• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    BESH
    BESH --- ---
    WRATA: Jo jasne, takze je to proste cesky ekvivalent pro (Mono Red) Burn. To je asi to, co jsem hledal.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    a na Premodernu se burnu/fritce rika Sligh porad, stara skola nerazavi :-)

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    IIRC jsme tomu říkali fritka už v dobách Ice Age, možná i dřív, když se v tom decku hrály Psionic Blasty a jedna Fork. Prostě jsi to smažil přímo do soupeře, o oheň a vroucí olej vlastně nešlo. :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    Mensi okenko do mtg historie:
    V prvnich mtg sadach meli direct damage cervene karty tematiku ohne. Vyjimkou je samozrejmne Lightning Bolt a Chain Lightning ale kdyz se podivas na prastare karty tak to docea jasne uvidis na kartach jako Incenerate, Fireblast, Hammer of Bogardan, Fireball, Disintegrate, Pyrotechnics, Inferno nebo Lava Burst. A tak se zaclo rikat "Burn your face". Samozrejmne turnajove se jich hralo malo protoze jich nebyl takovy vyber a decky tenkrat jeste bezne nemeli pojmenovani podle archetypu ale spise pdle jmen hracu kteri je jako prvni uspescne pilotovali na velkych turnajich. Treba to cemu dneska rikame Red Deck Wins (RDW) se kdysi rikalo Sligh protoze Paul Sligh s nim skoncil na druhem miste na kvalifikacnim turnaji na Pro Tour v roce 1996.
    Prvni oficialni nazev Burn pro cerveny deck az prisel az o nekolik let pozdeji na GP Hiroshima. I kdyz tenkrat se deck jmenoval Burn, dnes by se klasifikoval jako RDW protoze RDW se od Burn decku lisi tim ze obsahuje mnohem vyssi pocet bytosti nez spellu, vetsinou je to z duvodu limitace formatu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: ano, ty se taky smazej
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    NECRO_BUTCHER: díky,

Jako polsky jsou fritky hranolky :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Protoze různým bleskům se familierně říká "smažení" nebo "pečení"
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    BESH: asi od těch blesků.. jako že soupeře frituješ.. :-D :-D
    BESH
    BESH --- ---
    NECRO_BUTCHER: A od ceho je ten nazev odvozenej?
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    RUNYAR: většinou monored aggro s bleskama do hlavy..
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Zeptám se blbě.... co je fritka? :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    ROBIN_SNNS:
    Děkuji, to že je MTG hra hlavně pro dva hráče tak nějak rámcově tušim.. :-)

Nicméně se mi na tý hře (v případě constructed) líbí ta myšlenka Trilema.

Dovolil jsem si to pro srandu trochu sepsat, pro opakování..

Trilema myšleno: Aggro/midrange-combo/control.
    Aggro hraje o čas.
    S aggrem prostě počítáš s tim, že když to nedoklepeš do tahu 3-4 (dle formátu, někdy to je 0-2) tak to prostě nedáš.. scoop a jde se na další..
    Chceš nuts draw a rychlost.
    Občas se to dá se ale pilotovat docela takticky.. např. affinita byl můj oblíbený balík.. ale to je už docela o skillu a znalosti mety..

Midrange chce blokovat aggro a bejt rychlejší než Kontrol. Výhru by chtěl mít kolem 5 kola.

Kontrol chce ubránit aggro a zpomalit/znevýhodnit midrange aby převzalo kontrolu. Příp. zabránit kombu..bude to pomalejší balík. Hru potřebuje udržet pod kontrolou, protáhnout a neplánuje výhru dříve než v kole 5+
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    NECRO_BUTCHER: No ono je to taky tom, že mtg hrají dva. Soupeři se dařilo mi fritku brzdit a když jsem se konečně rozjela, bylo holt pozdě.
    MATHES
    MATHES --- ---
    NECRO_BUTCHER: ano... ale nechtel jsem byt tak negativni :D
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MATHES: pokud hraješ fritku a dostal jsi se do 7. kola, tak jsi skoro jistě prohrál... :-D :-D
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: nojo, ale pokud hrajes fritku, tak v 7 kole se ma souper max zatapovat do andela aby pak dostat strasnej coud a umrel v nasleduijicim kole:)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Jo a dnes je aréně 10% sleva na booster Bloomburrow
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATHES:
    KUTAS: Bohužel je to jak řítá Mathes. On i 7/7 anděl se dá přežít (pokud to není zrovna Ataraxa), když je nás MNOGO.
    Creature protection je proti tomu geniální obrana.
    MATHES
    MATHES --- ---
    KUTAS: jeden z nas dvou urcite :D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MATHES: já myslel, že opponent dal "creatures" a ROBIN_SNNS ho usmažila a vyhrála. Pochopil jsem to špatně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam