vsech jeho mtg karet, tak od nas dostal na rozloucenou 5 ruznych preconstructed commander decku a tam je opravdu velky rozdil v power levelu, je tam obecne velky nedostatek zabijeni a cpou tam misty opravdu pofiderni karty, jako napriklad rupture spire ve dvoubarve (wtf!), takze to obcas v hospode zkusime, abychom se zase ujistili, ze tudy cesta moc nevede
    BESH
    BESH --- ---
    Ja jsem zacatky s prateli resil nakupem jumpstart boxu (2020 a 2022). Na tom se fakt dobre uci. Pak jsme presli na precon pioneer decky, kde se moc nemusi resit power level, pac to proste je jakz takz srovnany a je to funkcni. Obcas to s kamaradem prolozime jeste sealed deck formatem, do ktereho se ne kazdymu chce. V zaloze mam jeste precon commandery Warhammer, az se nekdy sejdem ve 4.
    Vyhoda tech preconu je, ze se nikdo nemuze moc cilit kvuli power levelu. Navic tech pioneeru je uz dost na to, aby se daly pridelovat nahodnym losem a kazdej si tak osahal vsechny mozny mechaniky. Zatim nam to staci a vzhledem k frekvenci hrani nam to jeste asi dlouho stacit bude. :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    PLOMBDENTIST: vzhledem k tvýmu přístupu je dost zjevný, že to prostě asi neni formát pro tebe.

Moje playgrupa to trochu hraje a přitom to jsou většinou matadoři, co hrajou mtg dekády, včetně competitive, takže s označením "začátečnickýho" formátu bych byl opatrnej.
    Je to prostě zajímavý zpestření od obvyklýho multi edh. Zajímavej na tom pro mě je třeba deckbuilding. Vymyslet, jak ten formát rozbít jen s levnýma kartama a z větší části bez edhrec.

A mimochodem já taky nejsem do shit karet ochotnej investovat ani halíř, takže i takovejhle deck celej tisknu.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    myslim, ze tyhle all common atd. formaty jsou pro zacatecniky dobre, ale abych byl konkretni, tak me na tomto formatu moc nelaka to "investovani" do slabych karet, ktere jsou defakto dale neprodejne (byt se jedna jen o stokoruny), uz ted mam karet vic nez moc a mista neni nekonecne, takze si za to radsi koupim nejaky chybejici eternal playable s potencialem rustu ceny, beztak bych vedle formatu, na ktere mam baliky, ale skoro je nehraju, tezko hledal cas na dalsi format.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam