• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    je to homage Red Elemental Blastu z Alphy, s kterým taky nešlo counterovat :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Heh, tu chybu jsem tam hledal dvakrát, dokonce jsem si Circular Logic našel na scryfallu a řádek po řádku přečetl, včetně casting costu, a stejně jsem nepřišel na to, co s tím máte. :-)
    MHP
    MHP --- ---
    MATHES: a nakonec to přesně proto bude zbytečně drahý jako další missprinty, co za ty roky pustili do oběhu
    MATHES
    MATHES --- ---
    MHP: tak to mas dobry. ja bych porad tak trochu cekal, ze u premiovejch produktu si daj pozor a neposerou uplne zakladni vec kvuli ktery je pak ta karta "as it is" nehratelna.
    MHP
    MHP --- ---
    MATHES: to že někdo nezkontroluje data do tisku, to už mi dneska přijde jako standart. Zrovna nedávno jsem řešil, jestli Radovan Dvořáková je ok. Před tím než jsem si toho všiml to prošlo rukama asi 5 lidí z toho dvou hlavounům, co klasicky "nikdy nedělají chyby"
    MATHES
    MATHES --- ---
    MHP: myslim, ze ho spis trochu zarazi, ze circular logic opravdu neni sorcery. ony ty sorcery counterspelly nejsou tak dobry, jako ty instantni
    MHP
    MHP --- ---
    MAKROBIJEC: Chápu to správně, že se ti nelíbí kvalita obrázku? Jestli tomu tak je, tak spíš je tu jiný problém. Ten že, "malá indie společnost" očekává od svých spotřebitelů značný přesach znalostí v grafickém designu a tisku. Originál byl vytvořen pomocí hodně staré metody jednobarevného hloubkotisku, která se masově požívala někdy od dob secese a byl to ten nejlevnější a nejrychlejší způsob komunikace se zákazníkem. např. když do města přijel cirkus. Tato technika nepatří k nejpřesnějším, a tak bylo v přetisku vždy hodně nedokonalostí, ale tím z dnešního pohledu má větší a osobitější charakter. Navíc v dolní části tisku je vše v pořádku. Je to něco jako, když se v současnosti do fotek a videí hojně požívají filtry nejrůznějších šumů, odlesků a dalších nedokonalostí, tak aby to působilo jak z devadesátek.
    Tudíž je spíš otázkou, jestli to už není zbytečně moc.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    budget škrty to nebudou, kontrolu kvality neměli nikdy :)
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Small indie company nemá quality check ani pro tiskárnu peněz. Asi budget škrty.

V0IT
    V0IT --- ---
    ROBIN_SNNS: taková šance ale vždycky existuje. Vždycky když se to stane mě, tak samozřejmě taky nadšenej nejsem. Ale vždycky si řeknu, že kdyby se to aspoň občas nestalo, tak nefunguje pravděpodobnost:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: True random je v počítačovém prostředí složitější, než se na první pohled zdá, a nevím, jak přesně to mají řešené v Areně, ale to, co zažíváme, je normální statistické rozdělení, jak psal MAKROBIJEC. Včetně toho, že se mě i tobě v rámci jednoho víkendu objevilo něco, co vypadá jako statistická anomálie.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MAKROBIJEC: To sice ano, ale je tu předpoklad počátečního zamíchání balíčku, na základě kterého ti hra nalíže ruku a z takto namíchaného balíčku lížeš dál.
    Máš balíček o 60 kartách s 20 zeměmi a dvě země ze sedmi karet na ruce. Šance vytáhnout si 6 zemí za sebou je 1/18, tedy 5,5%. Jinými slovy nízká.
    A teď si uvědom, že to platí pouze pro papírový balíček. Aréna losuje na základě algoritmu připraveného člověkem, který je náhodný pouze do určité míry (dané naprogramovanými podmínkami a představivostí programátora).
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    FARIN: Jak jsem pochopil, tak tady neřešíme opening hand, ale lízání karet během hry, na které už žádná optimalizace není, takže je to random (přestože proti tomu tady všichni protestují tou jednou hrou, kde si pozvali jen země... )
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    FARIN: Že by se cutovala jedna země, to snad ani ne, ale díky tomu výběru ze dvou úvodních rukou je (v průměru a jenom o trochu) větší šance, že budeš vykládat hezky po křivce, než je tomu třeba v dobře zamíchaným papírovým decku (nebo Bo3 v Areně). Nejvíc je to cítit asi v Limited, kde jsou díky tomu mid-range a pomalejší strategie už na startovní čáře o kousek horší než aggro.
    FARIN
    FARIN --- ---
    NOODLE: jestli si dobře pamatuju tak se nalosuje ruka 2x a vybere ta průměrnější.

Vedlejší efekt to má tn že lze o chlup min landů u nenáročných balíků.
    NOODLE
    NOODLE --- ---
    MAKROBIJEC: Možná se pletu, ale myslím že jsem četl, že v aréně to není normální rozdělení, ale že se míchá několikrát a z těch nalízaných karet se podle nějaké algoritmu vybere úvodní ruka podle toho, kolik zemí má hráč v balíku.

Ale nevím jeslti je to pravda a jestli jsem to nepopletl - teď jsem to googlil a nenašel.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: MAKROBIJEC: Ono bylo vtipné, že soupeř na tom byl v podstatě stejně. Proto se má hra s fritkou protáhla až do 12. kola.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: já jednou draftoval a samé landy, samosebou prohra na plné čáře. Tak jsem si chtěl zpravit chuť dal další a bez landů. Tak a bylo vymalováno :-)
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    ROBIN_SNNS:
    Naprosto běžná statistika.
    Normální rozdělení – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Norm%C3%A1ln%C3%AD_rozd%C4%9Blen%C3%AD
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATEEJ: Zkusil bych napsat na support. Většinou v těchto extrémních případech vrací peníze za vstup do eventu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam