• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    V0IT
    V0IT --- ---
    DSK: 8422C-129A7-82813-A4E2F-D1FB2
    V0IT
    V0IT --- ---
    DSK: 8448A-19167-26DB9-EA04F-7151F
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Daj se nekde efektivne kupovat karty do MTGA mimo jejich shop a MTGA Codes ?
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    hlásím 500 goldů zadax na MTGA
    BESH
    BESH --- ---
    KUTAS: Jako jo, ale kdyz uz z nejakeho formatu mam hromadu karet, tak mi prijde skoda ty karty neprotocit a vrsit dalsi kopu papiru. Treba booster box Dominaria Remastered jsem si nabouchal do Moxfieldu po boosterech, takze je muzu po hrani slozit zase do booster formy a za rok to znovu vzit do hospody, spis nez bych kupoval dalsi DR.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    KUTAS: normálně to taky mám tak, jako plně pracující mám málo času a nějaký ty peníze navíc.

Za korony jsem neměl prachy a hromadu času, tak jsem to tak nějak využil...
    Furt si myslim, že kdybych se snažil, tak jsem schopnej jeden tenhle boo za 1 EUR prodat.. :-D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Mně přijde výrazně jednodušší tohle outsourcovat = koupit si draft boostery :)

Zárovň chápu, že když někdo neví co s časem, tak to musela být i docela zábava a rozumím tomu, že se NECRO_BUTCHER do toho pustil.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    BESH: hele já jsem se s tim sral několik dní. Měl jsem pool tak za 10 let draftování plus nějakej starší bordel karet co jsem si kupoval na začátek.

Prvně jsem vyndal R/M a podle toho definoval počet boo, který dokážu udělat.
    Ty R/M jsem zamíchal cca 8:1.
    Pak jsem vytáhl commony dle typu - creatures, sorkéra, instáče, enchanty a artificaty. Z nějakejch boo jsem si zhruba ohlídal rozložení creature/noncreatre v boosteru. To i včetně rozložení artefaktů atp.
    Pak jsem to tak nějak namíchal i včetně rozložení barev. Typy byly v různejch paklech, mix barev tak aby každá byla cca 15%, zbytek multicolor.
    To samý jsem udělal s Učkama.. u těch jsem tolik neřešil card-type.
    a pak jsem to tak nějak random skládal do boostrů.. na dno jedno rare, sem tam sem hodil dvě. na to 3-4 Učka, random doházíš Céčkama, kde chceš mít poměr creature/noncreature zhruba 5-6 creature, 4-5 noncreature, 1-2 artefakty na pack.

Pak to začneš zase skládat. Na stůl se toho vejde tak max 5x4, 5x5.
    Pak to pakluješ do pytlíků.
    Opakuješ, dokud nevyházíš ten pool.
    Samo počítáš rovnou s tim, aby ten U/C pool byl dostatečně velkej na ty R/M karty. Původně jsem chtěl mít každou kartu jednou, ale pak jsem tam nějaký doházel to 2-3 kopií.. (zápočet reprintů :-) )
    Udělal jsem tak 200-300 boosterů.

Jak jsem měl hodně času tak s tou matematikou za tim stavěnim jsem si fakt vyhrál, aby to složeni bylo co nejvěrnější normálním boosterům.

Přesněji už si to nepamatuju, byl to čas hlubokýho lock-downu, kde jsem měl opravdu hodně volnýho čas k vyplnění.. :-D :-D
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: nejjednoduseji to udelas tak, ze vezmes karty z jedne edice, rozdelis na sloupce podle rarit a pripadne landy a pak na slepo nalizes draft boostery. Zase, nejjednoduseji je udelas vsechny stejny v poctu rarit, napr.: 1 R/M, 3-4 UC, 9-10 C. Nektery edice muzes jednoduse spojit, treba foundations bude uplne v pohode fungovat s core sety (napr. M21)
    Nejsem zadny profik, tohle jsem si vydedukoval, vratil jsem se k magicu klasicky ted teprve po 20 letech a predtim jsem to podle me ani nehral spravne podle pravidel :D, tim chci naznacit, ze se nemusis niceho bat :)

Ale existuje stranka, kde jsou nahrany vselijaky cube decklisty a muzes si zadat low budget, tim se dostanes rychle ke cube, kde budes mit samy playable karty:
    Cube Cobra
    https://cubecobra.com/landing
    BESH
    BESH --- ---
    NECRO_BUTCHER: Ja bych si na tohle sam netroufl, ale docela by me zajimalo, jestli existuje nejaky nastroj, kam bych nabouchal svoje volny karty, aby mi z toho udelal draft boostery. :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ja jsem sel o krok dal a naproxoval komplet vintage cube :D
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    NECRO_BUTCHER: to je presne ono, nekonecna zabava a zadnej problem s power levlem :)
    Navic se da sem tam nejaka karta vytisknout kdyz na to prijde. Ja ted davam dohromady cube ciste z the brothers war edice a asi vytisknu portal to phyrexia, protoze ji nemam a zaroven ji chci vyzkouset uz ve dvou commander balicich.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MOMENT: já jsem takhle za korony postavil z vydraftovanýho bordelu asi dvě krabice od bot "mystery boostrů".
    Docela jsem si vyhrál s rozloženim barev a typů karet, takže se do dá draftit uplně v pohodě..
    Ideální i na takovej ten draft ve dvou (rochester? )

furt toho mám asi tak bednu a půl doma.. :-D
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Pokud parta nechce utracet, tak si postavte vlastni cube na limited. Zrovna ted pred vanoci jak vysla edice foundations, tak ten jejich konkretni produkt “starter box” je slusnej zaklad na cube do hospody a cerny rytir to strilel za 1200,-, ale da se to postavit uplne z cehokoli.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BESH: zkouseli jsme commander precony taky proti sobe, ale narazilo to na dva problemy, za prve je tam obrovsky rozdil v power levelu a zalostne malo removalu, za druhe lidi chteji hrat radsi s vlastnimi kartami.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    VRBIK: u toho prvniho jsem si dal jeste limit, ze hraju jen original printy a za kartu do baliku nedam vic nez 100,- (to uz ted neni realne, protoze ice age kousacky sly hodne nahoru)

Horde of Budget Cards (Commander / EDH MTG Deck)
    https://tappedout.net/mtg-decks/horde-of-budget-cards/

Druhy deck reprinty ani ceny karet vubec neresi

5C casual highlander deck (Highlander MTG Deck)
    https://tappedout.net/mtg-decks/5c-casual-highlander-deck/?cb=1689719322
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    T_RAVEN: si to naproxujte, ne? u piva je to uplne jedno
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    PLOMBDENTIST: možná decklisty klidně sem? věřím, že to bude zajímat víc lidí
    BESH
    BESH --- ---
    T_RAVEN: Hrajeme precon decky, ktery si losujeme, anebo hrajeme limited. Ale je pravda, ze hrajeme jednou za uherak, takze se to nikomu nezaji. Pokud hrajete casteji, tak ty precons asi omrzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam