• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    _DOMINIK_: Hlavně frantíci si dost často un/banují dle toho, co sami chtějí hrát, viz. unban Giftů nad tím kroutili hlavou skoro všichni... Kupodivu pak 2 z nich hráli několikrát různé verze kontrolů s ním atd... Za mě (ač se se mnou mnozí hádají, že to tak není) jim jde o to, aby to bavilo hlavně je a je jim skoro jedno co na to hráči (ono i ten poradní tým nemá úplně stejnou váhu hlasů)
    WRATA
    WRATA --- ---
    ROBIN_SNNS: Jenze Walker na to musel pouzit Hlas :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    KAPITAN_JACK: Nejenom v Innistradu, to prý uměl i Walker z Noční Strany/Nightside (Simon R. Green)...
    MATHES
    MATHES --- ---
    KAPITAN_JACK: dekuji, ale radsi knihu :)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MATHES: To by se ti mohlo líbit tohle...
    Dice Friends - Bylaw & Order Ep1
    https://youtu.be/MTwECclVbj8
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: ravnica je jeden z nejpopularnejsich setu, uprimne mi asi zas tak nevadi vratit se jednou na ravnicu, kde nepujde zas o osud celeho sveta a obcanskou (mezigildovni) valku:)
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MATEEJ: V Innistradu by ses prostě mohl zeptat mrtvoly, kdo ji zavraždil... :)
    BESH
    BESH --- ---
    Neznate nekdo prosim nejakou aplikaci, kam bych nacpal svoje karty a mohl si nechat vygenerovat draft boostery dle sady? Nasel jsem jen obecny generatory, ale neumeji pracovat s limitovanym poolem karet.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Here are some creature type lines from the set:

• Creature – Mouse

• Creature – Rabbit Unicorn

• Creature – Faerie Shapeshifter

• Creature – Elf Fox Knight

• Creature – Giant Archer

• Creature – Plant Wurm

• Creature – Elemental Raccoon

• Legendary Creature – Rat Noble

• Legendary Creature – Vedalken Scout

• Legendary Creature – Human Warlock Bard

Finally, here are some names in the set:

• Candy Grapple

• Charming Scoundrel

• Food Fight

• Protective Parents

• Scream Puff

• Stroke of Midnight

• A Tale for the Ages

• Three Blind Mice

• Three Bowls of Porridge

• Up the Beanstalk
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A Marův teaser na Wilds of Eldraine:

First up, here are some things you can expect:

• a new type of token (at least done as a cohesive theme)

• a card that can activate to copy enchantments

• Adventures on a new permanent type

• an artifact that has two different artifact subtypes normally associated with artifact tokens

• a creature type from Alpha gets a draft archetype

• fairy tale Sagas

• multiple legendary Foods

• a new card with a lobotomy effect

• a creature with two triggers, one for artifacts entering the battlefield and one for enchantments

• a new mechanic that batches together three items that have been in the game since Alpha but never batched before

Next, here are some rules text that will be showing up on cards:

• “If a permanent entering the battlefield causes a triggered ability of a permanent you control to trigger, that ability triggers an additional time.”

• “Look at the top twenty cards of your library.”

• “it produces three times as much of that mana instead.”

• “Sacrifice all Reflections you control.”

• “Creatures you control with +1/+1 counters on them have all activated abilities of all creature cards exiled with CARDNAME.”

• “have base power and toughness 4/4 and flying.”

• “exile up to one other non-Fox creature”

• “Land creatures you control”

• “Whenever you tap an untapped creature an opponent controls,”

• “X is 2 plus the number of cards in your graveyard that are instant cards, sorcery cards, and/or have an Adventure.”
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    2023
    Next month is Arena's 5th anniversary, we will have some kind of event to celebrate

An updated duplicate protection, no more 13th copy of duress

New achievement system, "To help provide rewards that go beyond wins and losses."

Before the end of the year Khans of Tarkir will be released as a full set. Only the set, NOT the block.

No remaster sets for a while.

2024
    Pioneers Masters at the end of the year, promising all tournament viable cards, draftable

They will continue to add other janky pioneer cards through anthologies

Modern Horizons 3, only legal in Historic, draftable

More unified ecosystem with tabletop, FNM games rewarding mastery pass exp

UB: Fallout cosmetics only (probably cardbacks), no cards

Undecided on UB: Assassins Creed

Standard sets:

Murders at Karlov Manor (Ravnica, murder mystery theme)
    Outlaws of Thunder Junction (wild west theme)
    Bloomburrow (smol anthropomorphic animals theme)
    Duskmourn (modern 70s/80s horror theme)

2025
    Final Fantasy set release similar to LOTR, draftable, legal in Alchemy/Historic. It will encompass all mainline games including XVI.

They are brainstorming about 4 player modes, increased collectability, and what to offer beyond pvp content. It's all vague stuff.

Standard sets:

{Tennis} (death race theme across 3 worlds)
    {Ultimate} (return to Tarkir, mix of Khans and Dragons)
    {Voleyball} (space opera theme)
    {Wrestling} (return to Lorwyn, Celtic myth theme)

2026
    Standard sets:

{Yachting} (return to Arcavios/Strixhaven)
    {Ziplining} (storyline finale set like WAR and MOM)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SHPEK: Já mám myslím velkou toleranci vůči používání jiných IP nebo settingů v MtG, ale tady se musím nad dvěma pozastavit.

Murders at Karlov Manor dělají proto, že to je crossover s Hasbrovic Cluedem. Co ale nechápu, proč to zasadili zrovna na Ravnicu? A ještě navíc v tomhle setu prý nebudou guildy hrát žádnou roli (asi proto, aby se to zbytečně netřískalo s top-down detektivním designem toho setu). Ravnica bez guild, to mi prostě přijde jako nesmysl, i přesto, že to (přinejmenším pro limited) bude udělaný zábavně a hratelně. Mohli tomu udělat vlastní svět nebo to zasadit do neutrální Dominarie nebo i ten Innistrad by se k tomu vlastně hodil.

Divoký Západ a zvířátka, ok, ale moc si nedokážu představit Duskmourn eighties horror style. Neon Dynasty byl sice cyberpunk, ale mixnutej japonskou fantasy, a Capenna byla vlastně dost retro. Jak udělají eighties horror style, který je co se dobového zasazení týče prakticky současnost, zároveň aby to nevypadalo jenom jako odnož Innistradu a aby z toho byly cejtit Stranger Things, to sem vážně zvědavej.
    SHPEK
    SHPEK --- ---
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    WRATA: to mi neprijde jako moc validni argument, jakmile na legacy z griselbranda liznes 7-14 karet nebo zahrajes ad nauseam, tak hra v 95% konci, nehlede na to, ze se bargaina do hry cheatuje podstatne hur.
    WRATA
    WRATA --- ---
    PLOMBDENTIST: Jenze Bargain se mnohem hur resit v momente kdy ho cheatnes do hry narozdil od bytosti
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    _DOMINIK_: mam to stejně. Ale dcrc argumentaci chápu, byť mi nejde pod nos.
    V0IT: grixis storm se hraje, jen obvykle will & eleven, ale je to samoregulační deck v tom smyslu, že je sice dobrej, ale uhraje ho jen málo lidí, takže se vyskytuje málo, byť má vysokou konverzi do topek
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    HEERO: s vydavanim karet to vubec nemuzes davat do souvislosti. karty vydavaji WotC/Hasbro, kdezto tenhle jeden format (french duel commander) organizuje skupina Frantiku, plus par pridruzenych "negru" druhe tridy, ktere si tam milostive prizvali z par dalsich regionu :)

Frantici nemaji sebemensi vliv na to, co budou WotC vydavat (duel EDH na rozdil od multaku ma relativne malou hracskou zakladnu a rudiz i kupni silu), a WotC je uplne fuk, co si kde nejaky Frantici (un)banujou

PLOMBDENTIST:
    CHOBOT: no jo, asi to tak bude a me osobne to proste prijde skoda. za me cim mensi banlist, tim elegantnejsi a pristupnejsi format (cimz vubec nechci rict, ze by se karty nemely aktivne banovat a ze tam vetsina tech karet nepatri, to naopak. ale tenhle nekontrolovanej a linej bloating banlistu se mi proste nelibi)
    V0IT
    V0IT --- ---
    _DOMINIK_: jasně naprosto souhlasím. Jen jsem zvědavej, jestli se tentokrát trefili a High Tide už nebude taková hrozba jako kdysi. Určitě na metě zase uvidíme Teferiho, možná i nějakou novou UG rampu. Nedivil bych se, kdyby se objevil i v grixis stormu (https://mtgtop8.com/event?e=43452&d=520994&f=EDH%29, kterýmu už podle mě nechybí moc karet aby začal objevovat pravidelně
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    _DOMINIK_: co mam informaci, tak pred pripadnym unbanem spis nez power level karty zvazuji, jestli to podpori nejakou novou strategii, ktera ve hre chybi a pokud ne, tak je to nezajima a slaba karta klidne na banlistu zustane navzdy, v legacy je to podobne, treba takova Yawgmoth´s Bargain je z pohledu power levelu uplne neskodna, kdyz muzes mit turn 1 grisselbranda nebo ad nauseam
    HEERO
    HEERO --- ---
    _DOMINIK_: není to pro mě nový koncept za předpokladu, že se v tý metě význam :) A ještě ta karta vychází teď v nový sadě, takže to načasování je přinejmenším takový dost nesystémové :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam